DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 7. srpna 2016

Home » » Recenze/review - DENNER / SHERMANN - Masters Of Evil (2016)

Recenze/review - DENNER / SHERMANN - Masters Of Evil (2016)


DENNER / SHERMANN - Masters Of Evil
CD 2016, Metal Blade Records

Povstali znovu metaloví hrdinové z dávných časů, aby všem ukázali, jak se to má správně dělat! Tohle je věta, která mě při poslechu "Masters Of Evil" napadá asi nejčastěji. Mým pokojem se ozývají výkřiky jako: "Konečně pořádný metal! Tohle je heavík podle mého gusta" a taky: "Hergot, to pálí jako čert". Nevím, jak to máte nastavené vy, ale já často s novými deskami rozmlouvám. Nahlas si stěžuji nad špatným zvukem, nad nápady a pak usednu a čekám, co se mnou novinka udělá. "Masters Of Evil" ve mě evokuje jen samé dobré a příjemné pocity. Je to jako četba oblíbené knížky, kterou jste sice už přelouskali snad stokrát, přesně víte, jak děj dopadne, ale stejně se rádi znovu vracíte. 

Zakloňte tedy hlavu a plně se oddejte libým tónům slavných pánů DENNERA, SHERMANNA, SNOWY SHOWA, MARCA GRABOWSKÉHO a SEANA PECKA. Koktejl umíchaný ze starých heavy postupů ve stylu MERCYFUL FATE, KINGA DIAMONDA, JUDAS PRIEST, SATAN´S HOST, FORCE OF EVIL a spousty dalších legend. Mistři jasně ukazují, že pořád umí složit perfektní skladbu, že jim pořád hoří koudel u zadku a že rozhodně nepatří do starého železa. Okultně laděné, temné texty plynou z  úst Seana Pecka s rozhodností a samozřejmostí. Jeho vokální projev posouvá desku do dalších, netušených sfér a za sebe musím říct, že všichni odvedli nejen skvělé řemeslo, ale přidali navíc ještě pověstnou rockovou jiskru. 




Jsou alba, u kterých prosedíte hodiny a do hlavy je nedostanete. Pak jsou nahrávky, kdy víte od prvního okamžiku, že JE TO ONO! A vůbec mi nevadí, že je to deska prolezlá mnohdy předvídatelnými postupy. Jako celek totiž pálí jako znovu rozpálená kamna. "Masters Of Evil" je pro mě velmi příjemným zážitkem. Odpočívám u něj, nasávám atmosféru osmdesátých let a vzpomínám na časy, kdy ještě metal vládl světu. Rochním se v těch studených melodiích, převaluji a hltám plnými doušky všechny skladby. Netuším, jak novinka nadchne fanoušky a je mi to vcelku jedno, ale pro moji maličkost se jedná o další album, které budu mít dlouhý čas na předním místě ve své diskografii. Pokud jste na tom podobně jako já, tak neváhejte, koupí zastavíte ve svých přehrávačích čas. Co víc si přát? Vynikající heavy metal!


sumarizace:

Wov, tak tomuhle říkám poctivý, parádní heavy metal. Při poslechu vzpomínám, jsem dojatý a užívám si riffy ostré jako čerstvě nabroušené nože. Dánští legendární maniaci letos vydali album, které je rezavé, šíleně energické a obsahuje v sobě až magickou přitažlivost. Melodický metal v této podobě si nechám vždy a všude líbit. Syrové, poctivé, s velkým počtem hitových skladeb. Takové je album "Masters Of Evil". Jsem šokován, kde se ve starých pánech bere tolik energie a síly. Přijdu si jako při zásahu elektrickým proudem. Vynikající nahrávka! Takhle nějak by měl znít heavy metal! Satan s vámi! Až na věky, amen!

Asphyx says:

WOV, so this is the honest, awesome heavy metal. When listening I remember, I'm touched and I enjoy riffs  sharp like  fresh sharpened knife. Danish legendary maniacs  released an album this year that is rusty, insanely energetic and it contains magical attraction. Melodic metal in this form, I enjoy always and everywhere. Raw, honest, with a large number of hit songs. This is the album "Masters Of Evil". Where can the old masters take so much energy and strength? I feel like to be hit with an electric current. Excellent recording! This is sound  of heavy metal! Satan with youFor ever and ever, amen!

Band:
Michael Denner: Lead Guitar Hank Shermann: Lead Guitar Sean Peck:Vocals Snowy Shaw: Drums Marc Grabowski: Bass

Tracklist:
01. Angel's Blood
02. Son Of Satan
03. The Wolf Feeds At Night
04. Pentagram And The Cross
05. Masters Of Evil
06. Servants Of Dagon
07. Escape From Hell
08. The Baroness

Share this games :

TWITTER