DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 1. srpna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - PAGANIZER - On the Outskirts of Hades (2016)

Minirecenze/minireview - PAGANIZER - On the Outskirts of Hades (2016)


PAGANIZER - On the Outskirts of Hades
EP 2016, Transcending Obscurity Records

Vrzly dveře do sklepa. Tentokrát trošku jinak než obvykle. Jakoby jimi prošel nekonečně dlouhý stín. Domem se roznesl podivný chlad, který pronikal až do morku kostí. Seděli jsme zrovna v horním patře u přehrávače a čekali, až začne hrát nové album švédských nezmarů PAGANIZER. Mačkáme play a pokojem se rozlehnou studené melodie klasického death metalu. I samotný kapelník Rogga Johansson považuje tuhle smečku za svoji domovskou. Není tedy divu, že na novince se zdá být ze všech svých kapel nejsyrovější, nejsurovější a nejšílenější. Je to hudba k tanci na opuštěných hrobech, muzika pro dlouhé zimní večery. Je vhodná jak ke štípání dříví, tak k obsluze drtičky kostí. Najdete v ní tradiční, do mrazu hozené Roggovy motivy i úprku chtivé rytmy, známé ze severských death metalových zvyklostí.



Hodnotit nějak novinku by bylo trošku troufalé. Tentokrát, stejně jako vlastně vždy, se ještě víc ukáže, kdo je fanoušek a kdo ne. Pokud jste všech Roggových projektů a kapel přežraní, nebude se vám líbit ani nový PAGANIZER. Pokud ale máte pro tohohle barda a jeho partu rozzuřených šelem slabost, budete spokojeni. Zvuk je ošetřen velmi dobře a nápady? Ty jsou vlastně pořád stejné. To zaklínadlo na mě pořád funguje, i když vím, že se pánové vlastně pořád opakují dokola. Nějak mi to nevadí, protože tohle se dá říct dnes snad o každé kapele. Jestliže tedy vaše srdce pořád tepe pro klasickou švédskou rubanici a rádi oceníte i nějaký ten chlad kostech, tak neváhejte a jděte do toho. Vy ostatní se pokřižujte a mazejte pryč. Víc myslím dodávat netřeba.


sumarizace:

Death metalové EP od švédských PAGANIZER je ozvěnou, znějící ze samotného záhrobí. Album je to poctivé, reálné, zahnívající a plné pravého a poctivého smrtícího kovu. Jednotlivé skladby jsou smutné, studeně návykové a skvěle se hodí k návštěvám hřbitovů. Doporučuji nahrávku poslouchat po zhlédnutí nějakého dobrého hororu, atmosféra opuštěných hrobů pak vynikne o mnoho lépe. Kapele se povedlo přesně vystihnout náladu starých kobek, čerstvě otevřených rakví i všude přítomné smrti. Nápady sice nejsou nijak nové, ani převratné, ale jako celek zní album velmi maniakálně. Zlo zase jednou zvítězilo nad dobrem a nakopalo nám všem zadky. Reálný death metal, který exhumuje staré rozpadající se kosti! Krutě, ostře a studeně! 


Asphyx says:

Death metal EP from Swedish PAGANIZER is an echo, soundingfrom beyond itself. The album is honest, realistic, rotten and full of realand honest deadly metal. Individual songs are sad, cold addictive and they're great for visits of cemeteries. I recommend to listen to the recording after watching some good horror movie, theatmosphere of abandoned graves will be much better. The band managed to express the mood of the old tombs, freshly opened coffins and ever-present death. Although the ideas aren't new or revolutionary, the wholealbum sounds very maniacally. Evil has triumphed once again over the good and it kicked our ass. The real death metal, that exhumes old decaying bones! Cruel, sharp and cold!


seznam skladeb:
1. Angry all the Time
2. Adjacent to Purgatory
3. The Netherworld Carnivale
4. On the Outskirts of Hades


Share this games :

TWITTER