DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 18. června 2016

Home » » Recenze/review - GOD ENSLAVEMENT - Consuming the Divine (2016)

Recenze/review - GOD ENSLAVEMENT - Consuming the Divine (2016)



GOD ENSLAVEMENT - Consuming the Divine
CD 2016, vlastní vydání

Na okraji města, v temné uličce, jsem se ohlédl s pocitem, že mě někdo sleduje. Spatřil jsem v černotě ostře zářící oči. Žhnoucí, chtivé. Lačnící po krvi. Chvíli jsem přemýšlel, zda jsou kočičí nebo toulavého psa. Nebyly. Ozval se šustot proráženého vzduchu a pak na mě dopadla obrovská tíha. Nejdřív mě bylo roztrženo hrdlo, potom celá tvář. Když ze mě pomalu unikal život a naposledy jsem se nadechl, viděl jsem smotky svých střev, trhaných na kusy. Mé nedokonalé zbytky tu teď leží, opuštěné, hnijící. Jsem trošku naštvaný, že mě mí běsi dostihli tak brzy, ale to se nedá nic dělat. Bestie si tentokrát říká GOD ENSLAVEMENT a pochází z Německa. Divíte se, proč jsem pořád tak v klidu? Ona totiž hudba od těchto pánů vůbec neřeže, nebojím se jí. 

Kombinace deathu s grindem by mi možná dělala dobře. Vždyť kapely jako MISERY INDEX, DYING FETUS, CRIMINAL ELEMENT mám rád, ale tady se stala zase taková ta nepěkná věc. Nebolí to, netlačí, zpěvák jen naštvaně štěká. Jenže na podobné psy stačí dvakrát zařvat nebo jim hodit kus salámu a začnou vrtět ocasem. Podobná hudba je dnes dost propagovaná, dobře se na ní skotačí pod pódiem, ale ve mě toho příliš dobrého nevyvolává. Mám pocit prázdnoty a příběh z prvního odstavce se stává jen zlým snem, kterému se s chutí zasměji. GOD ENSLAVEMENT jsou zkrátka takoví nevýrazní, stereotypní, obyčejní. A nebo jsem taky na podobné taškařice moc starý, vyberte si sami. Snažím se, opravdu se snažím do sebe tuhle prvotinu natlačit, ale nejde mi to. Pro všechny svaté, já se musím hrozně překonávat a to je vždycky špatně. 




O smrti, zlu a tlaku to tentokrát není. Neříkám, že jsem si pro sebe pár hnilobných kousků nenašel, ale jako celek mě tato deska vůbec nepřesvědčila. Možná hledám u muziky něco jiného nebo mi není shůry dáno, nevím. Za moji maličkost je ale novinka GOD ENSLAVEMENT nemastná, se špatnou produkcí. Projevují se všechny nedokonalé atributy prvních alb. To by zase tolik nevadilo, chybí ale to hlavní. Nápady. Je to jen takový bohapustý výmlat bez ladu a skladu. Nemám se čeho chytit. A to je pro mě hrozně špatně. Letos tedy nic moc, snad příště.


sumarizace:

GOD ENSLAVEMENT jsou na své první desce monotónní, obyčejní a bohužel i stereotypní. Jednotlivé skladby jsou velmi jednoduché, stále stejné a postrádají sílu. Vokalista má bohužel poměrně slabý hlas a zvuk není příliš výrazný. Doporučoval bych příště lepší produkci, studio i nápady. Kapela se sice vydala dobrým směrem, ale zatím trošku tápe, co by vlastně chtěla hrát. Mám rád old school death metal, ale víc plesnivý a ošklivý. "Consuming the Divine" mě jednoduše nebolí. A to je u mě velký problém. Průměrná nahrávka, která občas zaujme!

Asphyx says:

GOD ENSLAVEMENT are on their first album monotonous, ordinary and unfortunately stereotyped. Individual songs are very simple, still the same and miss strength. Vocalist has unfortunately relatively weak voice and sound isn't too strongI'd recommend better production, studio and ideas for the next time. Although the band has launched in the right direction, they are groping in the dark what they really want to play. I like the old school death metal, but more moldy and ugly"Consuming the Divine"  doesn't simply hurt. And that's a big problem for me. The average record, which can sometimes engage!



Tracklist:
01. Sine Nomine Sum
02. Belial Within
03. Consuming The Divine
04. God Enslavement
05. Ritual Copulation
06. Enlightenment
07. Dysfunctional Creation
08. Katharsis Through Decapitation
09. Ungodly Opposition
10. Insatiable Hunger
11. Itineris


Band:
Vincent Matthews - vocals Björn Köppler - rhythm and lead guitars Déhà - rhythm and lead guitars Kevin Olasz - solo guitars Julian Roos - bass Adam Jarvis - drums


Share this games :

TWITTER