DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 18. března 2016

Home » » Recenze/review - WORMED - Krighsu (2016)

Recenze/review - WORMED - Krighsu (2016)


WORMED - Krighsu
CD 2016, Season of Mist

Tam, někde v restauraci na konci vesmíru, právě hraje jedna hodně extrémní kapela. Říká si WORMED a splňuje všechna nejpřísnější pravidla současných posluchačů. Zvuk je náležitě nahlas, zároveň surově syrový, vokalista hledá tóny někde v zadních oblastech svého žaludku a technicky jsou na tom muzikanti velmi dobře. Celkově je to neskutečné maso, jatka někde na pomezí techniky, brutality a vesmíru. Tahle hudba je na samé hranici vstřebatelnosti. Pro mnohé z vás to bude asi už poměrně nestravitelné sousto. Člověk musí být pro poslech lehce otrlý, nesmí mu vadit navrstvené hlukové stěny a měl by mít chuť objevovat veškerou temnou hmotu, které je ve světě obsažena.  Vezměte si to nejlepší z DEFEATED SANITY, CRYPTOPSY, MALIGNANCY, DEVOURMENT, DISGORGE a dalších brutalistů, okořeňte to meziplanetární energií a jako výsledek si do téhle rovnice můžete doplnit právě španělské WORMED.

Kapela se dá sice odbýt několika slovy o komplikovanosti a chaosu, ale ono tomu tak není. Jen je nutné mít hlavu otevřenou zběsilosti a šílenství. Novinka chce, stejně jako obě předešlá alba, čas, trpělivost a pak to přijde. Svět se najednou zblázní, vám to všechno zapadne dohromady a po nějaké době zjistíte, že se bez pravidelné dávky morbidních emocí v podání WORMED neobejdete. Ve srovnání s předchozími počiny je "Krighsu" možná přeci jen o trošku přístupnější (nebo mi takové alespoň přijde). Líbí se mi hodně produkce, celkové vyznění, kdy doslova cítím tu obrovskou energii. Je to jako sledování startu vesmírné lodi. Odpočítávání, zážeh motorů a pak jen hlava zvrácená dozadu a sledující, kam si to raketa s nápisem WORMED zamíří. Sci-fi je, stejně jako hudba na desce, krásné právě v tom, že se fantazii meze nekladou. A jako správný průzkumník nových světů i hudebních zákoutí rád objevuji dosud netušená zákoutí. 


Jeden propracovaný masakr střídá druhý, válka světů se zdá není žádná legrace. Když si vezmete desku jako celek, fascinuje mě její pestrost, naléhavost i schopnost strhnout mě do víru maniakálních riffů. Co na tom, že bude během tohoto útoku vyhlazeno celé lidstvo? Vždyť na rovinu, poslední dobou dělá všechno pro to, aby si to zasloužilo. A pokud má tahle hudba schopnost alespoň pár podivným hloupým jedincům způsobit noční můry, je to jen dobře. WORMED útočí někdy přímo, bez vytáček, jindy temně a zákeřně, jako nějaké ohavné monstrum. "Krighsu" tak působí na jednu stranu přehledně, předvídatelně, ale vzápětí nehostinně a možná až nepříjemně. Je to tak správně, poctivá deska má vyvolávat v posluchačích rozdílné emoce. Jinak by nestála za nic. WORMED jsou jiní než ostatní, používají odlišné ingredience a jsou tím zajímaví. A to se jak na Zemi, tak i na jiných planetách, samozřejmě hodně cení.



Novinka španělských brutálních death metalistů WORMED připomíná morbidní útok z jiné planety. Je komplikované, extrémní, pestré a zároveň temné. Cítím z něj neskutečnou energii a sílu. Vesmírní vetřelci opět zabíjí. Nekompromisně, krutě, zákeřně. Album proniká do krve postupně, pomalu, i po delší době je stále co objevovat nového. S "Krighsu" jsem velmi spokojený. Obsahuje v sobě totiž velké množství dobrých nápadů, zajímavých pasáží a má skvělou produkci. WORMED se vydali na nelehkou cestu do vesmíru. Potkávají jen samá šílená monstra, tmu a brutalitu. Album neskutečně řeže, pálí, bolí a zároveň je temné jako noční obloha. Doporučuji všem brutálním maniakům, hledačům hudební krutosti i death metalovým gurmánům. Letošní nahrávka vás rozemele na masokostní moučku! Vynikající záležitost!

Asphyx says:

The news of Spanish brutal death metal WORMED recalls the morbid attack from another planet. It's complicated, extreme, colourful and also dark. I feel the incredible energy and strength. Space invaders kill again. Uncompromisingly, cruelly, insidiously. Album comes into the blood gradually, slowly, even after a long time there is always something new to discover. With "Krighsu" I am very satisfied. It contains a large number of good ideas, interesting passages and  great production. WORMED set out on the difficult journey into space, meeting only mad monsters, darkness and brutality. Album cuts, burns, hurts incredibly and it's as dark as the night sky. I recommend to all brutal maniacs, seekers after music's cruelty and death metal gourmets. This year's record will grind you to meat and bone meal! Excellent!


Track:
01. Pseudo-Horizon
02. Neomorph Mindkind
03. Agliptian Codex Cyborgization
04. The Singulartarianism
05. Eukaryotic Hex Swarm
06. Computronium Pulsar Nanarchy
07. A-Life Omega Point
08. 57889330816.1
09. Zeroth-Energy Graviton
10. Molecular Winds


Time: 34:44

Sestava/band:
PHLEGETON Vocals · J.OLIVER Guitars · MIGUELOUD Guitars · GUILLEMOTH Bass · G-CALERO Drums

Share this games :

TWITTER