DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 1. března 2016

Home » » Minirecenze/minireview - DESOLATOR - Spawn of Misanthropy (2016)

Minirecenze/minireview - DESOLATOR - Spawn of Misanthropy (2016)


DESOLATOR - Spawn of Misanthropy
EP 2016, vlastní vydání

Švédská demoliční četa DESOLATOR nám letos předkládá k poslechu velmi hnilobný materiál. Je plný toho nejhrubšího severského death metalu, po kterém vám bude pukat srdce strachem. Po ne příliš valné prvotině "Unearthly Monument" (2013), která mi moc do krve nepronikla, přicházejí tihle maniaci s hudbou plnou bolesti, chladu a záhrobí. Inspirace klasiky SINISTER, BLOOD RED THRONE,  ale i lehká podobnost (nebo spíše přístup) s německými MORGOTH, případně kolegy MASSACRE, dělá z téhle mašiny další skupinu, která uchopila odkaz starých pořádků hodně pevně a přesvědčivě (cítím zde ale i náznaky školy americké - IMMOLATION, MORBID ANGEL, NILE, což dodává EP náležitě ostré temné koření). Čtyři návykové skladby jsou rozprostřeny do plochy necelých dvaceti tří minut. Je to hodně morbidní ochutnávka. Krutá a zároveň studeně melodická, přesně podle mého zvráceného hudebního vkusu.

Země původu, ani předčítání ze starých old school death metalových knih se sice nezapře a je cítit z hudby jako síra z pekla, ale DESOLATOR dodávají navíc pořádnou porci svých nechutných myšlenek. Znovu se tak tančí na hrobech, vzývají se dávno padlí bohové a obětuje se všem rohatým. Pro někoho to možná bude působit stále stejně, ale my, staří pardálové, moc dobře víme, že přesně takhle to má vypadat! Muzika je zde plná ledu, pavučin, opuštěných hřbitovních zdí. Jakoby jednotlivé skladby vyprávěly polozapomenuté evropské a americké legendy. Líbí se mi ta krutost, to celkové morbidní vyznění, kdy mám co dělat, abych při poslechu nevzal sekyru a nešel rozštípat vlastní rakev.

"Spawn of Misanthropy" je albem, které mě doslova uhranulo. Je plné hnusu, špíny, ledu a připomíná mi čerstvě otevřený hrob. Jednotlivé skladby jsou ostré jako ostří nože ze švédské oceli. Kombinací severské a americké death metalové školy docílili DESOLATOR materiál, u kterého pukají víka od rakví. Skvělé, dobře zapamatovatelné nápady, hutný zvuk a morbidní vokál dělají z tohoto EP hodně návykovou záležitost. Jsem při poslechu prokletý, odsouzený ke smrtí. Motivy skladeb mi pronikají do hlavy jako ostré hroty hřebů. Pokud se chcete dotknout samotného pekla, mohu vám novinku DESOLATOR jenom doporučit. Kapela cituje z toho nejlepšího, co bylo v devadesátých letech vytvořeno a přidává navíc kus mokvajícího masa. Old school death metal, který působí jako hodně silný jed! Skvělá nahrávka! Absolutní inferno!




Asphyx says:

"Spawn of Misanthropy" is an album that bewitched me. It's full of filth, dirt, ice and it reminds me freshly opened grave. Individual tracks are sharp as knife edge made of Swedish steel. With the combination of Nordic and American death metal school  DESOLATOR reached material where the lids of coffins cracked. Great, easy to remember ideas, powerful sound and morbid vocals make from this EP very addictive stuff. During listening I was cursed, condemned to death. Themes of songs penetrate into my head like sharp spikes of nails. If you want to touch the Hell itself, I can the DESOLATOR news recommend only. The band cites  of the best that was created in the nineties and adds an extra chunk of weeping flesh. Old school death metal which is like very strong poison! Great record! Absolute inferno!

Share this games :

TWITTER