DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 11. srpna 2016

Home » » Recenze/review - SANCTION – Crypts of the Imbalance (2015)

Recenze/review - SANCTION – Crypts of the Imbalance (2015)


SANCTION – Crypts of the Imbalance
CD 2015, vlastní vydání

Opakování je matka moudrosti. Člověk se učí z bolesti celý život. Je jako kámen, postupně opracovávaný a doladěný zkušenostmi. V muzice to platí dvojnásob. Každý z nás si oblíbí jiný styl, každému dělá dobře odlišný způsob vyjádření emocí. Na chilských SANCTION mě fascinuje jedna věc. Tahle smečka na své prvotině předkládá jakýsi záznam ze záhrobních večírků, doslova narvaný starodávnou energií a plesnivým humusem devadesátkového death metalu. Potud by to nebylo nic zase tolik zajímavého. Jenže ona je v té jednoduchosti a dokola opakovaných riffech taková porce síly, že nestačím zavírat pusu. Možná namítnete, že to už tu všechno bylo tisíckrát. Bylo, nepopírám, mě se ale líbí to odhodlání, ten kus vynechávajícího srdce, který zde cítím. Kombinace deathu, thrashe, zastřeného zvuku a „kick-off“ způsobu hraní mi dělá dobře na mé staré duši.

Pánové si vzali za vzor staré dobré DEATH, OBITUARY, MASTER, semknuli se u „venomovských“ vyhrávkách a ponořili se do bažin zapomnění. Tohle dílo mi připomíná předčítání ze starých death metalových knih. Nápady nejsou z nejoriginálnějších, celkový sound taktéž, ale kope to jako splašený kůň. Pro někoho další retro v řadě, pro mě osobně příjemný vzpomínkový zážitek. Tam, někde v dalekém Chile je jednoduše kapela, která ctí staré pořádky jako já a umí je přenést a zhmotnit na hudební nosič. Líbí se mi na něm ten v mnohém nedokonalý přístup, který je absolutně vyvážený nadšením a odhodláním. Je pro mě krásným „odpočinkem“ od současných dokonalých alb. Přijdu si při poslechu jakoby vtažený do celkového dění, těším se na každý další motiv, na novou melodii. Společné chvíle se tak stávají obřadem, vzájemně prospěšným a temně naladěným.



Jednou, jako malého kluka mě kamarádi zavřeli na noc z legrace do márnice. Bylo to na vsi, v horách, nikde nikdo, jen hrobník, který chodil každou druhou hodinu kouřit. Neslyšel mě a já zjistil, že ve vedlejší místnosti ležící těla mi vůbec neublíží. Měl jsem strach, jako už děti mívají, ale zároveň jsem získal určitý klid a nadhled. A přesně takové pocity mám i při poslechu „Crypts of the Imbalance“. Jsem znovu zavřený v temné místnosti, do okénka pod stropem proniká jen kousek měsíčního světla. Děsí mě zpočátku každý zvuk, každé zavytí psa dole ve vsi. Všechno je tak přirozené, svým způsobem krásně obyčejné, s nádechem lehkého napětí. Mám to takhle rád. Dodává to hudbě celkovou atmosféru, já sedím, poslouchám a nechávám na sebe vše působit. Výsledkem jsou songy, znějící snad odněkud z čerstvě vykopaného hrobu. Světlo sice po celou společně strávenou dobu neuvidíte, ale na to jsme my, undergroundoví nadšenci dávno zvyklí.



První album chilských SANCTION řeže jako rezavý nůž. Ostré riffy, nahrané ve starých márnicích, zastřený vokál a mocné nasazení. To všechno na novince naleznete. Je hodně znát a slyšet, že pánové hrají death metal srdcem, upřímně a s odhodláním. Pro nás, staré fanoušky z devadesátých let, je nahrávka krásnou vzpomínkou na časy, kdy pro nás byly procházky podzemím samozřejmostí. Líbí se mi, že skladby mají spád, jsou neurvalé a syrové. CD bych tak doporučil všem, kdo se rádi po nocích toulají na hřbitovech, vzývají u obráceného kříže samotného rohatého a modlí se směrem dolů, do samotného pekla. Tohle je underground přesně podle mých představ. Pevně doufám, že si kapela najde nějaký velký label a nakope zadek ještě většímu počtu fanoušků. „Crypts of the Imbalance“ je albem, které otevírá staré hrobky! Velmi dobře!

Asphyx says:

The first album by the Chilean SANCTION cuts like a rusty knife. Sharp riffs which were recorded in old dead houses. Blurred vocal and powerful attitude. That is everything you can find on this album. You can tell that these gentlemen play death metal with their hearts, honestly and with passion. For us – the old fans of 90ths, is this record an excellent memory of the days when we were walking in underground all the time. I like that these songs have fall, are rough and raw. I would recommend this album to everyone who likes to go around graveyards during nights, who invoke the Devil itself by the upside-down cross and who prays to the down world. This is the underground I like. I hope this band will found a good big label and kick ass to bigger amount of fans next time. “Crypts of the Imbalance” is an album which opens old tombs! Very good!


Seznam skladeb:

1. Ex Mortis
2. Cataleptic Brains
3. Incubator Of Silence
4. Centuries Of War
5. Endless Maze Of Demise
6. Crypts Of The Imbalance
7. Painful
8. Sanción De Los Muertos


Čas: 27:28

 

Sestava/band:


Bastián Bello: Rythm Guitar/Vocals
Gabriel Pailamilla: Lead Guitar
Cristian Duarte: Bass Guitar
Felipe Cerda: Drums

https://soundcloud.com/sanction-chile
Share this games :

TWITTER