DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 22. prosince 2016

Home » » Recenze/review - FOETAL JUICE - Masters of Absurdity (2016)

Recenze/review - FOETAL JUICE - Masters of Absurdity (2016)


FOETAL JUICE - Masters of Absurdity
CD 2016, Grindscene Records

Tvůj život už dávno ztratil svoji cenu. Jsi jen položkou, dalším číslem v řadě. Znásilnili tvoje tělo i mysl. Stala si se hadrem, zcela zbytečným kusem masa. Lidé od tebe odvracejí tvář hnusem a tví zákazníci jsou nemocní jedinci, kteří si nejsou schopni vybudovat normální vztah. Našla si konečně řešení. Nejdřív břitva, potom prášky, nakonec provaz. Nic z toho nevyšlo, ještě si chtěla přeci jen trošku žít. Další den plný utrpení, špíny a lidského hnusu. Teď tu stojíš, na římse domu, kde tě dlouhá léta trápili. Stačí jen jeden krok a staneš se andělem, který když dopadne na zem, vytvoří hromadu kostí a masa. Nedělej to, říkám ti, nedělej to! Pusť si radši novou desku britských FOETAL JUICE!

Jedná se přesně o ten druh klasického death metalu, který vás vytáhne z úplného dna. Je ošklivý, surový, ale člověku pustí do žil neskutečné množství energie. Kapela vznikla v roce 2005  a po poměrně velkém množství různých splitek, EP a singlů konečně letos přichází s dlouhohrajícím albem. To je doslova narvané šílenstvím, tradičními deavadesátkovými postupy, parádním uvěřitelným zvukem a gore záležitostmi. 



Death metal, opepřený nezbytnou dávkou grindu můžu vždy a všude. FOETAL JUICE si nehrají na nic nového. Jsou ale velmi solidními skladateli ve stylu starých dobrých VOMITORY, LOCK UP, DESECRATION, CRYPTOPSY, ale i třeba CANNIBAL CORPSE. Líbí se mi taková ta těžko definovatelná samozřejmost, se kterou se skladby poslouchají. Mají drive, sílu, temnotu. Opravdu si připadám, jako bych měl každou chvíli skočit do propasti. Na rozdíl od postavy v úvodu ale spadnu jen do hudební řeky plné krve, hnisu a kostí. Letošní album "Masters of Absurdity" sice nepřináší žádné překvapivé momenty, ale je povinností pro každého fanouška extrémních stylů. Death/grindová nahrávka, která neskutečně řeže!


sumarizace:

Hey bastards! Britská death grindová mašina FOETAL JUICE je zde se svým novým albem "Masters of Absurdity"! Je až po okraj narvané těmi nejkrutějšími melodiemi a působí jako dlouhá, bolestivá smrt na opuštěných jatkách. Nahrávka se opravdu povedla. Pánové na ní kombinují to nejlepší, co kdy bylo v deathu a grindu nahráno. Tohle album je syrové jako srážka s náklaďákem plným shnilých kostí, masa a utrpení. Novinka je doslova povinností pro všechny fanoušky surového zvuku, morbidního vokálu a riffů, které vás rozsekají na malé kousky. "Masters of Absurdity" vám vyřízne srdce z těla a přibije jej na dveře od pitevny! Takhle si představuji hudbu, která bude znít při konci lidské civilizace. FOETAL JUICE jsou ve své vrcholné formě a tak vám mohu jejich letošní počin jen a jen doporučit! Death grindová exhumace lidské mysli! Skvělé album!

Asphyx says:

Hey bastards! The British death grind machine FOETAL JUICE is here with new album "Masters of Absurdity". It is full to the brim of the most cruel tunes and it is like the long, painfull death on the deserted abattoir. The recording has succeeded. The men connect the best what was played in grind and death. This album is raw like crash with a lorry full of rotten bones, flesh and suffering. The news is duty for all fans of raw sound, morbid vocals and riffs that cut you into small pieces. "Masters of Absurdity" cuts out your heart and nails it on the door of autopsy room! This is how I imagine the music playing at the end of human civilization. FOETAL JUICE are in their top form and I can their act only recommend. Death grind exhumation of human mind! Great album!

Tracklist:
01. Dutch Oven
02. Phantom Visions
03. Noneckahedron
04. The Leachate King (feat. Ben MC Crow & Michael Collins)
05. Brutal Tooth
06. Gin'll Fix It
07. Grave Denied
08. Booze Locust
09. Nun so Vile (feat. Ol Drake)
10. More Hate, More Hell

band:
Sam - Vocals
Ry - Guitar
Ben - Bass
Rob - Drums

https://foetaljuice.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/FoetalJuice
https://www.reverbnation.com/foetaljuice

Share this games :

TWITTER