DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 31. května 2016

Home » » Recenze/review - MURDER INC. - Povolení zabíjet (2016)

Recenze/review - MURDER INC. - Povolení zabíjet (2016)


MURDER INC. - Povolení zabíjet 
CD 2016, SUPUG/Murder Inc.

Když jsem jel 2. 10. 2015 do Prahy za koncert S.D.I., setkal jsem se s thrashery MURDER INC. vůbec poprvé. Na rovinu říkám, že se mě nelíbili. Nevím jestli to bylo zvukem nebo mým rozpoložením, ale jejich vystoupení jsem docela sepsul. Do téhle recenze se mi popravdě moc tím pádem nechtělo. Vložil jsem CD do přehrávače, otevřel si svoje oblíbené večerní pivo a po několika minutách jsem si dal málem pár facek. Říká se, že cesty Páně jsou nevyzpytatelné a já si tak pro sebe objevil tyhle šílence až s novinkou "Povolení zabíjet". Zašeptal jsem jim mezi skladbami lehkou omluvu a měl jsem co dělat, abych nezačal doma pařit.




Jestliže totiž měl dosud pravomoc zabíjet pouze slavný agent 007 James Bond, tak od teď ho mají i šílenci z MURDER INC. Z reproduktorů se na na mě vyhrnul plnotučný, nahnile ostrý thrash klasického střihu. Pánové citují ze starých učebnic z osmdesátých a devadesátých let s elegancí a citem. Všem nám je sice jasné, že doba, kdy jsem si vlastnoručně vyráběl nášivky KREATOR, SODOM, DESTRUCTION, SLAYER a desítky dalších, se už nevrátí, ale dokud budou existovat podobné smečky jako MURDER INC., nemám o thrash metal strach. Rovnou na rovinu říkám, že mě jejich letošní nová pocta starým časům baví. 


Pokud se oprostíme od názoru, že je to retro jako blázen, vynikne na povrch v thrashu asi nejdůležitější věc - energie. A té mají MURDER INC. na rozdávání. Novinka není dokonalá, klidně bych si dovedl představit o hodně víc špíny a neučesanosti (a čitelnější basu), ale vzhledem k mládí muzikantů lze do budoucna očekávat jen to nejlepší. 

New album listen here:

"Povolení zabíjet" zkrátka kope, řeže a vtáhne vás do hry. Zmínit musím i skvělý obal a české texty, které se dají číst (což dnes umí opravdu málokdo!). Jako celek je tak šestice krutých skladeb takovou velmi ostrou připomínkou, že thrash metal ještě nezemřel. Novinka je doslova povinností pro všechny milovníky mosh-pitu, džínových bund a rebelství. Často mě při poslechu napadalo, že to letos tihle kluci natřeli mnohým protřelým a unaveným slavným jménům.


sumarizace:

Čeští MURDER INC. jsou na své novince ostří jako břitva. Přinášejí nám šest skladeb, které vás přenesou do starých thrashových časů. Album se poslouchá velmi dobře a i když se nejedná o nic nového, řeže pěkně. Proti hudbě v tomto provedení nemám žádných námitek a doporučil bych ji všem thrashovým maniakům. Ve skladbách je doslova napěchována energie a rebelství. Masakr, mosh-pit, thrash! Za mě palec nahoru!


Asphyx says:

Czech MURDER INC. are on their news as sharp as razor. They bring us six songs that will take you to the old thrash times. The album is very well for listening and although there is nothing new, it cuts nice. I have no objection against music in this interpretation and I would recommend it to all thrash maniacs. The songs are packed with energy and rebellion. The massacre, mosh-pit, thrash! For me, thumbs up!

Tracklist:

01. Ve stínu Lži
02. Pátá Oběť
03. Povolení Zabíjet
04. Člověk Člověku
05. Rituál
06. V Obležení

Murder Inc.:
Petr - bass, vocal
Luká - guitars
Fanda - drums



Share this games :

TWITTER