DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 5. března 2016

Home » » Minirecenze/minireview - LORD ROT - The Realm of Decay (2015)

Minirecenze/minireview - LORD ROT - The Realm of Decay (2015)


LORD ROT - The Realm of Decay
EP 2015, vlastní vydání


Nejtemnější zákoutí undergroundu se zdají být stále ne zcela prozkoumána. Další a další smečky se snaží vylézt na světlo boží a přesvědčit nás o tom, jaká se hraje v záhrobí skvělá muzika. Jsem jako archivář, snažící se uchopit samotnou tmu. LORD ROT, kapela ze Skotska. Jednočlenný projekt, za kterým stojí člověk se jménem James McBain. Ten se pokusil zhudebnit svoje nejskrytější běsy. Povedlo se. Podobnou hnilobu si dávám do uší vždy rád. Tentokrát mám sice pocit, že mi samou sírou zplesniví uši a uhnije ruka, ale jako takový morbidní zákusek je toto tří skladbové EP velmi příjemnou jednohubkou. Ocení především všichni příznivci old school death metalu v taktu starých AUTOPSY, MASTER, ale i blacku (NECROWRETCH), thrashe a dokonce i švédských kapel (HYPOCRISY) z devadesátých let. 

Hlas je zastřený, jakoby pokrytý nějakou krvavou pavučinou, bicí sice naprogramované, ale nijak to neruší. Nejvíc ale oceňuji nápady. James zkrátka a jednoduše umí složit dobrý, chytlavý a zajímavý riff. K tomu si přidejte archivní zvuk a máte před sebou najednou prvotinu, za kterou by se nemusela stydět kdejaká slavná skupina. "The Realm of Decay" se tak stává velmi zajímavým a dobře poslouchatelným artefaktem. Přijdu si jako archeolog, který pro sebe právě objevil zajímavý kousek práchnivějící kosti. Způsob, jakým LORD ROT uchopil svoji tvorbu je mi více než blízký. Oceňuji ten obrovský zápal, kus tepajícího srdce, se kterým byla nahrávka vyvrhnuta mezi nás, nehodné. Peklo zase jednou promluvilo!

"The Realm of Decay" je překapaným kusem tmy, doslova narvaným do tří skladeb. Je jasnou a mocnou odpovědí na tvorbu death metalových kapel devadesátých let. Obsahuje v sobě velké množství temné energie, až okultní atmosféry a nálady totálního zla. Přiznám se rovnou a bez mučení, přesně takhle si představují perfektně zahraný old school death metal! Otevřete staré hroby, exhumujte všechny mrtvé! Tady se hraje poctivě, s nadšením pro záhrobní záležitosti, s odhodláním v srdci. Old school death metalové EP, které zní jako ozvěna z podzemí! Skvěle! 



Asphyx says:

"The Realm of Decay" is percolating piece of darkness, literally cram into three pieces. It's a clear and powerful answer to output of death metal bands from the nineties. It contains a large amount of dark energy, even occult atmosphere and mood of total evil. I confess straight and without torture, this is how I imagine the perfect old school death metal! Open the old graves, exhume all dead! Here is played honestly, with enthusiasm for the beyond matters with determination in the heart. Old school death metal EP that sounds like an echo from the underground! Great!

Share this games :

TWITTER