DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 17. března 2016

Home » » Recenze/review - PURGATORY – Omega Void Tribvnal (2016)

Recenze/review - PURGATORY – Omega Void Tribvnal (2016)


PURGATORY – Omega Void Tribvnal
CD 2016, War Athem Records

Hydra (latinsky Hydra) je v řecké mytologii dcera stohlavého obra Týfóna a Echidny, napůl ženy, napůl hada. Sama je obluda s hadím tělem a sedmi dračími hlavami. Žila v bažinách u města Lerny v Argolidě. Ničila okolí, lidé proti ní nic nezmohli, protože z jedné useknuté hlavy vyrostly hned dvě. Jedna z jejích devíti hlav byla dokonce nesmrtelná. Traduje se, že jejím přemožitelem byl slavný Hérakles, který plnil jeden ze svých úkolů.

Málo se už ale ví, že Hydra měla jednu svoji dceru, které se říkalo PURGATORY.

Přesně takové pokračování slavného příběhu mě napadlo u poslechu novinky německých death metalistů PURGATORY. Zapnul jsem přehrávač, pustil do svého pokoje zlo a zůstal stát jako uhranutý, jako bych opravdu hleděl do tváře samotné Hydry. Z reproduktorů se na mě totiž doslova vyvalila vlna neskutečně ostrých riffů, perfektního, hutného (až bolestivého) zvuku a černoty. Přiznám se, nečekal jsem to. Věřil jsem, že jedna z mých nejoblíbenějších kapel vůbec, stvoří dobrou, výtečnou desku, ale že to bude až takové inferno, v to jsem nedoufal. Bílý, překrásně zpracovaný obal nám dává jasně na vědomí, co se bude na albu odehrávat. Je to čisté, nekomplikované rouhání samotnému nebi. Skvělé na téhle nahrávce je nejvíc asi to, že všechno plyne s až vražednou samozřejmostí. Sází se na poctivý riff, na hutný, bažinatý sound a vokál, zpívaný snad přes chuchvalce skelné vaty. Album hodně bolí, drásá, kroutí mými končetinami, je uhrančivé, zákeřné ze své podstaty.

PURGATORY jsou legenda nejen evropského death metalu. Je to kapela, která vyznívá ortodoxně, tradičně a mají ji rádi spíše fanoušci černé smrtící klasiky, ale tentokrát si troufám tvrdit, že pánové svoji škatulku lehce opustili. Novinka je na poměry téhle smečky nebývale pestrá, melodická (dočkáme se dokonce několika skoro až doomových chvilek), s trošku jiným zvukem. Doslova mě fascinuje určitá naléhavost, kterou cítím při poslechu snad z každého kousku překapané tmy. Je doslova morbidní radost tohle dílo poslouchat. Zpočátku se tváří nenápadně, možná až obyčejně, ale časem vyroste v rozšklebenou tvář šelmy. Krvácí ze svých tesáků, je jí cítit z huby veškerá historie zasmrádlého death metalu. Při tomhle obřadu velebíme ty nejčernější myšlenky, obcujeme se záhrobím, pouštíme žilou všem svatým. Tady už nehrají žádní muzikanti, ale smečka navěky prokletých, která se rozhodla vydat pradávná svědectví o tom, jak se má hrát pravý nefalšovaný smrtící kov.


Pohlédněte jí do tváře a navěky zkameníte. My, kteří jsme čerpali inspiraci pro hudbu v dávných časech, se musíme před novým albem „Omega Void Tribvnal“ poklonit až k zemi. Je vrchovatě napěchované vším, co máme u smrti v metalu nejraději. Obsahuje v sobě tlak, energii, zajímavé a dobře zapamatovatelné riffy a melodie, známé snad jen z těch nejkrvavějších rituálů historie nebohého lidstva. Je jedem, pomalu pronikajícím do krve. Už zase mi jde pěna od úst, znovu poklekám před kamenný oltář. Dnes budeme spolu s PURGATORY obětovat všem zlým bohům. Ano, novinka německých rouhačů je spíše obřadem, okultní seancí, než jen obyčejným albem. Takhle ho, po dlouhé době, co mi zní do uší, vnímám já, starý prašivý pes. Cítím z něj neskutečnou sílu a věrnost pravé myšlence všech smrtonošů. Poctivý death metal má zabíjet nápady i zvukem. Němcům se to daří ve všech bodech obhajoby.



PURGATORY letos nahráli album, které připomíná pocity podobné těm, které je možné zažít při pohledu do tváře samotné Hydry. Kruté riffy, doslova černé melodie, ostrý, perfektní sound. PURGATORY se po třech letech vrátili s nahrávkou, která je pestrá ve všech odstínech tmavých barev. Připomíná mi nějaký starodávný okultní rituál, určený k přípravě příchodu samotného Satana na zem. Novinka zní neskutečně silně, morbidně, zběsile a má v sobě obrovský kus energie. Svět při poslechu pokrývá temnota. Kolem krouží hejna krkavců, čekají, až budou moci ochutnat vaši mršinu. PURGATORY jsou jako zuřivá bestie, která se právě utrhla ze řetězu. Znovu praskají víka od rakví, znovu zní ozvěny ze záhrobí. Mám rád stará legendární alba kapely, ale novinka je v mnohém předstihuje. Pohleďte do tváře samotného zla, vypáleného na CD. Inferno, absolutní peklo! „Omega Void Tribvnal“ je death metalové album, které vás roztrhá na kusy! Morbidní rituál pro vyvolání temných sil!

Asphyx says:

PURGATORY recorded an album which sounds the same as when you are face to face to Hydra itself. Cruel riffs, black melodies indeed, sharp, perfect sound. PURGATORY came back after three years with an album which is colourful in every dark colour shades. It reminds me some old occult ritual which should bring the Satan to the world. This new album sounds so strong, morbid, and furious. It has so much energy. The world is covered with darkness when you listen to this. There are swarms of ravens rotating above and waiting for your dead body to taste. PURGATORY is like a cruel beast which run out of reins. Again, you can hear coffin lids cracking and echoes from the beyond. I really like the old legendary albums by this band, however this new album is much better. You can see face to face the Evil itself on this album. Inferno, absolute hell! “Omega Void Tribvnal” is death metal album which smash you in pieces! Morbid ritual for calling out the dark powers!


Seznam skladeb:

1. Devouring the Giant
2. Prophet of Demonic Wrath
3. Chaos Death Perdition
4. Nemesis Enigma
5. Codex Anti
6. The Curse of Samhain , Pt. 2
7. Via Dolorosa
8. The Archaic Evil


Čas: 35:57

 

Sestava/band:


Dreier (voc.) Lutz (drums) Peter (bass) René (guit.)


http://www.war-anthem.de/
Share this games :

TWITTER