DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 21. prosince 2016

Home » » Recenze/review - HELLCRAWLER - Sandstorm Chronicles (2016)

Recenze/review - HELLCRAWLER - Sandstorm Chronicles (2016)


HELLCRAWLER - Sandstorm Chronicles
CD 2016, On Parole Productions

Už jsem toho měl plný zuby. Pořád mi někdo říkal, co mám jíst, jak se mám oblékat, co mám poslouchat za muziku, s kým se smím a s kým ne bavit. Myslel jsem si, že podobná doba je dávno pryč. Mýlil jsem se. Těch nařízení, přechytralých obličejů plných prázdných slov, je snad víc než dřív. Musel jsem zmizet. Vzal jsem si křiváka, pod to tričko kapely ze staré švédské školy, práskl dveřmi a utekl od všeho pryč. Čekal mě krásný večer, kousek za městem, kde je klid. Hrála tam na hřbitově zrovna slovinská death´n´rollová smečka HELLCRAWLER. Vyloženě odpočinková záležitost. Už jsem to fakt potřeboval.



Jasně, na "Sandstorm Chronicles" lze nahlížet jako na obyčejné album ve stylu devadesátých let, starých ENTOMBED. Jenže na mě v tomhle případě ten D-beat efekt funguje, parádně si při poslechu odpočinu, ponořím se do rytmu deathu, crustu, punku, lehkého hard core. Hudební intelektuál asi úpí a kroutí hlavou, já si s chutí rozdrtím další lebku. Líbí se mi, že si kapela na nic nehraje, nepředstírá, je přirozená, jako chlad právě otevřeného hrobu. Je to málo nebo moc? Jak asi pro koho. Mě novinku baví poslouchat, i když samozřejmě není ničím výjimečná. Potřeboval jsem klid, nějaké to pivo a pořádný randál. Death´n´rollový masakr v podobě, v jaké ho hrají HELLCRAWLER, mi bude vždycky dělat dobře. Slušné album pro chvíle záhrobní pohody.



sumarizace:

HELLCRAWLER nám na své novince jasně ukazují, že dobrý švédský death metal se dá hrát i ve Slovinsku. Albem jsem od začátku až do konce absolutně stržen a pohlcen. Je jako přitažlivý magnet, plný utrpení, chladu a smrti. Slovinci umí krásně balancovat mezi rychlými a pomalými pasážemi. Líbí se mi jak zvuk, tak jednotlivé nápady. Nahrávka působí zvláštním smutným dojmem. Evokuje ve mně vzpomínky na poslední věci člověka. Jsme prach a v prach se obrátíme! Jako celek je CD krásnou ukázkou velmi dobrého řemesla, zběsilosti a šílenství. Pokud máte rádi devadesátá léta v jejich nejlepší formě, tak budete určitě spokojeni. "Sandstorm Chronicles" působí jako seknutí sekyrou přímo do hlavy. Rozpůlí vás na dvě části. Jedna bude pařit jako o závod a druhá spočine v nekonečném utrpení. Švédský death metal ze Slovinska, který vás spálí mrazem! Vynikající záležitost.


Asphyx says:

HELLCRAWLER shows us on their new album how good is Swedish death metal played in Slovenia. This album broke me down and I was absolutely absorbed since the begging. It is like a magnet, full of misery, cold and death. Slovene knows how to balance between fast and slow passages. I like the sound and the ideas. This record feels interestingly sad. It evokes memories of last possessions of man. We are just an ash and we will be ash again! As a whole this CD is a nice example of good work, furiousness and craziness. If you like the 90th in its best from you will be satisfied with this album. "Sandstorm Chronicles" feels like a cut of axe right into a head. It will cut you in half. One half will go crazy for parties and the other half will be dead in the infinite misery. Swedish death metal from Slovenia which will burn you with coldness! Amazing!


Tracklist:
01.Unholyverse 05:29
02.Death Park 03:43
03.Grim Moira 02:59
04.Pathway in the Dunes 03:36
05.Hell's Gorge 03:44
06.The Last City of Seiyn 03:20
07.Sea of Storms 03:57
08.Wasteland Shamanism 04:14


band:
Alan.Andraz.Miran.Matthias.Pijoe.

Share this games :

TWITTER