DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 29. července 2016

Home » » Minirecenze/minireview - STORTREGN - Singularity (2016)

Minirecenze/minireview - STORTREGN - Singularity (2016)


STORTREGN - Singularity
CD 2016, Non Serviam Records

Jak se tak rozhlížím po internetu, tak se mi zdá, že spousta lidí neví, co si má s novinkou švýcarských STORTREGN počít. Někteří ji odsuzují, že není blackově čistá, případně některým vadí, že se nehraje jen melodický death metal. Já bych klidně přidal i slyšené odkazy na klasický heavy kov. A  hlavně, díky tomu, že si pánové tak trošku dělají, co chtějí, je letošní počin opravdu pestrým albem. Je studené i dynamické zároveň. Občas ošklivě blackové, to aby byly zachovány aspekty undergroundu. Vystopovat lze kousky DISSECTION, THULCANDRY, BLACK HORIZONS, ale i HYPOCRISY a spousty dalších smeček, které balancují na pomezí tmy a melodie.

Osobně si album vcelku užívám, líbí se mi ta řemeslná čistota, sázka na dobrý riff i mnohovrstevnatost skladeb, ale dochází u mě i ke chvilkám, kdy se nedokážu příliš soustředit. Nebo lépe, občas neudržím pozornost. Chybí mi víc síry, hnisu, rebelství. Každopádně, pokud máte rádi podobné, do studena hozené desky, tak neváhejte, budete na vrcholu blaha. Nahrávka je svým způsobem přístupná, mohla by oslovit i širší posluchačskou základnu, případně přivést nějakou tu mladou drobotinu k většímu vnímání hudebního extrému. Nečekejte zázraky, ale novinka se opravdu hrozně dobře poslouchá. Je možná na black/melo-death až moc přívětivá, ale tentokrát to není vůbec na závadu. Jedná se jednoduše o takovou příjemnou, pohodovou desku, skvěle a zručně zahranou.



sumarizace:

Švýcarská metalová smečka STORTREGN do nás letos sype velké množství melodií, tmy, chladu i smrti. Máme tu čest s kombinací severského blacku s melodickým death metalem. Výsledkem je přívětivé, studené album, které by mohlo oslovit všechny příznivce monumentálních melodií, ostrého hlasu i atmosféry zasněžených plání. Novinku si užívám, líbí se mi její energie a schopnost kapely vytvořit dobrý motiv. Občas sice nahrávka ztrácí trošku na síle, ale jinak ji považuji za velmi dobrou. STORTREGN vás pomocí své hudby zmrazí do kostky ledu! Za mě palec nahoru.


Asphyx says:

Swiss metal band STORTREGN is loading us with large amount of melody, darkness, cold and death this year. We have honour with a combination of northern black with melodic death metal. The result is pleasant, cool album that would appeal to all fans of monumental melodies, sharp voice and the atmosphere of snowy plains. I enjoy the news, I love its energy and ability of the band to create a good theme. Sometimes it might lose a little bit on power, but otherwise I find it very well. STORTREGN will freeze you in ice cubes! For me thumbs up.


Tracklist:
1. Enlighten Salvation
2. Acosmic Ascendant
3. Crimson Depths
4. Vertigo
5. Omega Rising
6. Aurora
7. Black Moon Silhouette
8. Nightside Of Eden
9. Elegy
10. Neverending Singularity (Bonus) 

Band:
Romain: Vocals. Johan: Backing vocals, solo and acoustic guitar. Duran: rhythm guitar. Manu: Bass. Sam: Drum.

Guests:
Steffen Kummerer: (Obscura, Thulcandra)
Ville Viljanen: (Mors Principium Est)
Simon Girard: (Beyond Creation)
Vladimir Cochet: (Mirrorthrone, Unholy Matrimony, Weeping Birth)

Share this games :

TWITTER