DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 24. března 2016

Home » » Minirecenze/minireview - HORRIFIED - Of Despair (2016)

Minirecenze/minireview - HORRIFIED - Of Despair (2016)


HORRIFIED - Of Despair
CD 2016, Infernal Devastation Records

Z britského podzemí ke mě doputovala novinka šílenců HORRIFIED a uhranula mě hned při prvním přehrání v hi-fi věži. Vyhrnul se na mě starý, plesnivý a okázale morbidní death metal, notně okořeněný thrashem. Ano, takto to my, šedí vlci máme rádi, chtělo se mi ihned zvolat. Kapela kombinuje pradávné old schoolové postupy s chladnými švédskými vyhrávkami. Nádherná ukázka toho, když se toho kapela nebojí. Smrt je všude kolem, zápach rozkládajících těl nasládle ovanul vaši tvář a o rozpadajících se kostech snad nemusím ani mluvit. Má to drive, má to sílu a to je pro mě rozhodující. Podobnost s DISMEMBER, ASPHYX, DISSECTION, EDGE OF SANITY, ale třeba i slavnými DEATH a temnou americkou školou, řešit jednoduše nebudu. Tohle je underground přesně podle mého gusta. Nevázaný, ošklivý, s kick-ass efektem. Pro večerní "odpočinkovou" pařbu s pivem v ruce jako stvořené!

Zákoutí old schoolových klubů se zdají být nevyčerpatelné. Podobných kapel, jako jsou HORRIFIED je poslední dobou velká spousta, ale jen některé pochopili ducha devadesátých let správným způsobem. Britové patří mezi vyvolené. Můžete mi předkládat stovky argumentů o tom, že všechna tahle špína a rouhání zde dávno byly už mnohokrát, ale nevadí mi to. Rád se nechávám strhnout ošklivými melodiemi, šíleným zpěvem i okázale opotřebovanými riffy. V tomto způsobu hraní smrtícího kovu se cítím pevný v základech. Přijdu si, jako bych znal kapelu odjakživa. Jsme si zkrátka souzeni a vůbec mi nevadí, že v určitých momentech není album úplně dokonalé a občas lze nalézt i slabší místa. Mě se líbí právě ta "nedokonalost", ta chvilková zaváhání. Mám při poslechu o hodně lepší pocit, uvěřitelný, než při spoustě dnešních vyumělkovaných kapelách. Tohle je smrtelná realita a ta mi dělá moc dobře na mé shnilé duši.

Old school death metal forever! Britští maniaci HORRIFIED jsou na tom hodně podobně jako já. Také věří temnotě, plísni a devadesátých letům. Jejich novinka je špinavá, ošklivá, zlá a obsahuje velkou porci energie. Mám smrtící kov v tomto podání moc rád a Britové mě rozhodně nezklamali. Naopak, kombinace temných postupů americké školy a severského švédského death metalu mi dělá moc dobře. HORRIFIED zvládají svoje hrobnické řemeslo s elegancí a citem pro záhrobí. "Of Despair" je jako čerstvě vykopaná mrtvola. Temná a studená death metalová deska, která vás rozseká!




Asphyx says:

Old school death metal forever! British maniacs HORRIFIED look very much like me. They also believe darkness, mildew and nineties years. Their news is dirty, ugly, evil and contains a large portion of energy. I like deadly metal in this way and the British didn't absolutely disappoint me. By contrast, the combination of dark methods of the American school and the northern Swedish death metal makes me very well. HORRIFIED do their digger job with elegance and sense of the beyond. "Of Despair" is like freshly dug corpse. Dark and cold death metal album that cut you!

Share this games :

TWITTER