DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 30. března 2016

Home » » Recenze/review - ATOMWINTER – Iron Flesh (2015)

Recenze/review - ATOMWINTER – Iron Flesh (2015)


ATOMWINTER – Iron Flesh
CD 2015, Black Skull Records

Fotky lidí, promítnutých na zdi opuštěných domů. Rostliny, spálené neskutečným žárem. Plačící davy pozůstalých. Jaderná bomba byla opět shozena. Nějaký pohlavár se nepohodl s druhým, prý něco o víře a odnesla to spousta nevinných. Taková lidská klasika, dalo by se říct. Teď, dlouhá léta po katastrofě, stále chodí po okolí tváře zdeformované zářením. Co jsme to za bezcitné bestie, ptám se stále dokola. Odpověď nepřichází. Místo toho je mi do schránky vhozen další leták s nabídkou dokonalého, usměvavého života v tom nejlepším oblečení, s nejúžasnějším nápojem na světě. Někdy mám pocit, že se všechno v prdel obrací a po několika minutách raději vypínám všechny informační kanály. Po nás totiž nepřijde potopa, ale atomová zima.

Kapela s příhodným názvem ATOMWINTER pochází z Německa a už jsem s ní měl co do činění s jejich prvním albem „Atomic Death Metal“ (2012). To mě tenkrát vůbec neoslovilo, přišlo mi obyčejné a nevýrazné. Žádnou death metalovou válku jsem z něj necítil. Na novince je to jiné. Tentokrát se povedlo přenést neutěšenou náladou světa po apokalypse na CD velmi dobře. Nápady jsou sice notně inspirované třeba takovými BENEDICTION, BOLT THROWER, DISMEMBER nebo GRAVE, ale myslím, že to ničemu nevadí. Obsah je nepůvodní, pod to se mohu podepsat, nápady jsou ale velmi slušné a nahrávka se opravdu dobře poslouchá. Vaše uši ale musí být směřovány do devadesátých let minulého století. Jinak si album vůbec neužijete. Němci tentokrát pořádně kopli do vrtule a „Iron Flesh“ nechává vzpomenout na válečné záběry útočících tanků velmi uvěřitelně. Nic militaristického, spíše popisného, řekl bych. Klasika, tradice, válečné motivy. To ATOMWINTER umí. A umí to moc dobře.



Šílený kapitán, posilněný notnou dávkou čistého alkoholu, zavelel opět na zteč. Bojujte, dokud nezdechnete! Když postřílíte pořádnou porci protivníkových těl, dostanete medaili, budete moc jako starci vyprávět o svém hrdinství. Žádná obrana, žádné hodnoty. Jen krev, násilí a beznaděj. Tohle všechno z hudby ATOMWINTER doslova tryská. Je to old school, který se do dnešní doby asi dávno nehodí, ale je poctivý a perfektně odvedený. S jasnou porcí krutosti, chladu a válečné vřavy navíc. A to se u nás v podzemí cení o hodně víc, než dokonalé nové stroje na zabíjení. Stačí tak málo, aby někdo zemřel. Kdysi nekonečnou péči vypiplaní mladíci jsou najednou jen nástroji k cíleným vraždám. U nás, ve společnosti, o které si myslíme, že je dokonalá ve své technice, historii a humanitě, si to tolik neuvědomujeme, ale stačí vystrčit čumák taky kousek za humna. Tam umírají stále lidé po stovkách. Zavíráme před tím oči a posíláme raději převodem na účet pár stovek na základě několika srdceryvných fotek. Problém tím ale neřešíme. Jako vždy.



ATOMWINTER udělali od svého prvního alba obrovský posun dopředu. Novinka je syrová, chladná, old school death metalová. Je jako obrovský tank, sunoucí se pomalu kupředu. Nezná slitování, zabíjí vše živé a rozmačká vás na malé kousky. Stejně jako hudba z „Iron Flesh“. Album má vekou sílu, nepostrádá dobré nápady a je doslova narvané smrtí. Já opravdu cítím, že válečná vřava je velmi blízko! Nad bojištěm se vznášejí studené melodie. Všude se povalují stovky mrtvých. ATOMWINTER se povedlo nemožné. Přenést na hudební nosič samotnou válku. Nahrávku bych doporučil všem poctivým fanouškům starého, plesnivého death metalu. Pokud máte rádi klasické, tradiční postupy a temnou atmosféru, budete určitě spokojeni. Death metalové album, na kterém ožívá válka a smrt! Na zteč!

Asphyx says:

ATOMWINTER did make a great step since their last album. The new album se raw, cold, old school death metal. It is like a big tank moving forward in a slow motion. It doesn´t know mercy, it kills everything alive and it will smash you into small pieces. It is the same as the music on “Iron Flesh”. This album has a big power it doesn´t lack any good ideas and it is full of death. I really feels the war nearby! Upon the battle field are cold melodies. There are hundreds of dead bodies everywhere. ATOMWINTER did the impossible. They move the real war to their album. I would definitely suggest this album to all fans of the old, mouldy death metal. If you like the classic, traditional methods and dark atmosphere, you will be so happy with this album. Death metal album which contains war and death! Ready for a cavalry charge!


Seznam skladeb:

1. Mother Of War
2. Bloodcult
3. Mörser
4. Beheaded
5. Tank Brigade
6. Silencer (instrumental)
7. Iron Flesh
8. Purify The Spawn
9. Another Pain


Čas: 31:55

 

Sestava/band:


B. Grapp - GUITAR; M. Schulz - BASS; P. Walter - DRUMS; O. Halsschneider - VOCALS; Former: C. Lehmann - Vocals (2010 - 2014)

Share this games :

TWITTER