DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 22. prosince 2016

Home » » Recenze/review - ATARAXIA - Ataraxia (2016)

Recenze/review - ATARAXIA - Ataraxia (2016)


ATARAXIA - Ataraxia
CD 2016, Slovak Metal Army

Jezdila touhle cestou skoro každý den. Znala každou zákrutu, každý strom. Dnes si zpívala nové skladby slovenských grind death metalistů ATARAXIA. Oceňovala sílu, kterou z nich cítí. Řvala, řadila rychlosti víceméně po paměti. Potom proti ní vyjel v jedné zatáčce náklaďák plný dřeva a smrti. Odvezli ji, rozřezali a nakonec sešili. Vše se ji spojilo v jedno. Bouračka i album. Pokaždé, když si novinku znovu pouští, má dodnes pocit, jakoby opět prolétla čelním sklem svého auta.

Grindoví šílenci ATARAXIA opravdu působí hodně návykovým, drtivým dojmem. Už když jsem si jejich stejnojmenné album ve stylu NASUM, NAPALM DEATH, TERRORIZER, GADGET, LOCK UP, BRUTAL TRUTH, PHOBIA, švédských death metalových legend a crustu, pustil poprvé, měl jsem pocit, že se mi znovu otevřely staré zhnisané rány. Žaludek se zkroutil do dlouhé křeče a měl jsem sto chutí řvát spolu s kapelou jejich texty. Syrově, surově, jako opuštěný hrob, působí novinka slovenských maniaků. 



Přefiltrujte několik hektolitrů špíny, napěchujte ji do hmoždíře s tmou, přidejte odhodlání a hlavně obrovský kus srdce a nadšení pro grind a death metal. Ano, tohle album nahráli srdcaři pro srdcaře. Všechno zde sedí v krásně morbidním celku. Zvuk, obal, texty, provedení. Marně jsem hledal alespoň něco, co bych kapele vytkl. Samozřejmě, nabízí se "nepůvodnost" materiálu. Jenže na to já nehraji, přátelé. Vnímám hudbu tak jak leží, jak mi je podána. A ATARAXIA umí jednu věc, kterou zase tolik kapel nemá. Rozhýbala mé staré kosti, donutila mě k soukromé pařbě v pokoji, k neustálému přehrávání alba "Ataraxia" v autě. Je esencí energie, síly, nadšení, nespoutanosti, i jakési rebelie, kterou z nahrávky cítím. Takhle nějak by to mělo vypadat, říkám si stále dokola a chci vypadnout z práce ven s tím, že prvnímu hajzlovi, kterého potkám, proženu pěst obličejem. Grind death metal, který vás přibije na zeď! Skvěle!


sumarizace:

Nové album grindových šílenců ATARAXIA působí hodně návykovým, drtivým dojmem. Už když jsem si jejich stejnojmenné album ve stylu NASUM, NAPALM DEATH, TERRORIZER, GADGET, LOCK UP, BRUTAL TRUTH, PHOBIA, švédských death metalových legend a crustu, pustil poprvé, měl jsem dojem, že se mi znovu otevřely staré zhnisané rány. Žaludek se mi zkroutil do dlouhé křeče a měl jsem sto chutí řvát spolu s kapelou jejich texty. Syrově, surově, jako opuštěný hrob, působí novinka slovenských maniaků. ATARAXIA umí jednu věc, kterou zase tolik kapel nemá. Rozhýbala mé staré kosti, donutila mě k soukromé pařbě v pokoji, k neustálému přehrávání alba "Ataraxia" v autě. Je esencí energie, síly, nadšení, nespoutanosti, i jakési rebelie, kterou z nahrávky cítím. Takhle nějak by to mělo vypadat, říkám si stále dokola a chci vypadnout z práce ven s tím, že prvnímu hajzlovi, kterého potkám, proženu pěst obličejem. Grind death metal, který vás přibije na zeď! Skvěle!

Asphyx says:

The new album by grind freaks ATARAXIA feels insanely addictive and crushing. When I heard their eponymous album for the first time, which was in the style like NASUM, NAPALM DEATH, TERRORIZER, GADGET, LOCK UP, BRUTAL TRUTH, or PHOBIA, swedish death metal legends and crust, I felt like my old suppurating wounds re-opened. My stomach twisted into a long spasm and I wanted to scream the lyrics with the band. Raw, brutally, just like a lonely grave – that is how this new album by those Slovak maniacs feels to me. ATARAXIA can do one thing which other bands can´t. They made my old bones move and made me to have a private party in the room and I also playback the album “Ataraxia” in my car. It is the essence of energy, power, excitement, unbridled and also some kind of rebellion which I feel from the album. This is how it should look – that is what I am thinking when I want to go out of work and punch first asshole I meet on the street. Grind death metal which will nail you on the wall! Great!

Tracklist:
1.Parazit
2.Cesta zatratenia
3.Vztýčená päsť
4.Mamonári
5.Vývrat
6.Atómové ticho
7.Obžerstvo
8.Bratstvo neohrozených
9.Vatry
10.Realita


band:
Maro - drums
Gabi - vocals / screams
Jakub - guitar, bass

email: ataraxiark@gmail.com
Share this games :

TWITTER