DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 27. června 2016

Home » » Minirecenze/minireview - MOTORHEAD - Clean Your Clock (2016)

Minirecenze/minireview - MOTORHEAD - Clean Your Clock (2016)


MOTORHEAD - Clean Your Clock 
Live album, UDR Music

Hudební svět už nebude nikdy jako dřív. Po úmrtí Lemmyho jsem si nejen já ještě víc uvědomil, kolik zásadních skladeb tenhle rebel bez příčiny nahrál. Co song, to perla, přetavená odněkud ze zaplivaných barů, kde sedávali vyvrhelové společnosti. Lemmy hrál tak, jak žil. Málokdo by to zvládl. Pokud se oprostíme od aury dokonalosti, očešeme vše jen na muziku, stojí před námi obyčejný chlápek s nakřáplým hlasem a neopakovatelnou hrou na baskytaru, který stvořil tolik rockových pecek jako nikdo jiný. Nakonec mě stejně napadá jen patetické - "Lemmy, byl jsi rockový bůh."




Pouštím si pořád dokola stará alba a říkám si, že ten recept, jak položit své fanoušky na lopatky měl Lemmy hrozně jednoduchý. On zkrátka přišel, naládoval tam několik neučesaných riffů, zahuhlal slova o tom, jak žije a šel od válu. Zajímavé je, že tenhle zdánlivě prostý způsob nikdo nedokáže opakovat. Zůstaly jen vzpomínky. Jedna taková byla vydána na CD "Clean Your Clock". Jedná se o záznam z roku 2015 (Mnichov, Zenith). Pořídit si můžete i ostatní formáty jako DVD, BluRay, je to jen na vás. A jaký že ten záznam je? Na rovinu říkám, že je to spíš vzpomínka. Zvukově je vše v nejlepším pořádku, ale Lemmy je pochopitelně již občas unavený, starý a přijde mi jakoby se loučil. Kolegové mu pomáhají, ale znát je to hlavně na hlase. Nevadí mi to, já podobné kousky beru jako sběratelský artefakt. A na rovinu, když už pan kapelník nestíhá, dav ty nesmrtelné songy odzpívá stejně sám. Mám úctu k legendám a ledacos jim prominu. Ta síla tam pořád je, cítím ji.



"Clean Your Clock" je krásný sběratelský kousek, vzpomínka na jednoho z největších rockových mohykánů. Člověk si uvědomí, jaké to bylo super, celé tohle šílenství s MOTORHEAD zažít. Zvukově je vše v pořádku a nahrávku vám mohu s klidem doporučit. Pokud si rádi občas zavzpomínáte, tak neváhejte, tohle je kus historie, která se nebude opakovat. Jdu si otevřít pivo a dát všechno pořádně nahlas! MOTORHEAD navždy, LEMMY je Bůh!

Asphyx says:

"Clean Your Clock" is a beautiful collector's item, the memory of one of the greatest rock Mohicans. Man realizes how was it cool to see all this madness with MOTORHEAD. The sound is all right and I can the recording calmly recommend. If you like remembering, so don't hesitate, this is a piece of history that won't be repeated. I'm going to open some beer and everything will sound really loud! MOTORHEAD forever! Lemmy is God!

Tracklist:

1. Bomber
2. Stay Clean
3. Metropolis
4. When the Sky Comes Looking for You
5. Over the Top
6. Guitar Solo
7. The Chase Is Better Than the Catch
8. Lost Woman Blues
9. Rock It
10. Orgasmatron
11. Doctor Rock
12. Just ‘Cos You Got the Power
13. No Class
14. Ace of Spades
15. Whorehouse Blues
16. Overkill

Bonus

Lemmy Feature

Share this games :

TWITTER