DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 8. srpna 2016

Home » » Recenze/review - BLOOD INCANTATION - Starspawn (2016)

Recenze/review - BLOOD INCANTATION - Starspawn (2016)


BLOOD INCANTATION - Starspawn
CD 2016, Dark Descent Records


Padají mi do očí zahuhlané chuchvalce pavučin. Koukám skrz ně do jarního světla. Zdá se, že obloha se zase zatáhla a stíny dosahují délky nekonečného strachu. Nálada je pochmurná, vznáší se kolem jako kapky krvavé rosy. U hudby, která je nahrána na první dlouhohrající desku amerických tmářů BLOOD INCANTATION, se transformuji v šelmu. Jsem jako nějaká dosud neznámá hmota, po okraj nasáklá špínou. Pokud máte chutě nastavené na něco progresivního, technického, atmosférického, ambientního a funerálního, tak neváhejte. Pánové hrají transcendentální death metal toho nejhrubšího zrna. Jedná se přesně o ten druh zahnívající pochoutky, kterou ocení hlavně všichni hledači nových chutí, fajnšmekři, případně zvěstovatelé konce světa.




Přirovnávat tvorbu BLOOD INCANTATION k jiným kapelám je trošku troufalé, přesto zde cítím nějaké styčné body s TIMEGHOUL, DEMILICH, GORGUTS, DEATH, MORBID ANGEL, NUCLEUS, MITHRAS. To vše pak zabaleno do svitku plného červů. Jedná se vyloženě o náladotvorné dílo, které si vás omotá kolem prstu postupně, nahlodá vás, jako krysa uzavřená v kleci a přivázaná na vašem hrudníku. Člověk má při poslechu "Starspawn" pocit, jakoby se vznášel nad vlastním mrtvým tělem a šestým smyslem zkoumal, cože se to vlastně stalo a proč mu ze srdce vytéká tolik krve. Je to krásná, i když pro posluchače náročná, morbidní práce, plná zajímavých motivů, nálad, špinavé atmosféry opuštěných zaprášených cest i smutku. Osobně jsem podlehl téhle desce brzy a velmi rád, stal jsem se jejím otrokem. 


sumarizace:

Takhle propracované, vznešené album, jsem už hodně dlouho neslyšel. Tolik emocí, nálad, melodií, kolik se povedlo narvat do nové desky BLOOD INCANTATION, se povede málokdy. "Starspawn" je jako výstup na nějakou pořádně vysokou horu. Když dosáhnete vrcholu, budete po zásluze odměněni a odlétnete spolu s BLOOD INCANTATION  do oblak. Propracovaná, velmi osobní a naléhavá, taková je nová nahrávka. Má slova příliš nestačí na to, abych dokázal všechno popsat. Pánové vyprávějí dlouhé příběhy o smrti a dokážou mě zcela pohltit. BLOOD INCANTATION  letos vydali album, které je svým způsobem dokonalé. Připomíná ledový diamant. Nemám více slov. Nádhera a temnota!

Asphyx says:

So sophisticated and noble album I haven't heard for a long time. It managed to make this album full of emotions, moods, melodies. "Starspawn"  is as climbing to the top of  a very high mountain. Being on the top, you are rewarding  and flying away  into the clouds together with BLOOD INCANTATION. Sophisticated, very personal and urgent, this is the new recording. My words aren't enough for describing everything. Gentlemen are telling long stories about death and these can absorb me completelyBLOOD INCANTATION released this year an album, that is in a way perfect. It reminds an icy diamond. I have no words more. Beautiful and dark!

TRACKLIST
1. Vitrification Of Blood (Part 1)  (13:09)
2. Chaoplasm  (5:32)
3. Hidden Species (Vitrification of Blood Part 2)  (6:58)
4. Meticulous Soul Devourment  (4:16)
5. Starspawn  (4:20)

LINE-UP
Jeff Barrett - Fretless Bass
Isaac Faulk – Drums
Paul Riedl - Guitars/Vocals
Morris Kolontyrsky - Guitars

http://darkdescentrecords.bandcamp.com/album/starspawn
http://www.darkdescentrecords.com/
https://www.facebook.com/Blood-incantation-508899805936788/
Share this games :

TWITTER