DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 12. března 2016

Home » » Minirecenze/minireview - VOIVOD - Post Society (2016)

Minirecenze/minireview - VOIVOD - Post Society (2016)


VOIVOD - Post Society 
EP 2016, Century Media Records


Sedím ve své meziplanetární vesmírné lodi a valím si to mimo naši galaxii. Už mi to nekonečné ticho leze trošku na nervy a tak vkládám do hi-fi věže nové EP "Post Society" od slovutných VOIVOD. Tihle pánové vždy hráli pro nás, posluchače s otevřenou hlavou, s jasnou myslí a pro všechny nadšence do sci-fi témat. Řízení předávám autopilotovi a okénkem sleduji nekonečnost vesmíru. Novinka se rozhodně povedla, je plná přesně těch neotřelých a svěžích melodií, které máme všichni u téhle smečky tolik rádi. K tomu jako bonus řezající Snakeův nezaměnitelný hlas (kdo jste byl na nedávném koncertě v Praze, určitě jste byli uhranuti jako já). VOIVOD jsou odvázaní jako za starých časů. Je sice pravda, že v dnešní době mohou i tito progresivci už působit lehce "zastarale", ale myslím, že tohle je věc na dlouhou diskuzi. 

Neotřele svěží riffy, komplikovaně přitažlivé motivy, určité tajemné kouzlo, které je cítit z každičkého tónu. Zrovna k téhle modle bych se klaněl  a klaním s chutí nekonečně dlouho. Novinku si dávám do hlavy nejraději ve chvílích klidu, když doma odpočívám a jsem ponořen do starých sci-fi knih. Nepřestává mě doslova fascinovat, kolik dobrých a svěžích nápadů pořád z téhle kapely padá. Cítím z nich takovou tu těžko popsatelnou chemii, která mě pokaždé uhrane. S Piggym by to bylo samozřejmě asi ještě o kousek lepší, ale staré časy jsou dávno pryč. Máme tu VOIVOD nové, opět s velkou chutí hrát a přesvědčit nás o tom, že jsme jen slepá vývojová větev v obrovském rozlehlém vesmíru. Vetřelci jsou už hodně blízko, říkám při každém přehrání novinky. Prolétám rojem meteoritů a těším se na další skladbu. 


VOIVOD jsou zpět! Jejich novinka "Post Society" je přesně taková, jak mám tuhle legendu nejraději. Svěží, progresivní, ostrá, komplikovaná a přesto tolik přitažlivá. Při poslechu jsem velitelem vesmírné lodi a řítím se nekonečným prostorem. Poslouchám nahrávku pořád dokola a neustále objevuji nové a nové nápady. VOIVOD nám předkládají hudbu, která bude znít všude, až nás napadnou vetřelci z vesmíru. Vynikající záležitost pro všechny fanoušky! Thrash metalová legenda opět dokázala, že je jedinečná, výjimečná a že dokáže nahrát skvělé album! "Post Society" jsou toho jasným důkazem. Absolutní thrashová bomba!




Asphyx says:

VOIVOD are back! Their new "Post Society" is exactly such an album I prefer. Fresh, progressive, sharp, complicated and still so appealing. When I'm listening, I'm the commander of a spaceship crashing through the infinite space. I listen to the recording over and over again and I always discover new ideasVOIVOD present music that will sound everywhere when the space invaders will attack us. Excellent affair for all fans! Thrash metal legend demonstrated once again that it's unique, exceptional and it can record the great album! "Post Society" are clear proof. Absolute thrash bomb!

Share this games :

TWITTER