DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 16. března 2016

Home » » Recenze/review - SARKE - Bogefod (2016)

Recenze/review - SARKE - Bogefod (2016)


SARKE - Bogefod 
CD 2016, Indie Recordings

Znáte ten pocit, když si pustíte poprvé nějaké album a hned víte, že vám sedne bez jakýchkoliv námitek. Přesně tak to mám nastaveno u nové desky "Bogedfod" od norských SARKE. Ti se zhlédli ve starých dobrých VENOM, přidali něco málo AURA NOIR, CELTIC FROST, HELLHAMMER, OLD a samozřejmě DARKTHRONE, se kterými mají společného vokalistu Nocturno Culta. Výsledkem je pak plesnivá, old school black thrashová nahrávka, která musí oslovit snad každou šedivějící a vousatou palici. Poslech mi notně připomíná přehrabování se v hlíně na hřbitově o Dušičkách. Také cítíte ten sychravý chlad, který se vám dere až někam do morku kostí? Jednoduché riffy, časté pomalé vyhrávky, zazní dokonce i ženský zpěv. Dohromady to pak tvoří studený a neotesaný kámen, ze kterého vám jednou bude vytesán váš vlastní náhrobek.



Čtvrté řadové album sice asi nezamíchá světovým metalovým děním, ale abych pravdu přiznal, tak mě šmakuje stokrát víc, než většina dnešní umělé produkce. "Bogefod" je plesnivé jako mech rozkládající dřevěný kříž u hřbitovní kaple. Pokud máte podobné chutě, black metal jste si pro sebe objevili někdy na počátku devadesátých let a neprahnete po plastovém zvuku, pak jste tady dnes správně. Tenhle zásek vám mohu s klidem doporučit. Slyšíte to záhrobní dunění? Máte sto chutí roztrhnout svoji pracovní košili a vyrazit s lopatou ven? Tak si s sebou novinku SARKE rozhodně nezapomeňte. V žilách se mi probudila stará zhnisaná krev. Putuje pomalu v krystalicky mokvajících sraženinách směrem k hlavě. Peklo zase jednou zamrzlo. Ulehněte do trouchnivějícího listí na pěšinu mezi nakloněné kříže. Hodně studená záležitost, to vám tedy povím.


Norští black thrashoví SARKE letos vydali album plné skvělých studených songů. Perfektní starý zvuk, riffy vytažené odněkud ze samotného podzemí a k tomu drive a energie. Novinka mrazí, jako dotyk samotné Smrti. Ne, SARKE se nemění, ale to, co hrají, dělají poctivě, s nadšením a odhodláním. Z novinky doslova tryskají černé kousky ledu. Při poslechu si přijdu jako na nějakém opuštěném hřbitově, kde právě ožívají nemrtví. Mráz, strach, tajemno, temnota a nekonečná tma. Tohle všechno na nahrávce najdete. SARKE nic nemění, hrají jen to, co umějí nejlépe. Starý, plesnivý a reálný black thrash metal. Za mě palec nahoru! Tahle deska mi koluje v krvi jako jed! Album, u kterého praskají lebky chladem! 


Asphyx says:


Norwegian black thrash SARKE released this year an album full of great cold songs. Perfect old sound, riffs pulled somewhere from underground and drive and energy. The news freezes, like touch of Death itself. No, SARKE doesn't change, but when they play, they do it honestly, with enthusiasm and backbone. There are  black chunks of ice gushing from the news. When listening I'm like on an abandoned cemetery, where undead just come alive. Frost, fear, mystery, darkness and endless darkness. All of these can be found on the recordSARKE doesn't change anything, just play what they can best. Old, moldy and real black thrash metal. For me, thumbs up! This album circulates in my blood like poison! This is the album that skulls are cracking by!


Tracklist:
01. Taken 03:17
02. Blood of Men 03:15
03. Barrow of Torolv 05:06
04. Alternation 03:18
05. The Wicked's Transient Sleep 03:40
06. Burn 04:03
07. Dawning 03:30
08. Evil Heir 04:22
09. Sunken 03:52


Band:
SARKE (Khold, Tulus), bass. NOCTURNO CULTO (Darkthrone), vocal. ANDERS HUNSTAD (El Caco, Autopulver, Morten Abel), keyboard. STEINAR GUNDERSEN (Satyricon, Spiral Architect, System: Obscure), guitar.

Share this games :

TWITTER