DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 25. března 2016

Home » » Recenze/review - RITUAL CHAMBER – Obscurations (To Feast On The Seraphim) (2016)

Recenze/review - RITUAL CHAMBER – Obscurations (To Feast On The Seraphim) (2016)


RITUAL CHAMBER – Obscurations (To Feast On The Seraphim)
CD 2016, Profound Lore Records

Sedím uprostřed opuštěného kostela a po zdech stékají všechny ty lži, kterými nás po staletí krmili. Prozřel jsem teprve nedávno, to když už jsem nemohl snést všechno to utrpení, zlo a špínu, která byla všude kolem. Jednoho dne jsem přišel na pravidelnou modlitbu a přestal jsem věřit tomu, co mi říkali. Jsem prý padlý kněz, jsem ten, který se oddal temnotě. Poznal jsem obě strany, jak tu dobrou, tak i zlou a nakonec musím souhlasit s jednoduchým názorem, že v podzemí je všechno alespoň jasně dané. Nikdo se nepřetvařuje, jde se rovnou k věci. RITUAL CHAMBER, death metaloví tmáři ze San Franciska. Okultní zaprodanci, maniaci, pohybujících se za hustou stěnou našeho světa. Jejich smrtící kov je pomaleji plynoucí, sázející na opakování motivů, jakoby zastřený, mokvající, s bažinatými náladami. Je jako hra na kočku a myš, kdy se divíte, jak ta roztomilá šelma dokáže být krutá a ošklivá.

Pokud bychom hledali kapely, u kterých se RITUAL CHAMBER inspirovali (nebo vlastně inspiroval, za touhle kapelou stojí jeden člověk, který si říká Dario D.), nesměli bychom zapomenout na DRAWN AND QUARTERED, MORBID ANGEL, INCANTATION, FATHER BEFOULED, DISMA, NECROPHAGIST a spousta dalších smeček, pohybujících se převážně ve starých hrobech. Podobná hudba asi nebude nikdy v předních žebříčcích poslouchanosti a oblíbenosti. Na to je příliš nestravitelná, nehezká, smutná a obestřená tajemstvím. Není lehké ji rozluštit, pochopit a poddat se jí. Není divu, člověk ze své podstaty touží po světle, po dobrých skutcích a optimismu. Nic takového na novince ale nenajdete. Deska je tak určena všem milovníkům nočních odlesků, zešeřelých opuštěných koutů i procházek po hlubokých lesích. Muzika byla nahrávána snad v nějaké noře, uprostřed kamenité a nehostinné krajiny. Jinak si nedovedu vysvětlit ten zvuk, tu touhu RITUAL CHAMBER mě stáhnout do záhrobí. Pánové útočí na naše nejskrytější pudy, jsou neučesaní, rebelští ze své podstaty. Žádné vyumělkované současné motivy zde nečekejte.



Pořád se mě snaží přesvědčit, abych podlehl jejich víře. Jsem už ale proti našeptávačům dávno imunní. Nevěřím podomním podavačům knih, zdravé výživy, modernímu sportu, reklamám, módě, ani zaručeně pravdivým radám. Věřím už jen pár několika jedincům, pak hlavně sobě a death metalu v podání RITUAL CHAMBER. Mám z novinky pocit, že se mě nikdo nesnaží obalamutit chtěnými postupy, moderním přístupem. Líbí se mi ta syrovost, opravdovost, upřímnost. Zkrátka věřím všem těm věcem, zásadám, která jsou dnes většinou jen zesměšňovanými slovy v nekonečných internetových diskuzích. Vymačkám si raději v klidu svého pokoje z „Obscurations (To Feast On The Seraphim)“ kousky překapané tmy, nechám si je podávat se syrovým masem a odpojen od všech sítí se ponořím do nekonečných chodeb Hádovy říše. Svět je zde sice plný stínů, ale cítím se zde mnohdy lépe, než v tom reálném.


Dario D.
Okultní death metalisté RITUAL CHAMBER na svém novém albu jasně pochopili základní myšlenku zla. Album je napěchované tmou, špínou, hnisem. Připomíná nekonečnou bažinu, plnou hnijících utopenců. Každým dalším poslechem vás stahuje do svého nitra a vy máte sto chutí podlehnout nihilismu. Líbí se mi smutné vrstvy kytar i syrová nálada celé nahrávky. „Obscurations (To Feast On The Seraphim)“ je jako četba ze starých spirituálních knih. Plazí se pomalu jako had, čekající na svoji oběť. Během společných setkání jsem jako uhranutý, prokletý, vyhoštěný z tohoto světa. Procházím se záhrobím, nasávám šedivou atmosféru a těším se na každý další song. Death metal v tomto provedení bude dělat dobře všem, kdo mají rádi onen svět. Smrt je opravdu hodně blízko! Podává vám ruku a vy přijímáte. Tahle okultní seance se určitě povedla! Temná, death metalová nahrávka, která vyvolává duše dávno zemřelých. Skvěle!

Asphyx says:

Occult death metallers RITUAL CHAMBER  clearly get the basic idea of ​​evil on their new album. The album is full of darkness, dirt and pus. it recalls the endless swamp full of rotting drowned bodies. It pull you down into its mind with each next listening and you want to go down the nihilism. I like sad sounds of guitars and raw mood of the record. "Obscurations (To Feast On The Seraphim)" is like reading from the old spiritual books. It is crawling slowly like a snake waiting for its victim. During the common meetings I'm bewitched, cursed, expelled from this world. I'm walking in the beyond, I'm soaking up the grey atmosphere and I'm looking forward to the next song. Death metal in this way will do well to all who loves the other world. Death is really close! It gives you its hand and you take up. This occult seance was succeeded! Dark, death metal record, which invokes souls of long dead. Great!


Seznam skladeb:

1. Into The Collective Coffin
2. The Eternal Eye
3. Beings Of Entropy
4. The Aphotic Dread
5. A Parasitic Universe
6. Toward A Malignant Bliss
7. The Grasp Of The Host
8. Void Indoctrination
9. As Dust And The Animal


Čas: 59:18

 

Sestava/band:


Dario D. - All instruments


Share this games :

TWITTER