DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 8. června 2016

Home » » Recenze/review - ONO - Reconstruction and Synthesis (2016)

Recenze/review - ONO - Reconstruction and Synthesis (2016)



ONO - Reconstruction and Synthesis
CD 2016, The House of What You See

Ty chvíle, kdy hodně brzy ráno vstanu, vylezu z domu a jdu dolů z kopce na tramvaj, mají něco do sebe. Potkávám chrchlající kuřáky, těšící se na první cigaretu, opilce, loučící se s pomalu odcházející nocí. Když pak ještě zahalí město ranní smog a skrz prach se leskne slunce, jsem v povznesené náladě. Nevadí mi ani, že jdu do práce, mezi ocelové stroje, k šumícím převodům soukolí. Náladu si často doladím nějakou hudbou ve sluchátkách. Když jsem si tuhle nasadil slovenské experimentátory ONO, kteří se zhlédli v nekonečném industriálnu, deathu, vzdálenému šumění opuštěných továren, doomu i smrti, vše mi scvaklo v jeden celek. "Reconstruction and Synthesis" je ze své podstaty zajímavým a zvláštním albem. Pánové jsou nálado - tvůrci, kteří vás přepojí na vesmírnou energii. Popisovat jejich hudbu je přinejmenším komplikované, zdá se, že má slova mnohdy nestačí. Je to přeci jenom extrém, ne příliš lahodící lidskému uchu. Na své si přijdou všichni hledači, rozkrývači temných vrstev. Celkově působí nahrávka nihilisticky, beznadějně a smutně. 



Zkoušeli jste někdy hrát na honěnou v zrcadlovém bludišti? Tak to zkuste. Vezměte si novinku "Reconstruction and Synthesis" do sluchátek a uvidíte, co se začne dít za věci. Kupříkladu já jsem zmateně hledal nejbližší kovový stroj, ke kterému bych se schoval do bezpečí. Doráží na mě ambientní plochy, dráždí mě kovové částečky prachu. Někdy nedokážu desku vstřebat celou, občas dokonce i nadávám a nelíbí se mi, ale vracím se nakonec vždycky. Jak říkám, nejvíc vynikne ráno, když je mozek odpočatý a nasákne tímhle šílenstvím postupně, jako houba krví. ONO si se mnou hrají jako kočka s myší. Troufám si tvrdit, že se album povedlo. Ne vše mi úplně sedí a občas se ošívám, ale jako celek ve mě vzbuzuje popsané emoce. A to je věc, kterou u desek oceňuji nejvíce.

sumarizace:

Dají se vůbec podobná alba hodnotit slovy? Myslím, že moc ne. Jsou spíše soundtrackem z jiného světa, který se nachází ve zcela jiných dimenzích. Novinka "Reconstruction and Synthesis"se mi líbí. Přenáší na mě různé typy nálad a atmosféra mě dokáže pohltit. Nalezneme zde odkazy na industrial, death, doom i ambient. Každý si vybere to své. Pokud rádi objevujete skrytá zákoutí hudby, nahrávka je určena přímo pro vás. Album, které nahlodá vaši mysl!

Asphyx says:

Is it possible to evaluate similar albums by words? I don't think so. They are rather soundtrack from another world, which is in absolutely different dimension. I like the news "Reconstruction and Synthesis". It bring me different types of mood and atmosphere can absorb me. You will find here links to the industrial, death, doom and ambient. Everyone chooses its own. If you like finding the hidden corners of the music, the recording is meant for you. The album which will weaken your mind!


tracklist:

01 A Farewell to Conscious Shores
02 Reconstruction and Synthesis
03 Desolatry
04 At Sixes and Sevens.
05 Lucid Transmutation
06 Reformation/Absorption

Band:

Ƨ - Voice, ᗄ - Guitars and voice, ⊥ - Guitars, voice and programming

Share this games :

TWITTER