DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 19. března 2016

Home » » Recenze/review - TRIUMVIR FOUL – Triumvir Foul (2015)

Recenze/review - TRIUMVIR FOUL – Triumvir Foul (2015)


TRIUMVIR FOUL – Triumvir Foul
CD 2015, Blood Harvest

Představte si, že jste v kleci s pořádně hladovými šelmami. Přemýšlíte, kolik vám zbylo na těle masa, protože když cítíte ten neskutečný zápach z jejich tlam, krve by se ve vás nedořezal. Strach je zcela přirozená věc, mnohdy opodstatněná, ale v případě amerických tmářů TRIUMVIR FOUL jasně hmatatelná. Jedná se o první dlouhohrající album a já byl při prvních setkáních doslova šokován. Tolik špíny, deathu, blacku, hniloby a tmy napěchované na jednom nosiči jsem již dlouho neslyšel. Album má celkově takovou zvláštní, přitažlivou atmosféru. Je to podobné, jako když někteří lidé touží po tom, aby je někdo svázal, sešvihal bičem a ještě mu za to poděkují. Opravdu, v této hudbě jsem našel něco tajemného, zvláštního, neotřelého. Vyšla odněkud z nekonečných močálů lidské nenávisti, je mokvající jako dlouho nehojený vřed, plazivá a způsobuje mi doslova husí kůži.

Stylově lze najít styčné body s doomovými pasážemi třeba u takových AUTOPSY, INCANTATION, SWALLOWED, TEITANBLOOD, NECROVORE, ale i lehké švédské odkazy na devadesátá léta. Muzika je zde labyrintem, složitým a nekonečným, ve kterém potkáte jen samé zlo. Ze zrcadel, zavěšených po stěnách chodeb, visí obrazy těch nejúchylnějších umělců všech dob. Běsi, ano, všude jsou přítomní až nelidští běsi. Normální člověk, když provede nějakou špatnou věc, tak v něm začne hlodat svědomí. A teď si představte, že máte na hromadě poskládané hříchy řekněme tisícovky lidí. Recenzovaná deska zní hodně podobně. Určitě jste někdy navštívili místa, kde vám nebylo dobře. Nedokázali jste to vysvětlit, ale cítili jste, že musíte rychle pryč. Jednou mě podobný zážitek zastihl v Rakousku, na jednom alpském hřbitovu. Po letech jsem se dozvěděl, že tam církev mučila své odpůrce. Legrační, co říkáte. Pokud byste tam ale byli, netvrdili byste to. Úsměv by se vám z tváře vytratil jako mě.



Mé pocity, zážitky a postupné vstřebávání novinky TRIUMVIR FOUL se velmi těžko popisují. Věřící by asi hovořili o hnilobném mraku, vznášejícím se nad celou nahrávkou. Hudební zloba je tentokrát hodně přitažlivá. Je jako krásná žena se špatným charakterem. Člověk je nejdřív okouzlen pozlátkem, hezkou tváří, ale pak uslyší několik prvních slov a mezi jednotlivými větami jasně rozpoznává rozeklaný jazyk hada. Celkově deska vlastně jen tak plyne, hezky v pozadí, méně vnímavého jedince pravděpodobně nijak nezaujme, ani nešokuje. Některé motivy jsou opravdu poměrně nesrozumitelné, zahuhlané v jakési černé mlze z těch nejpevnějších pavučin. Pokud se vám ale povede dostat dovnitř, troufám si tvrdit, že budete prokleti stejně jako já. Stačí vám několik litrů vlastní krve, nějaký starý pergamen a schopnost napsat alespoň pár obrácených křížků místo podpisu. Ostatní pak po upsání duše ďáblu přijde samo. A pokud ne, nezoufejte, špatné svědomí si vás najde samo.

První deska TRIUMVIR FOUL je pergamenem, popsaným vlastní krví. Hudba mi zde připomíná vlastní závěť, kdy člověk odkazuje veškerý svůj majetek mocnostem pekelným. Black metal, kombinovaný s deathem je velmi temný, zlý, ošklivý, nepropustný. Jestli jste někdy zabloudili v podzemních chodbách, trpěli klaustrofobií a ještě vás pronásledoval neodbytný pocit, že vás někdo pronásleduje, tak potom tuhle hudbu pochopíte. Líbí se mi schopnost kapely navodit atmosféru absolutního zmaru. Album je velmi špinavé, neortodoxní a musí se před ním pokřižovat každý kněz. Kapela vzešla z toho nejtemnějšího undergroundu a už dnes dělá čest celému podsvětí. Poslech je to náročný a komplikovaný, ale doporučuji dát nahrávce čas, zkažené pocity se dostaví samy. Black death metalová deska, u které mám pocit, že brzy nastane konec světa a nemrtví se vrátí znovu na zem. Absolutní černé inferno!


Asphyx says:

The first album by TRIUMVIR FOUL is a vellum, which is singed with blood. This music feels like the own last will where people cite their belongings to the Hell. The combination of death metal and death which is very dark, cruel, ugly and leak-proof. Do you want to imagine and get what this music is about? Imagine yourself lost in underground hallways, you are suffering with claustrophobia and there is the feeling that someone is watching you. I like the bands ability to set the mood of an absolute pain. This album is very dirty, unorthodox and every priest should cross himself. The band comes from the darkest underground and the whole world beyond is very proud. The listening is very difficult and complicated however, I would recommend to give it a time and the bad feelings come by themselves. Black death metal album which makes me feel like the end of the world is very close and that not-dead will come back to the world. Absolute black inferno! 

Seznam skladeb:

01. Labyrinthine - The Blood Serpent Unwinds
02. Profanation (of the Wicked)
03. Pathways to Decay
04. Hedonistic Prayer - The Abhorrent Depths of Perversion
05. The Vomit of the Three Serpents (Ušumgallu, Bašmu, Mušmaḫḫū)
06. Endless Spiritual Violence
07. Banished to Silence and Slavery
08. Carnal Spectre
09. Tower of Bašmu - The Corruption of Flesh and Spirit


Čas: 41:46

Sestava/ band:


Cedentibus – bicí
Ad Infinitum – kytara, zpěv
Absque – kytara, basa

Share this games :

TWITTER