DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 13. června 2016

Home » » Minirecenze/minireview - SUSPIRAL - Delve into the Mysteries of Transcendence (2016)

Minirecenze/minireview - SUSPIRAL - Delve into the Mysteries of Transcendence (2016)


SUSPIRAL - Delve into the Mysteries of Transcendence
CD 2016, I, Voidhanger Records


Halucinace způsobená dlouhodobým pobytem v podzemí opět došla svého zhmotnění. Tentokrát v podobě španělských black deatherů SUSPIRAL, kteří se někdy v roce 2014 rozhodli sloužit temnotě. Po vzoru TEITANBLOOD, ARCHGOAT, BLASPHEMY, PSEUDOGOD, PROCLAMATION, GRAVE MIASMA, DIOCLETIAN je zde pěchováno zlo do úhledných balíčků a doporučeně posíláno na adresu samotného rohatého. Jedná se víceméně o pocitovou záležitost, žádné velké technické dovednosti zde nehledejte. Skladby jsou hodně rozvláčné, svým způsobem naléhavé. Kapela se sice nevyhnula určité monotónnosti, ani klišovitosti, ale jako celek v pohodě obstojí. Podobných záležitostí je poslední dobou hrozně moc a tak tahle smečka možná trošku zanikne. Byla by to škoda. Určitý potenciál a odlišnost od desítek jiných zde cítím. 

Základy podobné hudby sice byly položeny už dávno, ale přesto se SUSPIRAL pokoušejí objevovat další a další zhuštěné stíny. Skladby si v podstatě jen tak plynou, postupně se vám vtírají do přízně, našeptávají, nahlodávají váš mozek, až si vám postupně přetvoří ke svého pokřivenému obrazu. Proti provedení, zvuku, produkci, ani obalu nemám žádných námitek, i když vyloženě jsem si z novinky na zadek nesedl. Dovedl bych si představit možná ještě víc zla a špíny, tlaku a jiskření. Občas se pánové nevyhnou hluchým místům a ztrácí na intenzitě, ale to bych přikládal počáteční nesmělosti. Pokud tedy ještě nejste přejedeni tmy, myslím, že tento kousek zákeřnosti by se vám mohl líbit. Už zase se nad močálem válejí chuchvalce krvavé mlhy, opět se probouzejí nemrtví. Všechno je zdá se v pořádku.

Sumarizace:

SUSPIRAL na své první dlouhohrající desce působí jako vyslanci temnot! Album připomíná ozvěny ze samotného podsvětí. Nihilisticky znějící motivy, chorobný vokál, smrt ve vašich očích. Všechno tohle na novince naleznete. Doslova mě fascinuje zlá a ošklivá nálada celé nahrávky. Takhle nějak si představuji, že zní samotné peklo. SUSPIRAL se pohybují na hranici mezi naším a oním světem s morbidní elegancí. Hudba zde připomíná zápach zahnívajícího masa, zákeřnou nemoc, po které začnete hnisat zaživa. Je jako prasklý vřed, plný špíny a zkažené krve. Death metal, který vás přenese do záhrobí! Absolutní inferno!




Asphyx says:

SUSPIRAL are on their first full-length album like envois of darkness! The album recalls the echoes from the underworld itself. Nihilistic sounding themes, morbid vocals, death in your eyes. All these can you find on the new album. I'm fascinated by bad and ugly mood of the record. This is how I imagine sounds of hellSUSPIRAL move on the border between our and other world with morbid elegance. The music here reminds the smell of rotting meat, insidious disease, because of you start to fester alive. It's like a ruptured ulcer, full of dirt and rotten blood. Death metal, which takes you to Hades! Absolute inferno!


Share this games :

TWITTER