DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 15. června 2016

Home » » Minirecenze/minireview - PROFANATICA - The Curling Flame of Blasphemy (2016)

Minirecenze/minireview - PROFANATICA - The Curling Flame of Blasphemy (2016)


PROFANATICA - The Curling Flame of Blasphemy
CD, LP. TAPE, Hells Headbangers

Ne co vchází do úst, znesvěcuje člověka, ale co z úst vychází, to člověka znesvěcuje... Neboť ze srdce vycházejí špatné myšlenky, vraždy, cizoložství, smilství, loupeže, křivá svědectví, urážky. Matouš 15, 11.19

Pokud byste se mě zeptali, která kapela znesvěcuje svaté ostatky nejvíce, napadla by mě asi americká legenda PROFANATICA. Smečka, která se v roce 1990 oddělila od neméně černých INCANTATION s tím, že se bude více oddávat black metalu. Výsledkem pak byly totálně bezbožné demonahrávky, různá splitka a kompilace. Rok vzniku 1990, první dlouhohrající album teprve až léta páně 2007. Underground ve své jasné a syrové podobě. Letos se znovu zatáhla mračna, věřící se schovali do svých příbytků a bylo vyvrženo nové album "The Curling Flame of Blasphemy". A je to opět černý rituál k obětování dobra. Zlý, temný, dunivě krvavý. Ohně hoří černým plamenem. Spalují poslední zbytky světla. Vznešeně, mocně, strašidelně se tváří hudba PROFANATICY.

Když si vezmu všechny ty rádoby zlé blackové kapely současnosti a pak si pustím novinku PROFANITICY, je to rozdíl jako mezi nebem a peklem. Američané jsou velmi pevní a sveřepí ve svých textech, oddáni plně myšlence absolutního prokletí. Muzika je zde bez výjimky uvěřitelná, ohlodaná až na samou podstatu tmy. Pokud bych pak neznalému měl tvorbu těchto šílenců přirovnat, volil bych asi podobnost s DEMONCY, BEHERIT, TOTEN, BLASPHEMY, PROCLAMATION, GOATLORD, HAVOHEJ, DEMONIC CHRIST a samozřejmě INCANTATION. Na své si přijdou všichni, kdo se rádi probouzejí do noci a pouštějí si za odlesků pouličních lamp do uší krvavé kousky skla. Tohle album je neskutečné ze své podstaty. Definuje se na něm odvrácená strana světa. Jděte a slyšte slova bestie!

sumarizace:

PROFANATICE se povedlo zhudebnit tmu. Jejich novinka je hodně zlým albem. Zákeřným a ošklivým. Připomíná našeptávání od samotného Satana. Americká legenda jasně dokazuje, kdo je pánem temnoty. Kombinace všech špinavých extrémních stylů a jasný cíl dodává CD neskutečnou sílu. Nahrávka je tak spíše okultním obřadem, než jen pouhým zážitkem. Na povrch vylézají všechny zlé lidské vlastnosti. Jakoby se země dotýkaly černé mraky. PROFANATICA nám přinášejí hodně zlou modlitbu. Myslím, že tentokrát budou duše zemřelých povolány na tento svět. "The Curling Flame of Blasphemy" je deskou, která smrdí sírou!



Asphyx says:

PROFANATICA were able to set to music the darkness. Their new album is very bad. Malicious and ugly. It reminds the whispering of Satan. American legend  shows clearly who is the lord of darkness. The combination of all dirty and extreme styles and clear goal gives incredible power to the CD. The recording is more occult ritual rather than mere experience. All  bad human characters are coming out from the surface. Like  black clouds touching the groundPROFANATICA bring us very bad prayer. I think this time the souls of the dead will be called  to this world"The Curling Flame of Blasphemy" is album, that stinks of sulphur!

Share this games :

TWITTER