DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 1. května 2016

Home » » Recenze/review - MORGUE SUPPLIER – Morgue Supplier (2016)

Recenze/review - MORGUE SUPPLIER – Morgue Supplier (2016)


MORGUE SUPPLIER – Morgue Supplier
CD 2016, Obscure Musick

Z nedalekého kopce vyjel velký buldozer. Hrnul před sebou obrovskou hromadu suti, písku, hlíny a nenávisti. Přijíždí pomalu ke mně a když už je na dosah několika metrů, objeví se před radlicí vybělená kostra. Řidič, který tohle monstrum ovládá, ihned zastaví a vylézá ven. Zapaluje si cigaretu, plive do dálky a nadává. Pak bere do ruky lopatu, odhrnuje zeminu a i z dálky je slyšet, jak se modlí. Ten den byl objeven další masový hrob. Sjede se policie ze široka daleka a majáky na jejich autech blikají do tmy ještě dlouhou po půlnoci. Na plechovém boku mohutného buldozeru svítí dráždivý nápis MORGUE SUPPLIER. Monstrum se opět probudilo!

Vy, kdo tuhle partu death grindových maniaků znáte, tak asi víte, že pánové se s ničím moc nepářou. Jejich tvorba opravdu připomíná nějaký obrovský rozjetý stroj. V jeho soukolí po dlouhých dvanácti letech (ještě mají na svém kontě jedno dlouhohrající album s názvem „Sociopath“ z roku 2004) vzniklo další dílo, které vás svoji syrovostí doslova uhrane. Určitě znáte ten pocit, když vložíte do přehrávače dlouho očekávanou desku a jste napjatí, co přijde. Tentokrát jsem měl zpočátku co dělat, abych ten nevýslovný tlak vůbec ustál. Vyhrnuly se na mě z reproduktorů doslova monstrózní riffy, neskutečně morbidní nálada a syrový pocit beznaděje. Rozhodně nečekejte žádné technické finesy, ani zákeřnosti. Tahle nahrávka zabíjí zvukem, tlakem a energií. A to doslova! Fascinuje mě schopnost kapely s minimem výrazových prostředků nahrát tak pestrou záležitost.


Hudebně se MORGUE SUPPLIER pohybují někde na pomezí mezi NAPALM DEATH, CONVERGE, CRIMINAL ELEMENT, ale napadají mě i třeba takoví CRYPTOPSY. Klidně si doplňte i death doomové smečky a nemůžu pomoct, ale sem tam slyším i inspiraci VOIVOD. Není to zase tolik důležité, hlavní je to, že mě celé tohle monstrózní ničení sluchovodů neskutečně baví. Procházím se setmělou ulicí a kolem je cítit beznaděj. Všichni ti špinavci, prodejci chvilkových potěšení i potulní vrazi v noci ožívají. Chraň vás pánbůh, pohlédnout jim do tváře. CD „Morgue Supplier“ si klidně vezměte s sebou, zapadne do té zjitřené nenávisti, jako by sem patřilo odjakživa. Budete do tmy řvát spolu s velmi variabilním zpěvákem Paulem Gillisem, který díky svému chorobnému vokálu dodává celému krvavému panoptiku další rozměr. Výsledkem téhle neřešitelné rovnice jsou další mrtvá těla. Lidstvo se nikdy nepoučí, historie by mohla vyprávět. Zakrátko vyjedou další buldozery a budete se také modlit, abyste v té hromadě smrti nebyli vy sami. Tohle album je o lidské špíně, o hnusu, kterého jsme jako druh schopni.



MORGUE SUPPLIER nahráli přesně ten kousek zahnívajícího masa, který by neměl chybět ve sbírce každého pravověrného death/grindera. Zakládám album na čestné místo ve své sbírce a užívám si ten hnilobný puch. Hutné kytarové výjezdy, zabijácké bicí a všude kolem vznášející odér márnice. Řekněte mi na rovinu, co si víc může fanoušek kapely přát? Otevřete hroby, exhumujte mrtvé a slyšte slova pekelná! Při poslechu si přijdu jako by se mě někdo snažil stáhnout z kůže zaživa. Na albu by mělo být napsáno upozornění, že může způsobovat šílenství. Vítejte na té nejkrutější pitvě. Death grindová legenda se vrátila v plné síle a všem ukázala, jak se má správně dělat masakr. Skvělé, velmi naléhavé a natlakované album! 

Asphyx says:

MORGUE SUPPLIER recorded a putrescent piece of flesh which should be in every collection of the real death/grind fan. This album has a special place in my collection and I enjoy the purid smell. Solid guitar departures, killing drums and all around is the smell of charnel house.  Honestly, does a fan of a band need anything else? Open the graves, exhume corpses and listen the words of the hell. I feel like someone is trying to hide me alive. It should have a sign on the cover that says “may cause mental damage”. Welcome to the worst dissection ever. The death grind legend is back and full of strength and it showed us how the best massacre is done. Great, very acute and pressurized album. 

Seznam skladeb:

01. Heathen (The Throes of Poison)
02. Cultic Rape
03. Moral Vacuity
04. Bringer of the End (Executioner)
05. Mental Slum
06. End of Self
07. Graveyard Filler
08. Rotting in an Alley
09. Massive Murder
10. Dead Room
11. Equipped to Obliterate
12. Destroying a Human
13. Restraints
14. Broken Gods


Čas: 40:54

 

Sestava/band:


Paul Gillis - Vocals
Eric Bauer - Guitar
Steve Reichelt - Bass

http://www.obscuremusick.com/
Share this games :

TWITTER