DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 10. května 2016

Home » » Recenze/review - NOCTURNAL HOLLOW – Deathless and Fleshless (2016)

Recenze/review - NOCTURNAL HOLLOW – Deathless and Fleshless (2016)


NOCTURNAL HOLLOW – Deathless and Fleshless
CD 2016, Undeground Movement

Už zase se mi vaří krev v žilách, už zase mě pálí u srdce. Je to zvláštní pocit, ne zase tolik vzdálený infarktu. Stává se mi to ve chvílích, kdy pro sebe objevím novou kapelu. Venezuelské old school death metalisty jsem si oblíbil poprvé v roce 2011 (album Decay of Darkness“), byl jím doslova proklet a navěky uhranut. Následovalo neméně dobré, ne-li lepší „Into the Shade of Solitude“ (2014), které mě smetlo z povrchu zemského. Po poslechu jsem si mnohdy připadal jako po nějaké bitce, zničený, zmuchlaný a zneuctěný. Letos mé prokletí pokračuje třetím zásekem a zatím poslední střelou v podobě „Deathless and Fleshless“. Jsem připraven znovu umírat, opět se obětovat za práva smrdutého a plesnivého death metalu. Moje zvrácené modlitby byly vyslyšeny a na stole se mi ocitl před celou polokouli přelétnutý promo materiál. Old school death metal v jeho ryzí podobě, radost všech postarších maniaků i příznivců smrtícího pravěku. Intenzita, skvělý zvuk a morbidní nápady. To jsou NOCTURNAL HOLLOW.

Zasvěcení moc dobře vědí, že pánové do toho řežou v rytmu DISMEMBER, UNLEASHED, EDGE OF SANITY, ale i třeba AUTOSPY, případně CELTIC FROST. Na jejich deskách jakoby se potkávaly ty nejnesvětější vlivy devadesátých a osmdesátých let. K tomu si připočtěte tradičně vynikající sound od mistra Dana Swana. A výsledkem jsou starodávné prašivé orgie. Připadám si, jako zavřený v dávno opuštěné hrobce, kde přede mnou ožívají stoleté příběhy plné krutosti. Po zdech zase lezou pavouci s tím nejnemilosrdnějším jedem, spřádají pavučiny, stejně jako NOCTURNAL HOLLOW. Chladivě ostré melodie jsou uzemňovány typickými bicími a nad vší tou beznadějí se vznáší jako nějaký smrtihlav vokál. Ten dodává celé téhle kruté scenérii na uvěřitelnosti a je jakýmsi stigmatem, jasným poznávacím znamením kapely. Ťukám zbytečně na víko od rakve, nikdo z vašeho světa mě už asi neuslyší. Je tady tma a neskutečná zima. Člověk by ani neřekl, co ho čeká za ošklivé zlo. A to mi slibovali nekonečný ráj.


Jděte a šiřte slávu švédského death metalu na věky věků. NOCTURNAL HOLLOW se již dávno zařadili mezi kapely, o který je zbytečné cokoliv psát. Stačí, když vydají novou desku a v undergroundu to vzrušeně zašumí. Je to jako tamtamy, vytažené odněkud ze tmy. Ozvěna z podzemí dokáže být hodně zlá a krutá a tentokrát zní jako hlas sirén. Je lákavý, přitažlivý a zároveň zrádný, ledový. Tisíckrát zemřelí, miliónkrát se rozpadli na prach. Nemrtví. Při téhle hudbě znovu ožívají a derou se v zástupech na náš nehodný svět. Jsem ve svém živlu, uzavřený do své old school death metalové ulity. Pro nás, kdysi prokleté, je tenhle materiál jako stvořený. Je krásnou ukázkou toho, že SMRT JEŠTĚ POŘÁD ŽIJE. Mám sto chutí zapálit onen svět. Vyčistit ho od světla a uvrhnout do nekonečné temnoty. Tohoto alba se jen tak nezbavím. Je příliš mocné, přitažlivé na to, abych se od něj odpoutal. Takhle nějak by to mělo vypadat. Takto zní samotné peklo. Modleme se za svoji spásu, i když je to zcela zbytečné. Skvělé album!



Sumarizace:

NOCTURNAL HOLLOW nám na své novince jasně ukazují, že dobrý švédský death metal se dá hrát i ve Venezuele. Albem jsem od začátku až do konce absolutně stržen a pohlcen. Je jako přitažlivý magnet, plný utrpení, chladu a smrti. Venezuelané umí krásně balancovat mezi rychlými a pomalými pasážemi. Líbí se mi jak zvuk, tak jednotlivé nápady. Nahrávka působí zvláštním smutným dojmem. Evokuje ve mně vzpomínky na poslední věci člověka. Jsme prach a v prach se obrátíme! Jako celek je CD krásnou ukázkou velmi dobrého řemesla, zběsilosti a šílenství. Pokud máte rádi devadesátá léta v jejich nejlepší formě, tak budete určitě spokojeni. „Deathless and Fleshless“ působí jako seknutí sekyrou přímo do hlavy. Rozpůlí vás na dvě části. Jedna bude pařit jako o závod a druhá spočine v nekonečném utrpení. Švédský death metal z Venezuley, který vás spálí mrazem! Vynikající záležitost.

Asphyx says:

NOCTURNAL HOLLOW shows us on their new album how good is Swedish death metal played in Venezuela. This album broke me down and I was absolutely absorbed since the begging. It is like a magnet, full of misery, cold and death. Venezuelan knows how to balance between fast and slow passages. I like the sound and the ideas. This record feels interestingly sad. It evokes memories of last possessions of man. We are just an ash and we will be ash again! As a whole this CD is a nice example of good work, furiousness and craziness. If you like the 90th in its best from you will be satisfied with this album. „Deathless and Fleshless“ feels like a cut of axe right into a head. It will cut you in half. One half will go crazy for parties and the other half will be dead in the infinite misery. Swedish death metal from Venezuela which will burn you with coldness! Amazing!


Seznam skladeb:

1. Spawn of Possessed
2. As Blood Flows
3. The Incanattion  of Astaroth
4. Devilish Blood
5. Necromantial Sin
6. The Crypt
7. The Blackest Sorrow
8. Beyond Death
9. Hammer of God
10. Your Course´Your Death

 

Sestava/band:


Jr Escalante – guitars/vocals
George Knive – drums
Leo Rios – bass

Share this games :

TWITTER