DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 22. července 2016

Home » » Recenze/review - NUKE - Nuke (2016)

Recenze/review - NUKE - Nuke (2016)


NUKE - Nuke
(CD, LP), Hells Headbangers

Černobílé covery alb letěly někdy na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Byly to mnohdy takové jednoduché malůvky, stejně jako speed metal, u kterého šlo hlavně o to zničit hudbou vše živé i neživé. Jsem rád archivářem, hledačem a rozkrývačem nánosů špíny, s chutí objevuji kdejakou lokální partu, která do toho mlátí hlava nehlava. Záleží jen na jednom. Musí mi umět předat energii, tmu a určitou černou, těžko definovatelnou sílu. Američtí NUKE jsou underground toho nejhrubšího zrna. Muzika hozená někam do CHILDREN OF TECHNOLOGY, WASTELANDER, SHITFUCKER, REAPER, BORROWED TIME, PERVERSION. Zkrátka a jednoduše, tohle je přesně pokrm pro všechny pravověrné, špinavé bezvěrce, kteří se shlédli v osmdesátých letech. Hraje se zde rychle, zběsile a s punkovým odérem. Na nějaké ty nedokonalosti se nehledí. Důležité je jediné. Kopnout pořádně do vrtule.



NUKE a moje maličkost si dali první dostaveníčko u nás na chalupě, kde jsem pod kaštanem popíjel pivko, četl syrovou detektivku a doufal v brzký západ slunce. Najednou jsem měl sto chutí sednout do auta, prokličkovat serpentinami a na dálnici to ohulit na maximum. Nestalo se tak, ale to vzájemné souznění mezi mnou a hudbou nastalo okamžitě. Mám pro podobné neučesané, zahnívající záležitosti velkou slabost a tak jsem do sebe ládoval jeden song za druhým, postupně se dostával do rauše a nakonec pařil na louce v thrash - punk - pivním opojení. NUKE sice hrají předvídatelně, ale s takových tím drzým neurvalým ksichtem, že si je prostě musíte zamilovat. Najednou jsem začal malovat pořád dokola samé lebky, nebyla se mnou řeč a uvězněn ve svém kovovém světě jsem se vydával s chutí a rád na výlety do dávných dob, odkud NUKE tolik čerpají.


sumarizace:

„Nuke“ je albem, které je takovým velmi příjemným výletem do starých časů. NUKE nám přinášejí další porci klasického thrash metalu, který bude pro spoustu mladých posluchačů působit jako zastaralá relikvie. Je to dobře, pánové hrají pro nás, staré old school thrash metalové fanoušky, kteří ještě nezapomněli na to, jak má znít poctivý, plesnivý thrash metal. Ne, žádnou progresi, změny stylu a podoby zde rozhodně nečekejte. Naleznete zde spíše odkaz starých časů, dávných postupů a vzpomínek. Albu by jistě slušela větší průraznost a energie, ale jako celek na mě působí nahrávka velmi solidně. Přiznám se, že si poslech rád a často užívám. Je to pro mě návrat do doby, kdy byl svět ještě v pořádku. „Nuke“ je jako starý, znovu otevřený hrob, jako předčítání z dávných thrash metalových učebnic. Berte a nebo nechte být! Pro mě osobně, se jedná o skvělý zážitek. Plesnivý thrash metal, která nadzvedává víka od rakví! Jsem spokojený.


Asphyx says:

"Nuke" is an album that is like a very pleasant trip to the old times. NUKE bring us the next amount of classic thrash metal, which will be for many young listeners like an outdated relic. It's good, guys play for us old school thrash metal fans who haven't forgotten yet how the honest, moldy thrash metal should sound. No, no progression, don't expect turns in style and form. You will find here a link of old times, old methods and memories. The album can certainly stand more punch and power, but as a whole it is very solid record. I admit I enjoy listening very often. It's for me comeback to that times when the world was still in order. "Nuke" is like an old again open grave, like reading from the old thrash metal textbooks. Take it or let it be! For me personally it is  great experience. Moldy thrash metal that opens the lids from the coffins! I'm satisfied.

https://nukedetroit.bandcamp.com/
Share this games :

TWITTER