DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 31. prosince 2016

Home » » Recenze/review - MONSTERWORKS - Black Swan Annihilation (2016)

Recenze/review - MONSTERWORKS - Black Swan Annihilation (2016)


MONSTERWORKS - Black Swan Annihilation
CD 2016, Eat Lead and Die

Vždycky mě fascinovaly a dodnes tomu tak je, záběry lovících šelem. Zpomalené okamžiky, chvilky před prokousnutím šíje. Příroda ve své syrové podobě, krása dravce vyhlížejícího si svoji kořist, hlubiny oceánů, zrození a smrt. Představoval jsem si, jak stojím kousek opodál, s kamerou, jako tichý svědek, součást veškeré té nádhery. Chyběla mi jen hudba, která by vše doplnila, uzavřela v dokonalý celek. Pro novozélandské MONSTERWORKS mám velkou slabost, zobu jim jejich alba z ruky, jsou pro mě výjimečnou kulisou, muzikou, nabitou k prasknutí energií a talentem. Určitě znáte ten pocit, když zjistíte, že jste vy i album jedním organismem. "Black Swan Annihilation" jsem se poklonil, přidal hlasitost a pustil si další přírodopisný film. Krása vypálená na CD, přemýšlivost, inteligence, nespoutanost, přirozenost a jiskřivý smutek. Nálady v odstínech, které dokáže znázornit snad jen kaleidoskop. 



Z "Black Swan Annihilation" přímo prýští perfektně odvedené muzikantské řemeslo. Doslova cítím, že pánové se zavřeli do zkušebny, popustili uzdu svým fantaziím a hráli si s motivy jako kočka s myší. Tvorba MONSTERWORKS se těžko k někomu připodobňuje a myslím, že to není snad ani potřeba. Fanoušci podobných záležitostí stejně dají spíš na dojem, na ochutnání, než na nějaký podrobný rozbor. Těch vlivů je zde opravdu hodně, jedná se převážně o melodické metalové a rockové kapely. Není to ale příliš důležité, hlavní je schopnost novozélandských mě připoutat k přehrávači, vymáčknout ze mě roztodivné emoce, spoustu radosti, smutku, pohody, chvění. Miluji ty chvíle společných setkání, četbu knihy ve večerních hodinách, když už je všude klid. Jsem jako v úvodu zmíněná šelma, čekající, větřící, samozřejmá. Krásná deska!


sumarizace:

Pro novozélandské MONSTERWORKS mám velkou slabost, zobu jim jejich alba z ruky, jsou pro mě výjimečnou muzikou, nabitou k prasknutí energií a talentem. "Black Swan Annihilation" jsem se poklonil, přidal hlasitost a pustil si ji znovu. Krása vypálená na CD, přemýšlivost, inteligence, nespoutanost, přirozenost a jiskřivý smutek. Nálady v odstínech, které dokáže znázornit snad jen kaleidoskop. "Black Swan Annihilation" přímo prýští perfektně odvedené muzikantské řemeslo. Tvorba MONSTERWORKS se těžko k někomu připodobňuje a myslím, že to není snad ani potřeba. Fanoušci podobných záležitostí stejně dají spíš na dojem, na ochutnání, než na nějaký podrobný rozbor. Těch vlivů je zde opravdu hodně, jedná se převážně o melodické metalové a rockové kapely. Není to ale příliš důležité, hlavní je schopnost novozélandských mě připoutat k přehrávači, vymáčknout ze mě roztodivné emoce, spoustu radosti, smutku, pohody, chvění. Miluji ty chvíle společných setkání, četbu knihy ve večerních hodinách, když už je všude klid. Cítím se jako šelma, čekající, větřící, samozřejmá. Krásná deska! 

Asphyx says:

I have to admit that I have slight passion for those New Zealand MONSTERWORKS. I am eating their albums right from their hands. Their music is very exceptional for me and they are full of energy and talent. I bowed to the album “Black Swan Annihilation” and I added some volume and played it again. This is beauty burned to a CD. The thoughtfulness, intelligence, unbridled, naturalness and sparkly sadness. Moods in shades which can be represented by a kaleidoscope only. From the album “Black Swan Annihilation” oozes out the perfectly good musical craft. It is difficult to assimilate MONSTERWORKS´s music to other bands and I think it is not even necessary. Fans of similar music will probably listen to something which hits them from the first hear/taste and they do not care about any detailed analysis. These is a lot of influences especially some melodic metal and rock bands. But that is not really important here. The important thing is that these New Zealand guys can bind me to the player and squeeze all those whimsical emotions out of me. But also a lot of joy, sorrow, comfort and vibrations. I love those moments of meetings, reading a book during the evening and there is peace everywhere. I feel like a beast, waiting, sniffing, self-evident. Beautiful album!

Tracklist:
01. Immortalist 04:26
02. To Have Done What Must Be 04:54
03. Unbridled Force of Nature 02:40
04. Black Swan Annihilation 09:00
05. Vanishing Point 06:09
06. Unbeheld 03:02
07. Archivo Omnia 07:57

band:

Drums: James
Bass: Hugo
Guitars: Marcus
Guitar and Vocals: Jon


Share this games :

TWITTER