DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 6. července 2016

Home » » Recenze/review - POWER FROM HELL – Devil's Whorehouse (2015)

Recenze/review - POWER FROM HELL – Devil's Whorehouse (2015)


POWER FROM HELL – Devil's Whorehouse
CD 2015, Hells Headbangers Records

Taky máte někdy ten pocit, že kdybychom neměli u sebe chytré telefony, notebooku, tablety, herní konzole a neustálé připojení k internetu, že by pro spoustu z nás skončil svět? Nedávno jsem zažil několik hodin potmě v práci při odpojené elektřině a můžu vám říct, že sledovat obzvlášť pohledy mladších kolegů bylo k nezaplacení. Oni vůbec nevěděli, co mají dělat! Byli zmatení, byl jim narušen rituál dne. My, co si ještě pamatujeme zábavu bez elektroniky a práci bez komputerů, jsme byli relativně v pohodě. Člověk si najednou uvědomí, že zažil dobu, která se už pravděpodobně nikdy nevrátí. Ještě že existují jedinci jako je muzikant SODOMIC z Brazílie, kteří nám dokážou rozjitřit vzpomínky a vrátit nás do časů, kdy se spolu ještě kamarádi bavili, ne komunikovali. Tenhle maniak vzal staré black, thrash, speed, heavy metalové postupy, smíchal je dohromady v jeden šílený retro celek a výsledkem je loňské album „Devil's Whorehouse“.

Pokud se budeme dívat na novinku pohledem dnešního běžného metalového strávníka, případně renomovaného hudebního kritika, zahodíme ji do koše, odplivneme si a budeme nekonečně kroutit hlavou, cože si nám to dovolil SODOMIC vůbec poslat. No jo, ale já si dobu starých vinylů, plesnivého zvuku, rozjetých VENOM, MASTER´S HAMMER, BATHORY, CELTIC FROST, HELLHAMMER a spousty dalších (napadají mě ještě v některých momentech NUNSLAUGHTER) pamatuji a tak jsou pro mě POWER FROM HELL velmi příjemnou záležitostí. Ne, opravdu to není nic zásadního a určitě to nebude předmět časté diskuze internetových mudrlantů, ale spíš krásný dárek pro všechny pamětníky. SODOMIC má totiž jednu úžasnou schopnost. Přes všechnu tu špínu, patinu a staro školský přístup umí napsat dobrou skladbu. V určitých momentech sice lehce stereotypní, ale perfektně se poslouchá. Velmi často, neustále se k desce musím vracet a těším se na každý další poslech.


Mívám vždycky chuť si sednout, zhasnout všechna světla a nechat rozeznít pokojem dávnou plesnivinu. V jednoduchosti je síla, to zde platí stonásobně. Hrozně se mi líbí, že je hudba oproštěna od všech dnešních pozlátek, různých rádoby ekvilibristik i přeřvaného zvuku. Líbí se mi to až „primitivní“ nadšení z obyčejného riffu, z kousku objevené tmy. Je to zkrátka neskutečná pohoda přátelé a toho si v dnešním světě cením nadevše. Mám sto chutí odjet na chalupu, ihned po příjezdu vylézt na půdu, oprášit staré vinyly a vypnout všechny elektrické přístroje. Je to jako s jídlem. Dnes tolik oblíbené nasekané kousky čehokoliv, zalité směsí koření, přes které není cítit základní potravina, nikdy nemůže nahradit poctivé obyčejné rustikální jídlo. Možná to bude znít jako stěžování starého pána, ale já si zkrátka nemůžu pomoct. Vždycky budu hledat poctivost, upřímnost a rovnost, než překomplikované zbytečnosti. Howgh!


„Devil's Whorehouse“ je pro mě vzpomínkou na staré dobré metalové časy, kdy se ještě hrálo hezky na rovinu. Za touhle deskou stojí muzikant, který si říká SODOMIC. Je podepsán pod všemi nástroji i vokálem. A jde mu to víc než dobře. Tohle je hudba pro staré fanoušky, kteří ještě nezapomněli na to, jak má znít pravý, reálný metal. Líbí se mi odkazy do osmdesátých let, líbí se mi zvuk, líbí se mi i jednotlivé nápady. Navíc je pak přidáno ještě několik kilo plesniviny, tmy a černé energie. Pokud si budete chtít udělat příjemný a skvěle odvedený výlet do starých časů, budete určitě spokojeni jako já. A teď už mě prosím nechte, musím zhasnout všechna světla, otevřít si láhev něčeho dobrého a věnovat se temnotě! POWER FROM HELL nahráli album, u kterého vám budou praskat staré kosti! Vynikající záležitost!

Asphyx says:

“Devil´s Whorehouse” is a memory of the old good metal days – when people played honestly. This album is made by a musician called SODOMIC. He is the one who signed with every vocal and instrument. And he is very good. This music is for old fans who didn´t forgot how the real metal should sound like. I like the heritage of the 80ths, the sound and each idea. And there is a few pounds of mouldiness, darkness and black energy. When you want to do a nice journey to the old days, open a bottle of something good and enjoy darkness! POWER FROM HELL recorded an album which will make your old bones crush! Excellent thing!

Seznam skladeb:

Old Metal
Revelations of the Flesh
Howling at the Blood Moon
Armageddon
Nightcrawler
Torture Garden
666 Ways to Blasphemy
Black Forest
The Evil and the Lust Never Sleeps
Mais um Ano Esfria (Velho cover)
Long Road to Hell


Čas: 35:00

 

Sestava/band:


Sodomic    - vokály, kytara, baskytara

Share this games :

TWITTER