DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 13. ledna 2016

Home » » Recenze/review - SUPREME CARNAGE – Sentenced by the Cross (2015)

Recenze/review - SUPREME CARNAGE – Sentenced by the Cross (2015)


SUPREME CARNAGE – Sentenced by the Cross
CD 2015, vlastní vydání

Oběšení je rozšířený způsob popravy a sebevraždy, výjimečně vraždy, v minulosti též náboženské oběti. Smrt při oběšení nastává spolupůsobením několika faktorů. Podrážděním bloudivého nervu, stlačením krkavic a tím omezením toku krve do mozku, uzavření dýchacích cest. Ihned po oběšení nastává bezvědomí.

SUPREME CARNAGE jsou německou kapelou, která mi svým druhým albem způsobuje hodně podobné pocity. Taky se cítím, jako by mi někdo omezoval přístup kyslíku, jsem rozlámaný a pořád čekám, kdy mi zlomí vaz. Další členové řádu old school death metalu umí své řemeslo velmi dobře. V kuloárech se mluví o tom, že si berou inspiraci u švédské death metalové školy (DISMEMBER, ENTOMBED), já bych doplnil ještě americké JUNGLE ROT. Zkrátka a jednoduše, pokud máte rádi valivý, na první signální působící rubanici, tak jste tady dneska správně. Němci opět dokazují, že se cítí v tomhle stylu dobře, jako piraně v krvavé lázni. Zvukově dobře ošetřené CD, občasný lehký příklon ke studeným melodiím a jasně hmatatelný drive, dělají z této smečky velmi dobře poslouchatelnou záležitost. Není to sice nic zase tolik ostrého a zamuchlaného, ale zase na druhou stranu, album je přístupnější širší veřejnosti. Pánové jakoby objevili nějaký tajný recept na chytlavé motivy. Všechno hezky odsýpá, ale nezapomíná se ani na pasáže ve středním tempu.


Chvíli jsem se zpočátku ošíval, občas kapelu plísnil za až příliš otevřený přístup. Mám raději, když musím alespoň nějakou dobu nad hudbou přemýšlet. Ano, SUPREME CARNAGE lze odsoudit několika slovy o podbízivosti a líbivosti. Neučiním tak, ona se totiž ta zkáza a choroba ukrývá trošku v něčem jiném. Deska jako by uzrála až po nějaké době, polehounku, dala si na čas. Zpočátku prvoplánové melodie mi po několika dnech pronikly do krve, uhranuly mě a i když jsem se nejdřív trošku „styděl“, nakonec jsem odcházel velmi spokojený. Není to nic světoborného, ani převratného, ale i já si potřebuji občas odpočinout, vyřadit všechny systémy z provozu a jen se nechat v klidu unášet něčím příjemným. Já vím, že je to hrozně nefér, tohle napsat o tvrdé death metalové kapele, jenže to jsou právě slova, která mě napadají nejčastěji. Pro někoho to bude asi problém, mně to nijak nevadí. Jsem přeci jen hlava otevřená.


Poslech „Sentenced by the Cross“ je u mě hodně o náladě. Někdy mi ty melodické death metalové pasáže vadí, jindy si je plně užívám. Novinka SUPREME CARNAGE se pro mě tak stává oblíbenou deskou tak na sedmdesát procent. Občas by to chtělo přeci jen trošku víc kopnout do vrtule a rozsekat nás. Celkově ale hodnotím letošní album jako velmi dobré, i když s výhradami. Nebudeme spolu asi trávit každý večer, ale pokud budu mít chuť na něco death metalově odlehčeného, dám si je vždy znovu a s chutí. Na to, aby se ale stali tito němečtí rouhači mou srdcovou kapelou, jim ale ještě něco chybí. Pokud bychom se drželi sportovní terminologie, tak jsou Němci někde na špici druhé smrtící ligy. Chybí už jen pár kroků a budou kopat první. Doporučil bych příště trošku přitlačit na pilu, nebát se přidat na rychlosti a víc se do toho opřít. Death metalové album, které se až moc dobře poslouchá. Chtělo by to víc špíny a energie. Dobře, ale ne výborně.


Asphyx says:

The listening of “Sentenced by the Cross” is about the mood for me. Sometimes I feel that those melodic death metal passages are not good and sometimes I just enjoy them. The new album by SUPREME CARNAGE is getting to be my favorite album on like 70%. From time to time they should kicked it little bit more to have the cut and chop us. As a whole I have to say that this album is very good even though I have some complains. We are not going to spend every evening together but if I want to listen to something death metal which is light I will listen to them with passion. They are not good enough for me to be my favorite band tough. If we were stuck in the sport terminology, I would say that these Germans are somewhere on the top of the second death league. There is just a few steps and they will be kicking in the first league. I would suggest for the next time to push a little bit harder and don´t be afraid to give us more speed and more pressure. Death metal album which is easy to listen. It needs more dirt and energy. Good, but not excellent. 


Seznam skladeb:

01. Intro
02. Sentenced by the Cross
03. Skin Turns Black
04. The Sewerage of God
05. One Pound of Iron
06. Compurgation
07. Right of Sanctuary
08. Sodomized
09. Cup of Wrath
10. Burn for Me
11. Fire


Čas: 49:42

Sestava/band:

Jorge - Vocals Acker - Guitars Nova- Guitars Sven - Bass Mirko - Drums Ex-Members: Mathias - Drums (2011-2013)

https://www.youtube.com/user/SupremeCarnageBand
Share this games :

TWITTER