DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 30. prosince 2016

Home » » Recenze/review - HOATH - Codex III: Crown of the Mind (2016)

Recenze/review - HOATH - Codex III: Crown of the Mind (2016)


HOATH - Codex III: Crown of the Mind
CD 2016, Saturnal Records

Stojím, jsem v očekávání. Temnota přichází. Rozvěsil jsem zatím, než přijdou ostatní, po stěnách staré kosti, nakreslil pentagramy a těšil se na dívku, která se rozhodla poskytnou svoje tělo i mysl k obřadu. Už přicházejí! Postavy v kápích. Ne, to není žádná hra, nic pro mladé nadržené novinářky. Tohle je krutá a syrová realita. Starý opuštěný kostel, nové CD finských black/death metalistů HOATH v přehrávači. Pravá krev z obětovaného kohouta, zaříkávání, stíny nemrtvých. Zbývá už jen pár slov, poslední zaříkávání a konečně se budu moci setkat se svými death metalovými předky.

Okultní, tajemná, se zastřeným zvukem, spoustou symbolů, přesto studená a surová je hudba HOATH. Nepátrejte po jejich původu, protože kapela přišla ze samého pekla. Daří se jí zhmotnit ozvěny z podsvětí velmi zajímavým způsobem. Není to chaos, ani zvuková koule, vše je jasně čitelné, dobře se poslouchá. Novinka mě zaujala hlavně svojí atmosférou. Opakování motivů opravdu připomíná vyvolávání zlých duchů. Padám do nekonečné temnoty. Vítejte na setkání všech death metalových spiritistů.



"Codex III: Crown of the Mind" je albem, které bylo nahráno ve zdánlivě opuštěných chodbách Hádovi říše. Z oprýskaných zdí trčely hřeby, ke kterým byli kdysi přikování všichni ti, kteří slepě věřili jakékoliv víře. Lidský odpad, na který vám dělá problém jenom pohlédnout. Utrpení, tma, šílenství. Tohle všechno z novinky HOATH slyším a užívám dosytosti. Deska je jako nějaký pokrm z plesnivých červů, kteří jste pod pohrůžkou nuceni sníst. Zahalte své tváře do plášťů beznaděje, umírejte jen s lehkým stenem na rtech. Jsme tady, abychom hnili ve svých vzpomínkách. Finští tmáři nahráli album, které z hlavy jen tak nevyženu. Byl jsem proklet, uhranut a zničen. Pokud máte chuť, napijte se z kalichu hořkosti také. Jestli máte podobné záležitosti rádi, neváhejte, tmy je zde pro každého dost. Peklo!


sumarizace:

HOATH a jejich album "Codex III: Crown of the Mind" mi připomínají nějakou hodně zlou a  ošklivou okultní seanci. Mocné kytarové motivy, hlas povolaný z temnot a skvělý zvuk. Ano, při poslechu mám opravdu pocit, že peklo existuje. Jasně a hmatatelně, jako na novince HOATH. Tahle hudba by klidně mohla znít při uvítání zbloudilých duší při příchodu do podzemí. Oceňuji temnotu, všechny černé skladby i určitou nihilistickou náladu, kterou zde cítím z každého tónu. Obraťte všechny kříže směrem dolů, vyžeňte kněze z kostelů, už napáchali dost zla! Černé okultní death metalové album, které je cítit sírou! Inferno!

Asphyx says:

HOATH and their album "Codex III: Crown of the Mind" reminds me some very bad and ugly occult session. Powerful guitar motifs, voice called up from the darkness and great sound. Yes, when I 'm listening I really feel that the Hell exists. Clearly and tangibly like the news of HOATH. This music could easily sound when the lost souls come in the underground. I appreciate the darkness, all black tracks and certain nihilistic mood that I feel from each tone. Turn all crosses down, expell the priests from churches, they've already done evil enough! Black occult death metal album that smells of sulfur! Inferno!

Tracklist:
01. Embodiment of Ultimate Existence
02. With the Lightning of Eye
03. Crown of the Mind (No Secret Veiled)
04. Behold the Soul (Profane Research)
05. By Spell and Hoofs of Steel
06. Upon the Sixth Theorem
07. Of Virgin Moon and Serpent
08. Anael
09. Proclamation of the Crowned and Conquering Child
10. Courage, Pride and Triumph
11. To the Mother of Abominations
12. Exultant upon the Ruined Earth


band:
VHLM - vocals
SHTRG - guitars
INFCTN - bass
VNM - drums

Share this games :

TWITTER