DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 25. června 2016

Home » » Report, photos - NIGHT DEMON - Music club Sklep - Spálené Poříčí - 25. 6. 2016

Report, photos - NIGHT DEMON - Music club Sklep - Spálené Poříčí - 25. 6. 2016

Night Demon
OSTATNÍ FOTKY ZDE/ OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx


Minirecenze/minireview - NIGHT DEMON - Curse of the Damned (2015)

Někdy mám sto chutí vrátit čas. Přesunout se zpět do devadesátých let a odpočinout si tam od všech těch dnešních mobilů, facebooků, sdílení a já nevím čeho všeho. Rád sice využívám techniku, ale někdy je toho na mě už moc. Pořídil jsem si tedy alespoň "hloupý víkendový telefon" a rád si vybírám koncerty kapel, které mě dokáží vrátit zpět v čase. Američtí NIGHT DEMON byli velkým lákadlem. Pro našince, poslouchající na agro festivalech dokolečka pořád ty samé kapely, asi velká neznámá, pro nás staré archiváře jasná věc a nutnost. Musel jsem zkrátka ve Spáleném Poříčí být. Celý týden jsem ladil svoji heavy metalovou formu, vzpomínal na dávné koncerty slavných jmen a v mp3 přehrávači měl naládované samé vykopávky.


Night Demon
V pátek po obědě vypínám všechny sítě světa a celé odpoledne si čtu. Rodina okolo pobíhá, máme nějakou návštěvu, ale nic z toho nevnímám. Jsem ve svém světě a v mé hlavě se odehrávají staré příběhy, které jsem kdysi zažil s kamarády. Chodilo se na pivo, všechno se řešilo tváří v tvář, probírala se muzika. Řeknu vám, vejít se do staré džínové bundy, vzal bych si ji na sebe. Den se chýlil k večeru a já se těšil jako malý kluk. Spálené Poříčí je od Plzně kousek a v Music klubu Sklep jsem ještě nikdy nebyl. Bylo na čase vyrazit.
Night Demon
Cesta je tentokrát na mě a tak nabírám na Slovanech v Plzni kamaráda Gora (díky za skvělou společnost, pokec a tak vůbec) a už si to svištíme směr Spálené Poříčí. Je to kousek a tak to uteče, jako voda v Radbůze. Vyjíždíme z města, odbočíme směr Nepomuk a kvetoucí pole a louky dávají tušit, že tenhle den i večer bude pořádný pařák. A taky že je. Parkujeme a mě se nechce z alespoň trošku chladného a klimatizovaného auta vylézt.


Night Demon
Klub se mi moc líbil. Krásné prostředí, prý dobré pivo (kluci říkali). Obsluha příjemná. Rád se sem někdy v budoucnu vrátím. Mohu jej s klidným svědomím doporučit jak návštěvníkům, tak kapelám.


Night Demon
NIGHT DEMON chápou heavy metal stejně jako já. Mají ho rádi v ortodoxní formě, přesně ve stylu, jakým ho hráli kdysi TANK, IRON MAIDEN, ANGEL WITCH, JUDAS PRIEST, DIAMOND HEAD. Vystoupení to bylo jedním slovem úžasné. Zavřel jsem oči a ocitl se někde na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století. V ruce jsem zase žmoulal staré kazety, měl doma ve sklepě schované rozdrbané džíny a každé odpoledne se převlékal, abych mezi kluky zapadl (mámě se to nelíbilo a pořád mi nutila manžestráky). Naživo byli NIGTH DEMON vynikající. Bylo to samozřejmě retro jako řemen, NWOBHM ve své nejryzejší podobě a pro mě absolutně krystalická záležitost. Riffy ohlodané až na kost, mocné vyhrávky a ječák jak má být. Krásný vzpomínkový a perfektně odehraný koncert! Heavy metal forever!


Night Demon
Návštěvnost byla díky velmi slabé propagaci někde na 8-10 lidech. Je to velká škoda, protože NIGHT DEMON jsou podle mě kapelou, která by si zasloužila odjet z fleku turné třeba s takovými SAXON. Natolik na nás jejich vystoupení zapůsobilo. Oni se pro těch pár heavíkářů doslova rozdali. Hráli, jakoby nás dole pod pódiem byl velký dav. A skvělý, osobní přístup hned po koncertě, kdy jsme se navzájem všichni vyfotili, nakoupili CD, byl jen dalším skvělým zážitkem. Kdo nebyl, může opravdu jen a jen litovat. Pan zvukař se předvedl v dobrém světle. Pár prvních songů sice bylo hodně nahlas, ale pak se vše ustálilo a bylo v pořádku.
Night Demon
Ale abych jen nechválil. Měl bych jednu připomínku. Pokud pořadatel uvede, že se hraje od devíti, tak by se i přes vynechání předkapely mělo začínat alespoň deset, ne v půl jedenáctý. Pro nás, starý fotry je to pak docela náročný. 


Night Demon
Night Demon
Night Demon
Zpět domů je to opět v mé režii. Jsem ospalý jako kdybych 14 dní pořádně nespal (taky že nespal) a moc mi nepomohla ani sladko limonádová smršť. Nemám cestu od Nezvěstic moc rád, jednou mi tam v zimě za šera skočilo divoké prase pod auto a tak jsem rád, když vidím dole před námi do tmy svítící Plzeň. Jedu nočním městem snad jediný předepsaných 50 km/h a doma parkuji něco přes půl hodiny. Pořád jsem naladěný na heavy metal a nepustí mě to vlastně až do rána, kdy se probudím a jdu hned psát pár těchto řádek. Moc se mi to celé páteční, pro mě hudebně netypické setkání líbilo. Byl to opravdu hodně vydařený večer. Víc takových, heavy metáááál! Great heavy metal Night (Demon)!


Goro and Night Demon
Night Demon and Mr. Asphyx

Share this games :

TWITTER