DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 26. srpna 2016

Home » » Recenze/review - BAALSEBUB - The Sickness Of The Holy Inquisition (2016)

Recenze/review - BAALSEBUB - The Sickness Of The Holy Inquisition (2016)


BAALSEBUB - The Sickness Of The Holy Inquisition
CD 2016, Ungodly Ruins Productions

Estonská brutálně death metalová deska "The Sickness Of The Holy Inquisition" krutého místního hudebního bratrstva BAALSEBUB mi doma leží už nějakou dobu. Když jsem si otevřel booklet a začal si pročítat texty, vyloudilo mi to na tváři lehký úsměv - jsou totiž o středověku, inkvizici a podobných věcech a jsou  podány stylem diváka komerčních seriálů z naší doby. Založil jsem tedy CD do hromady těch "na někdy jindy". Udělal jsem chybu. Protože na rovinu, tahle deska je velmi dobrá.

První, čeho si pečlivý posluchač všimne, je nazvučení bicích. Budete postaveni hned na začátku před dilema, zda se dál celou záležitostí zaobírat a nebo vše odložit s tím, že přece nebudu celou dobu poslechu vnímat jen bicí. Dejte jim čas, oni uzrají! BAALSEBUB jsou totiž ve své "prostotě" jiní, odlišní od stovky ostatních. Pokud tedy máte chuť, tentokrát i trpělivost a jste příznivci extrémní hudby, otočte volume doprava a slyšte překapanou esenci brutality ve stylu LITURGY, BRODEQUIN, ORCHIDECTOMY.



Je velkou pravdou, že podobná alba jsou určena opravdu jen pro fanoušky žánru. Ostatním bude novinka připadat monotónní, neprostupná a marně budou hledat alespoň nějaké záchytné body. Osobně musím mít na podobný extrém také náladu. Nejlépe vyniknou songy v pátek odpoledne, když vás seřve několikrát šéf v práci, v tramvaji čucháte celou cestu smrad bezdomovců a vyflusaní doma zjistíte, že vám vyhnil mrazák plný masa. Potom jsou BAALSEBUB lepší než návštěva psychologa. "The Sickness Of The Holy Inquisition" vám pročistí čakry takovým způsobem, že druhý den vstanete jako úplně jiný člověk. Celkově jsem tedy s nahrávkou velmi spokojený, jen občas mi těkají myšlenky někde jinde. Ve svém žánru se jedná o velmi dobré album, které dává dopředu tušit, že se od těchto pánů můžeme v budoucnu dočkat ještě mocnějšího a šílenějšího materiálu.


sumarizace:

BAALSEBUB na svém prvním albu jasně dokazují, že jsou zkušenými brutálně death metalovými řemeslníky. Svoji práci zvládají na výbornou a k tomu navíc ještě přidávají radost ze hry samotné. Hodně se mi líbí syrový zvuk i nekompromisní, sypací pasáže. Vokalista do toho také dává vše a my tak máme před sebou kapelu, která moc dobře ví, co chce hrát. „The Sickness Of The Holy Inquisition“ je sice tradičním, ničím na první pohled překvapivým albem, ale je zahráno s obrovskou chutí a nadšením. Tradiční postupy, síla, energie a všude přítomný pach smrti. Tohle všechno z desky cítím. Podobných kapel je sice dnes obrovské množství, ale na rozdíl od jiných mě baví BAALSEBUB poslouchat. Brutální death metal, po kterém vám zůstanou pořádně hluboké jizvy! Perfektní morbidní práce!


Asphyx says:

BAALSEBUB prove that they are experienced brutal death metal workers with their new album. They know how to make their job well and they also add a joy of playing. I really like the raw sound and also uncompromising and pouring passages. The vocalist give us everything so we can see the band which knows what it wants to play. „The Sickness Of The Holy Inquisition“ is a traditional and not very surprising album at the first glance, however it is played with so much passion and joy. Traditional actions, power, energy and omnipresent scent of death. This is what I can feel from this album. There is a lot of bands with the similar elements however in contrast I really enjoy listening to BAALSEBUB. Brutal death metal which makes a lot of deep scars on your body forever! Perfect morbid work!


Tracklist:

1. Death By Boiling
2. Nightwatch
3. Examination Of A Witch
4. Procedure Of Emasculation
5. Dungeon Of Rats
6. Torment Of The Slow Rectal Impalement
7. Pear Of Anguish
8. The Sickness Of The Holy Inquisition

band:
Tarvi - Lead Guitar Markus - Drums Taavi - Bass Guitar Aivar - Vocals


Share this games :

TWITTER