DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 12. prosince 2016

Home » » Recenze/review - DEBUSTROL - Válka (2016)

Recenze/review - DEBUSTROL - Válka (2016)


DEBUSTROL - Válka
CD 2016, vlastní vydání

"Pořád nějak nechápu, co je na tom špatnýho, si jednou za čas pořádně vožrat hubu a zařvat si doprdele!"

Tenhle citát pronesl kdysi v devadesátých letech jeden můj kamarád. Tenkrát DEBUSTROL kritizoval v nějakém plátku šíleně chytrý novinář, hudební kritik a tak vůbec. Pán nějak nepochopil, že přesně o tomhle thrash metal vždycky byl a je. O nespoutanosti, o pivu, o džískách, znovu o pivu. Pořádná pařba patřila k tomuhle stylu odjakživa, s tím nikdo nic neudělá, to je axiom. Boleslavští jsou jedněmi z kapel, kteří mě přivedli k metalu jako takovému. Mám doma všechna alba a někdy zkrátka dostanu chuť na to, si zase pořádně zařvat. Vytáhnu kompletní diskografii, zakřičím si z plných plic a občas vyrazím i na koncert. Nemám rád snad jen Chytrou past, která byla pro mě takovou slepou uličkou.

A o čem že je novinková "Válka"? Vlastně zase o tom samém. O nenávisti, o špatných  lidských vlastnostech, o tom, jak jsme někdy horší než zvířata. Je to kritika, řečená hodně ostře a hlasitě. Spoustě lidem se to nebude líbit, budou se tvářit jako v úvodu zmíněný "pan intelektuál", jenže ono to tak zkrátka je. Hudebně pořád DEBUSTROL čerpají ze SLAYER a devadesátkového thrashe. Zvukově je album solidně ošetřené (kope to pěkně!) a s obalem, který si budete pamatovat. 

 

Vždycky se mi líbily texty od DEBUSTROLU, které jsou stejně jako hudba přímočaré, plné vulgarismů, ale přesně zacílené. Je to rána přímo do obličeje, thrashový úder, který vás buď povalí nebo vámi proletí jako hozená kudla. Je sice pravda, že být to celé zpívané v angličtině, asi by Boleslavští takovou sílu neměli. Ne, novinka není ničím šokující, ani převratná. Je ale albem, na které jsme se všichni pěkně dlouho těšili a dostali jsme přesně to, co jsme chtěli. Starý dobrý DEBUSTROL se vším dobrým i špatným (pořád se jedná o skupinu, která cílí hlavně na české posluchače), co k němu patří. Zaplať Satan za to. Už dnes mám pár tipů, které si zajdu zase někdy na koncert pořádně zařvat ("Nasrat vám všem" je moje hymna podzimu v práci). Album "Válka" je útokem na všechny naše základní metalové pudy. Říkejte si co chcete, ale novinka má v sobě sílu. DEBUSTROL - model 2016 se myslím, vydařil. Víc dodávat netřeba. 


sumarizace:

Nové album českých thrasherů DEBUSTROL "Válka" je o nenávisti, o špatných lidských vlastnostech, o tom, jak jsme někdy horší než zvířata. Je to kritika, řečená hodně ostře a hlasitě. Hudebně pořád kapela čerpá ze SLAYER a ostatních kapel devadesátých let. Zvukově je nahrávka parádně ošetřená (kope to pěkně!), s obalem, který si budete pamatovat. Je to rána přímo do obličeje, thrashový úder, který vás buď povalí nebo vámi proletí jako hozená kudla. Ne, novinka není ničím šokující, ani převratná. Je ale albem, na které jsme se všichni pěkně dlouho těšili a dostali jsme přesně to, co jsme chtěli. Starý dobrý DEBUSTROL se vším dobrým i špatným, co k němu patří. Zaplať Satan za to. Album "Válka" je útokem na všechny naše základní metalové pudy. Říkejte si co chcete, ale novinka má v sobě sílu. DEBUSTROL - model 2016 se myslím, vydařil. Víc dodávat netřeba. 


Asphyx says:

The new album by Czech thrash band DEBUSTROL called “Válka” is about hate, bad human qualities and that we can be even worse than animals. It is a criticism which is very loud and strong. This band still draw their musical inspiration from SLAYER and other bands from the 90ths. In case of the sound – this album is solid treated (it kicks so great!) and the cover is very memorable. It is like a punch in the face, thrash punch which either takes your down or will pass through you like a thrown jack-knife. No, this new album is not shocking or even revolutionary. However, it is an album which makes us all very excited and we received what we wished for. The old good DEBUSTROL with all the good and the bad. Thank Satan! The album “Válka” is an attack on our basic metal instincts. I don´t care what you say, but this new album is strong. DEBUSTROL – the 2016 model is good, I think. No need to say more.


Tracklist:
1. Vraždící Kov
2. Kultovní Revoluce
3. Nasrat Vám Všem
4. Apokalypsa II.
5. Primitivně
6. Válka
7. Hlavně Ne O Lásce
8. Bůh Patří Mně
9. Zakuklenci
10. Genocida
11. Playbackshit

band:
KOLINSS, TRIFID, ZED, HERR MILER

Share this games :

TWITTER