DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 23. prosince 2016

Home » » Recenze/review - BETHLEHEM - Bethlehem (2016)

Recenze/review - BETHLEHEM - Bethlehem (2016)


BETHLEHEM - Bethlehem
CD 2016, Prophecy Productions

Hudbu BETHLEHEM označují hudební kritici jako Black/Doom Metal, Experimental Rock/MetalSuicide, Death, Madness, Abstract/Surreal. Tím pádem udělají fanouškům v jejich tvorbě takový guláš, že potom neví, kde jim hlava stojí. Přitom zrovna muzika těchto šílených Němců lze velmi těžko popsat slovy. Jsou zkrátka jiní a je lepší je rovnou poslouchat. Nechat se unášet do psychicky nevyrovnaných vod šílenství. Znáte hororový film "Necromentia" z roku 2009? Pokud ne, tak si doplňte vzdělání. Příběh je plný vyřezávání symbolů do těla, je ošklivý, zákeřný, atmosféricky tajemný. Stejně jako hudba BETHLEHEM. Na rovinu říkám, tuhle desku je nutné vnímat pod vlivem temných sil. Jinak ji nepochopíte a ztratíte se v nicotě.



BETHLEHEM vytváří různé nálady (ve stylu SILENCER, SHINING, FORGOTTEN TOMB, DOLORIAN, TRYPTIKON, UNFAUST), připomíná mi mrtvolu, ukotvenou u dna černého jezera. Plápolá, rozkmitaná spodními proudy, smutkem. Její oči září do odlesků měsíce a vy nevíte, jak si tenhle okamžik na věky zapamatovat. Možná by stačilo, kdybyste poslouchali "Bethlehem". Pak se vám všechno spojí v jedno a Smrt bude jen jméno napsané na cedulce vaší dětské postýlky. Věčnost, ano, je to právě věčnost a pomíjivost, které mě napadají nejčastěji. Německé texty ke všemu krásně sednou. Album rozhodně stojí za pozornost, i když moc dobře vím, že u spousty lidí bude vyvolávat protichůdné emoce. Jenže přátelé, o tom dobrá hudba vždycky bývala. Osobně jsem chycený a obzvláště takhle k večeru, kdy se stíny stávají tmou a vlci vyrážejí lovit, mám sto chutí na pořádný horor i hudbu BETHLEHEM. Pekelná hudba plná šílenství! 


sumarizace:

Black doom metalová kapela BETHLEHEM z Německa letos vydala vynikající album. Splňuje všechny mé požadavky na ledovou, smutnou a černou nahrávku, která mi zmrazila krev v žilách. Kapela působí jako skupina black metalových šlechticů z dávných dob, která nám přišla vyprávět příběhy plné tmy. Oceňuji skvělé nápady, temný hlas, připomínající krkavce. Z "Bethlehem" je cítit chlad, síla, jiskřivá energie i určitý smutek, který vás zcela pohltí. Při poslechu si přijdu jako lovec, čekající na svoji kořist. BETHLEHEM mezi nás letos hodili album, které vás uhrane, prokleje, rozloží na malé části. Stanete se členy jejich smečky a budete lovit jen samé temně studené melodie. Jsou nahrávky, které mě navěky proklejí. "Bethlehem" je jednou z nich. Black/doom metalové album, které je plné vznešeného chladu!


Asphyx says:

The black doom metal BETHLEHEM from Germany released an excellent album this year. It meets all of my requirements for an ice, sad and black record which froze my blood. The band is like a group of black metal noblemen from the past who came to tell stories full of darkness. I appreciate the good ideas and the voice which sounds like a raven. You can feel the cold, power, sparkling energy and certain sadness from the "Bethlehem". During the listening I feel like a hunter waiting for his prey. BETHLEHEM threw an album among us this year which will bewitch you, curses you and spread you over a small pieces. You will become a member of their group and you will hunt only dark cold melodies. There are some records which will curse me forever. "Bethlehem" is one of them. Black/doom metal album which is full of noble coldness!

Tracklist:
1. Fickselbomber Panzerplauze
2. Kalt' Ritt in leicht faltiger Leere
3. Kynokephale Freuden im Sumpfleben
4. Die Dunkelheit darbt
5. Gängel Gängel Gang
6. Arg tot frohlockt kein Kind
7. Verderbnisheilung in sterbend' Mahr
8. Wahn schmiedet Sarg
9. Verdammnis straft gezügeltes Aas
10. Kein Mampf mit Kutzenzangen 

Share this games :

TWITTER