DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 28. dubna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - AGGRESSIVE MUTILATOR - Crushed by Tyranny (2016)

Minirecenze/minireview - AGGRESSIVE MUTILATOR - Crushed by Tyranny (2016)



AGGRESSIVE MUTILATOR - Crushed by Tyranny
Cassette 2016, Iron County Records


Znovu se mi muchlá kazeta v přehrávači. Má to své kouzlo. Mezi skladbami to šumí a hlavy kazeťáku se točí v až magickém rytmu. Přenáší mě to celé do devadesátých let minulého století, stejně jako novinka švédských blackerů AGGRESSIVE MUTILATOR. Ti věrni samotné podstatě black metalového undergroundu hrají totálně špinavě, až punkově. Je to zkrátka a jednoduše ten krásný klasický metal, který sice bude zajímat jen pár fanoušků, ale rozhodně stojí za povšimnutí. Staré blackové i thrashové postupy z přelomu osmdesátých a devadesátých let ožívají nebývalou silou. Dvojice muzikantů připomíná válečníky ze starých dob. Džínové bundy, absolutně nedokonalý, přesto přitažlivý zvuk. V tomhle marastu si budou rochnit milovníci VENOM, DARKTHRONE, AURA NOIR, DESASTER, DESTROYER 666. Primitivní nálada, jednoduché riffy, sázka na poctivost, prašivost a zlo. Dokonalé retro, dalo by se také napsat.

Nad touhle hudbou budou fanoušci dnešní přetechnizované doby kroutit nevěřícně hlavou a budou tak připomínat naše rodiče, kteří úplně stejně proklínali individua v džínových bundách, s mastnými vlasy a touhou zbořit svět hlukem. Víte co je nejhorší? Mě to baví víc než spousta dnešních do nebes vychvalovaných kapel. Ne fakt, vážně. Nikdo na desce totiž nic neřeší, jen se odpalují znovu nalezené nevybuchlé granáty. Pro hudební archeology krása, zajímavý artefakt, ale taky pohodová hudba pro vzpomínkové večery. V té záměrné nedokonalosti, v tom všem šumění, odmítání moderních postupů, cítím velkou sílu. Odhoďte své mobilní telefony, odpojte se taky chvilku od všemocné sítě a dejte si raději pivo a "Crushed by Tyranny". Já vím, je to primitivní, jednoduché, svým způsobem obyčejné a dalo by se to odbýt mávnutím ruky. Neudělám to, dám si raději další poslech a vůbec mi nevadí, že musím pořád vstávat a obracet strany kazety. AGGRESSIVE MUTILATOR jednoduše ví jak na mě, jak prosté, milí přátelé!

AGGRESSIVE MUTILATOR jsou jako zlo z dávných dob. Archivní black thrashové postupy, rezavý zvuk, touha zničit tenhle svět. Tohle všechno v jejich novince "Crushed by Tyranny" slyším. Album je určeno pro všechny hudební patrioty, pro milovníky starých časů. Hudba je to jednoduchá, zákeřná, ale má v sobě velkou sílu a energii. Berte a nebo nechte být. Dejte si pivo a nic neřešte! Na hromadě plesnivých kostí stojí švédské komando AGGRESSIVE MUTILATOR a snaží se nám vysvětlit, že peklo opravdu existuje. Věřím jim to! Black/thrash metal, který je plesnivý jako stará rakev! Ďábelský rituál!



Asphyx says:

AGGRESSIVE MUTILATOR are like some evil from ancient times. Archival black thrash methods, rusty sound, desire to destroy this world. These all I hear on their news "Crushed by Tyranny". The album is for all music patriots, for lovers of old times. The music is simple, insidious, but it has a big strength and energy. Take or let it be. Have a beer and don't sweat anything! There is standing the Swedish squad AGGRESSIVE MUTILATOR  on a pile of moldy bones and try to explain to us that the Hell really exists. I believe them! Black / thrash metal, that is musty like an old coffin! Diabolical ritual!

Share this games :

TWITTER