DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 26. března 2016

Home » » Recenze/review - HUMAN DESTROYER – Apocalypse (2015)

Recenze/review - HUMAN DESTROYER – Apocalypse (2015)


HUMAN DESTROYER – Apocalypse
CD 2015, vlastní vydání

Nedávno jsem četl studii o tom, kolik přibývá frustrovaných lidí, kteří v sobě zlost a nenávist tutlají dlouhá léta, až nakonec vypění v nějaký násilný čin. Doba tomu bohužel přeje čím dál tím víc. Přemíra nedůležitých informací, honba za stejným majetkem jako má soused, nervózní šéf, který vám postupně zničí půlku života. K tomu vyhořelí kolegové a máme před sebou ukázkovou situaci, kdy takový kdysi vstřícný a veselý jedinec vezme do ruky zbraň. Většinou toho potom zpětně lituje a mnohdy ani neví, co udělal. Mluví o tom, jak se mu zatmělo před očima, jak viděl krev a nakonec si nic nepamatuje. Když se na to tak koukám kolem a kolem, tak je celá naše lidská společnost zralá na totální restart, na návrat k původním hodnotám, na očistu. Lehko se to píše a mám obavy, že se toho asi už nedožiju. Nedá se nic dělat, zatím se musím uchýlit do oblasti, kde je svět ještě alespoň trošku v pořádku. Mezi své death metalové kapely, které mi dávají určitou jistotu, záchytný bod a u nichž si mohu být jistý tím, že se ještě nezbláznily.

HUMAN DESTROYER jsou z Německa a snaží se hrát klasický death metal. Bohužel, moc se jim to nedaří. Přitom kapela datuje svůj vznik do roku 1999, má na svém kontě ještě jeden zásek v roce 2003 („Burningtime“). Málokdy jsem natolik přísný, že nedávám skupině žádnou naději, ale pro tentokrát musím svatosvatě prohlásit, že zrovna tahle smečka tedy talent rozhodně nemá. Mě ani tak nevadí, že hraje obyčejně, že se snaží přenést ducha starých časů do dnešních dní, mně vadí to provedení. Riffy jsou mdlé, hlas nevýrazný, nápady tuctové. K tomu šíleně neprůbojný zvuk. Tohle je přesně ten druh hudby, která se mnou vůbec nic nedělá. Dokonce odcházím po chvilce od přehrávače, raději si připravuji nějaké jídlo, případně desku vypínám a pouštím si úplně něco jiného. Přitom, zrovna tahle skupina působí až úporným dojmem, že to myslí smrtelně vážně. Bohužel, žádná smrt nepřichází.


Žádná ze skladeb mi nedává žádnou naději na hudební zničení světa, žádná mi neprospívá v tom smyslu, že bych se u ní uvolnil. Naopak. Mám co dělat, abych tuhle muziku doposlouchal. Podobných, mnohdy ještě horších smeček je samozřejmě o hodně víc, tentokrát se ale nedostavuje to nejdůležitější, žádná energie, žádné inferno. Jen prázdné mlácení slámy. Nemůžu si pomoct, ale mě všechny nápady přijdou úplně stejné, obyčejné a tak šíleně nudné, že mám sto chutí CD vyhodit do koše. Ztrácím jakoukoliv náladu na to, HUMAN DESTROYER jakkoliv podporovat, případně propagovat. Dostavuje se u mě jen pocit čirého zoufalství a beznaděje. Nebudu to raději dál pitvat, ještě bych se naštval. Nějak nechápu, jak může v dnešní době někdo vypustit takový nedodělek.



HUMAN DESTROYER a jejich album „Apocalypse“ je krásným důkazem toho, jak by se to přesně dělat nemělo. Nudné riffy, obyčejné nápady a velmi slabý zpěvák. Po poslechu toho ve mně příliš nezbývá a nemám ani chuť dál se touto deskou zaobírat. Kapela má sice dlouhou historii, ale jejich tvorba je obyčejná a nezajímavá. Nechápu, proč tak zkušení muzikanti podceňují takové věci, jako je produkce a zvuk. Raději nahrávku nebudu víc rozebírat, ještě bych se rozčílil. Velmi nezáživná deska. Víc mě bohužel nenapadá.

Asphyx says:

HUMAN DESTROYER and their new album “Apocalypse” is a very nice example of how bands should NOT do music. Boring riffs, ordinary ideas and a very weak singer. There is almost nothing inside of me after listening to this album. So there is nothing which would push me into more listening. This band has a long history but their work is very ordinary and uninteresting. I don´t understand why this experienced musicians don´t take more care about the production and sound. I don´t want to talk about this record anymore. This is a very boring album. There is nothing more to say.

Seznam skladeb:

1. Apocalypse (Intro)
2. Human Disaster
3. Tormented
4. The Dead Hate The Living
5. Swastika (Against Racism)
6. Misanthrope
7. Full With Hate
8. Depression
9. Bloody Dreams
10. Soldat
11. Holy Lies
12. The Dead Hate The Living (S&H Bonus)


Čas: 42:00

 

Sestava/band:


Hilde Ihm – basa
Pete „Lemmy“ Wall – kytara
Stefan Mattler – zpěv
Andreas „Andy“ Keim – bicí
Peter - kytara

Share this games :

TWITTER