DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 31. května 2016

Home » » Recenze/review - ACID FORCE - Towards The Nuclear Load (2016)

Recenze/review - ACID FORCE - Towards The Nuclear Load (2016)



ACID FORCE - Towards The Nuclear Load
CD 2016, Support Underground

Někdy mám sto chutí vrátit se o mnoho let zpátky. Vymyslet stroj času a vydat se znovu do osmdesátých let, kde se kdysi tvořil můj hudební vkus. Bohužel, teorie cestování v čase zatím nebyla vymyšlena. Nezbývá mi tak nic jiného, než si pro sebe vyhledávat kapely, které jsou na tom podobně jako já. Také milují staré thrashové modly. Slovenští mladíci ACID FORCE, kteří mi na svém koncertě v Plzni vykali (já jsem fakt asi už pamětník!) mě naživo pěkně nakopali zadek (report zde). Jejich vystoupení v sobě mělo patinu old school thrashových velikánů. S novinkou "Towards The Nuclear Load"  jsem si tak s chutí i s nostalgií hezky zavzpomínal na své mládí. A patří jim za to velký dík.



Novinka s krásně ulítlým obalem, s jemně jiskřivým zvukem, je úderem přímo na solar plexus. Předkládané postupy jsou sice všem již dávno známé, ale pokud se zaměříme na celkový výraz, jsou ACID FORCE takovou velmi příjemnou nadějí do budoucna. Málokdo dokáže rozhýbat prvním songem dav pod pódiem, málokdo umí rozvlnit mé staré kosti. Nic neřešit, pořádně se odvázat, popít nějaké to pivo, obejmout momentální dámu svého srdce - to bývaly kdysi hlavní atributy thrashe. A já je z novinky těchto mladíků opět cítím! Jsem spíše fanoušek-srdcař-posluchač, než nějaký kritik, ale za moji maličkost je novinka "Towards The Nuclear Load" velmi zdařilým dílem. Líbí se mi určitá pokora a skromnost, se kterou pánové k hudbě přistupují. Je to staré, stokrát slyšené, ale je to taky pořádný odvaz. A o to nám jde především, no nemám pravdu?!


sumarizace:

Haló, thrash maniaci! Znáte slovenskou thrash metalovou mašinu ACID FORCE? Pokud ne, tak to koukejte napravit! Jejich novinka "Towards The Nuclear Load" je totiž krásnou ukázkou toho, jak by to mělo vypadat! Ostré riffy, dobré nápady, hutný vokál. Tahle muzika vám rozproudí krev v žilách. Máte rádi starý thrash metal? Tak neváhejte a jděte do toho po hlavě, stejně jako ACID FORCEOld school underground thrash metal, který vám utrhne hlavu i s páteří!

Asphyx says:

Hello, thrash maniacs! Do you know the Slovak thrash metal machine ACID FORCE? If you don't, put it right! Their news "Towards the Nuclear Load" is a beautiful example how should it look like! Sharp riffs, good ideas, thick vocals. This music will enliven your blood in your veins. Do you love old thrash metal? So don't hesitate and go for it, like ACID FORCE! Old school thrash metal underground, which will blow off your head  even with the spine!


Tracklist:

01. Apathetic Devastation (5:57)
02. Pressed To Death (2:27)
03. God That Never Existed (4:29)
04. Ancient Disease (3:34)
05. Ammunition (2:30)
06. Towards The Nuclear Load (3:30)


ACID FORCE:
Teodor Majerík - vocal, bass
Andrej Petro - guitar
Frederik Hrašna - guitar
Marcel Dubinský - drums

Share this games :

TWITTER