DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 10. srpna 2016

Home » » Recenze/review - DIPHTERIA - The Human Exuberance (2016)

Recenze/review - DIPHTERIA - The Human Exuberance (2016)


DIPHTERIA - The Human Exuberance
CD 2016, L´inphantile Collective

Turbulentní proudění je takové proudění vazké tekutiny, při kterém se proudnice navzájem promíchávají. Částice tekutiny vykonávají při proudění kromě posouvání i složitý vlastní pohyb, který vede ke vzniku vírů (bouřit = lat. turbo – odtud také název proudění). Rychlosti jednotlivých částic tekutiny se nepravidelně mění, tzn. částice již nemají ve všech místech neměnnou rychlost, proudění tedy není stacionární.

Tolik o turbulencích z hlediska fyzikálních jevů. Jenže přátelé, ony ještě existují také turbulence hudební, to když si pustíte nějaké album a ono začne vibrovat celým vaším tělem, začnou se vám tvořit v žilách shluky do sebe navzájem narážejících krvinek a všechno tohle dění vám způsobí ledový pot na čele. Je tu nové album DIPHTERIA - The Human Exuberance! A je to turbulentní masakr vaší mysli! Natlakovaná, nekompromisní směs deathu, grindu, deathcore, metalcoru a techniky. 

Je to skvělé album pro všechny moderněji naladěné fanoušky, kteří mají rádi americké uřvance WHITECHAPEL, švédské neurvalce NASUM, ale klidně i polské DECAPITATED. Osobně v některých momentech slyším i starou dobrou SEPULTURU, to když se kapela grooově houpe. Dohromady se pak jedná o rozsekávku, o drtičku kloubů i ušních bubínků. Zvuk je takový dnešní, moderní, na mě až moc přeřvaný, ale tak už to zkrátka chodí a k téhle muzice i patří. Obal jest vyveden patřičně zběsile a krásně sedí k předkládanému nákladu hudby. 



"The Human Exuberance" dělá ve své kategorii dojem propracovaného a technicky velmi dobře zvládnutého alba. Oceňuji nasazení, dobré motivy, vadí mi snad jen občasné sklouzávání k monotónním a stereotypním sypačkám. Jenže jak známo, to by pak nebyl takový nášleh. Možná bych ocenil za moji maličkost víc deathu a grindu a ještě méně deathcore. To berte ale jen jako takové lehké povzdechnutí, jinak je to ve svém ranku pořádný nasypaný nátřesk, který vás sestřelí tak, že budete mít co dělat, aby vám zůstala hlava na krku. Pro poslech musíte mít samozřejmě uši srolované tím správným směrem a pak ještě dostatečný čas, aby vám pronikla novinka pořádně do žil. Nemám s nahrávkou pražádný problém, poslouchám ji s chutí a stále objevuji nové kousky syrového masa. Na české poměry vynikající záležitost. Teď je na čase, podívat se ven za hranice a získat si i tam pořádné ostruhy. 


sumarizace:

Česká death/grind/core mašina DIPHTERIA vám způsobí svým novým albem "The Human Exuberance" turbulence ve vaší hlavě. Album působí jako nekompromisní náklad, jako lavina valícího se kamení, jako tsunami, které právě propuklo. Jedná se o moderně znějící záležitost pro všechny fanoušky drtivých riffů, sypajících bicích a krutého vokálu. Letošní nahrávka se opravdu povedla a je krásnou ukázkou toho, jak by to mělo vypadat. Při poslechu budete zavaleni lavinou z toho nejostřejšího deathu, grindu, core koktejlu. Masakrující album, které vám utrhne hlavu i s páteří!


Asphyx says:

The Czech death/grind/core machine DIPHTERIA will make turbulence in your head with their new album 'The Human Exuberance". The album is like an uncompromising expense, like an avalanche of rushing stones, like a tsunami which just broke. It is a modern-sounding affair for all the fans of crushing riffs, flowing drums and brutal vocals. This year´s recording is just really good and it is a beautiful example of how it should be like. When listening you will be indundated by an avalanche of the sharpest death, grind, core cockatil. A massacre album which will cut your head off with the spine!

Tracklist:

One Eye Control
Monkey Dance
Parasite
Sun is Kissing the Earth
Made to Kill
Equal
Monuments of Hope
Outro
White Dogma (ala - grind)

Sestava:
Roman Vician / Vocals
Daniel Weis / Guitar
Ivan Jakubek / Guitar
Michal Chalupka / Drums
Martin Mrázek / Bass

Share this games :

TWITTER