DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 3. března 2016

Home » » Minirecenze/minireview - ABORTED - Termination Redux (2016)

Minirecenze/minireview - ABORTED - Termination Redux (2016)


ABORTED - Termination Redux
EP 2016,  Century Media Records


Přiznám se zcela bez mučení, že ABORTED nikdy nebyli kapelou, kterou bych si s chutí pustil. Na koncertech jsem odcházel vždy raději na pivo a snažil se jí vyhnout. A teď si představte, že vám přistane na stole jejich nové EP. Co si počít? Nabízelo by se sepsat brutálně odpudivou slohovou práci o tom, jak to všechno stojí za nic. Nebo jen opsat promo materiály, jak to mnohdy činí lidé, kteří recenzovanou muziku nemusí. Neudělám to, jsem prostě starý poctivec, který si to musí oddřít. Tak tedy...novinka mě opět nebaví. Musím ale uznat, že kdybych byl mladší, dostal se k hudbě někdy v roce 2000, tak bych byl na vrcholu blaha. Tahle parta testosteronových maniaků své řemeslo totiž umí velmi dobře. V kombinaci deathu, death core a lehkých smrtících melodiích se cítí jako piraňa v krvavé lázni. 

Tohle je hudba na nekonečné skákání pod pódiem, na silácké pózy a řev z potetovaného býčího zátylku. Nic pro mě, ale musím uznat, že to sype pěkně. Vadí mi stále stejný zpěv, neustále se opakující kytary a umělý zvuk. Zkrátka a jednoduše, všechny věci, které budou ostatní opěvovat. Pro mě tuctové nápady se tak pro mnohé fans stanou citovanými chvilkami u dobré muziky, odlehčené (pro mě prvoplánové) vyhrávky zase prostředkem, jak se dostat k srdci tvrdých dívek. Já si nemůžu jednoduše pomoct, ale se mnou to pořád nic nedělá. Byl jsem několikrát za poslední dobu i na koncertě a stejně jako na albech mi to přišlo jen jako jakási lavina chaoticky srovnaných nápadů, zahraných pořádně nahlas. Žádný výraz, jen naštvanost, akorát bez síly.

"Termination Redux" je moderní kombinací deathu, death core. Nahrávka je hodně nahlas, hodně agresivní a šíleně ukřičená. Myslím si, že fanoušci můžou zůstat v klidu. Jsou to ABORTED posledních let. Osobně mě to ale vůbec nebaví. Postrádám alespoň nějaké nápady, něco co by mě z té valící se laviny na chvilku překvapilo. Je to moderní, je to ostré, je to ale také umělé a já pánům všechno to zlo vůbec nevěřím. Asi budu sám, ale nevadí mi to. Poohlédnu se raději po jiné muzice. Umělý death metal posledních let, který nemá vlastní ksicht. Nuda.



Asphyx says:

"Termination Redux" is a modern combination of death, deathcore. The recording is loud, very aggressive and terribly screaming. I think the fans can stay calm. These are ABORTED of recent times. Personally, I don't like it. I miss  some ideas at least, something surprising from this rushing avalanche. It's modern, it's sharp, but it's also artificial and I don't believe them all this evil. Perhaps I'll be alone, but I don't mind. I'm looking for another music instead. Artificial death metal of recent times, which has no own mug. Boredom.

Share this games :

TWITTER