DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 16. srpna 2016

Home » » Recenze/review - KALIYUGA - Once upon a time (2016)

Recenze/review - KALIYUGA - Once upon a time (2016)


KALIYUGA - Once upon a time
CD 2016, L'inphantile collective

Když došlo kdysi dávno v Babylonu ke zmatení jazyků, tak museli být francouzští avantgardní grindeři KALIYUGA zrovna u toho. Jejich muzika je totiž protkána takovým množstvím různých stylů, odkazů, hudebních směrovek i zákoutí, že když si jejich novinku "Once upon a time" poslechnete poprvé, tak budete zmateni jako starověcí obyvatelé dnes již zaniklého města. Na podobnou hudbu se dá dívat několikerým pohledem. Já jsem zvolil, po dlouhých společných večerech, častého odmítání i pocitu chaosu, vstřícné oko otevřené hlavy. Tedy, zde je desatero, vzniklé po dlouhodobém poslechu:

1. je to neskutečný nářez, s grindovými vypalovačkami a hlasech rozzuřené dámy, sirény, který může kdekoho značně dráždit.
2. kapelu nelze zařadit do nijakých tabulek, škatulek a nedejbože hodnotit suchými čísly. 
3. ta temnota je šíleně nakažlivá
4. pokud vnímáte hudbu stylem - stáhnout, dvakrát projet a jít se vyzvracet někam do diskuze na internet - tak na CD ani nesahejte, tohle není nic pro povrchní poslech, i když to tak při prvních setkáních asi nevypadá.
5. jestli u přehrávače vytrhnete futra u dveří, rozsekáte sekáčkem na maso vanu, případně napadnete nevrlého souseda, tak si uvědomte, že kapela za to nenese žádnou zodpovědnost, jen ve vás probudila skryté běsy



6. rozhodně neposlouchejte tuhle desku, když budete dlouhý čas doma sami, mohla by vám zcela rozhodit vaši duševní rovnováhu, pohltit vás, vytřít s vámi podlahu a rozmetat vaše představy o tom, co je dobré a co už ne.
7. zjistíte, že nihilismus se ukrývá v každém z nás, vás nevyjímaje
8. proč už dlouho nevyšlo slunce?
9. ne, sebevražda opravdu není řešení!
10. paranormální jevy asi opravdu existují.

Francouzští KALIYUGA jsou kapelou, která je extrémně neuchopitelná. Jejich novinka "Once upon a time" je toho jasným důkazem. Setkávají se něm extrémní grind, metal, temné stránky lidské povahy, smutek, strach, sebevražedné úmysly, tlak, energie, chaos, šílenost - to vše zabalené v maniakálním hudebním přednesu. Zahoďte předsudky a nechte se unášet drsnými melodiemi, vypjatým vokálem a atmosférou plnou tmy. Tahle nahrávka se rozhodně povedla, utrhla mi málem hlavu a donutila mě k rituálnímu grindovému tanci. KALIYUGA jsou avantgardní, originální a svojí hudbou vás přibijí na zeď. Vynikající a neotřelá záležitost pro extrémní hudební gurmány!


Asphyx says:

The French KALIYUGA are an extremely elusive band. Their new album “Once upon a time” is a great proof of it. It is a mix of extreme grind, metal, dark sides of human nature, sadness, fear, suicidal thoughts, pressure, energy, chaos and insanity – everything packed in a manic musical recitation. Discard your prejudices and let the harsh melodies, extreme vocal and an atmosphere full of darkness to drift you away. This album is definitely very good. It almost tore my head from my body and made me do a ritual grind dance. KALIYUGA are avant-garde, original and they will nail you to the wall. Excellent and novel thing for extreme music gourmets!

Track Listing:
Intro
You Hate Again
Angry
Step Back
Time To Change
From Denied To Forsaken
Judgement
Suicide
Battle
Domus Dei
Etats d’Aeme
No Way
Devious As A Snake
Drop Dead
Once Upon A Time
The Final Sleep (cover Nasum)

band:
Nidhal ( Guitars, back vocal ) Emilie ( SCREAMING ) Matt ( Drumm) Josh ( Bass ) 1 EP: Label : Devizes Recorded, mixed, mastered and artwork by Painful Prod

Share this games :

TWITTER