DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 16. prosince 2016

Home » » Recenze/review - PUTRIFIED - The Flesh. The Scythe. The Tomb (2016)

Recenze/review - PUTRIFIED - The Flesh. The Scythe. The Tomb (2016)


PUTRIFIED - The Flesh. The Scythe. The Tomb
EP 7" vinyl 2016, Unholy Prophecies

Donutili ho, aby identifikoval její tělo. Ležela tam, na kovovém pitevním stole, stále zohavena. Promlouvala k němu dál, jako ve dnech, kdy se spolu radovali, dělali takové ty věci, co spolu dvojice dělávají. Pak potkala bestii. Mohl to být další obyčejný den, přemýšlela zrovna nad tím, co koupí k večeři. Vyskočil z temného koutu tiché ulice a zničil jí všechny plány. Byla doslova roztrhána, přivolaná policie dokonce nejdřív myslela, že se jedná o nějaké zvíře. Tohle všechno vyprávěly její ostatky. Odvrátil svoji bolestí zkřivenou tvář. Někde venku pořád běhalo samotné zlo.

Hudba se dá vnímat různými způsoby. Někdo si potrpí na počet kmitů po hmatníku, jiný na pózách kapely, já mám rád, když si sednu, pustím do svého pokoje death metalový chlad a pak čekám, co se mnou všechen ten nihilismus udělá. Nyní jsem si, ani nevím proč, vzpomněl na jeden starý temný film. Fascinovala mě tenkrát opravdovost, přesvědčivost herců, s jakou uchopili zrůdnou látku. S novinkou PUTRIFIED to mám nastavené hodně podobně. Je chaosem, špínou, zimomrazem, který mě objal a už nepustil. 



Kapela nesbírá nikde žádná moc vstřícná hodnocení, jenže mě baví. Je to stejné, jako s filmy, knihami nebo čímkoliv jiným. Nevíte ani proč, ale zanechají ve vás nějaké emoce, zážitek. A mě hudba vyvrhnutá na "The Flesh. The Scythe. The Tomb" přesvědčila. Působí jako takové ozvěny odněkud z podzemních chodeb. Naříkají ve svých kobkách padlí kněží, chvějí se oltáře s Kristovými ostatky strachem. Starý, opravdu hodně starý švédský death metal, zahraný způsobem, jakým ho hrávaly jedny z prvních kapel stylu. Při poslechu si připadám jako při identifikaci své vlastní mrtvoly. Jsem obětí hudebního zla, tmy, vytažené z kobek, kde se ještě nedávno pořádaly okultní obřady. Album pochopí asi pouze ortodoxní fanoušci smrti, ale i tak jej mohu jen doporučit. PUTRIFIED otevřely dveře do záhrobí. Pro mě už není návratu. Skvěle!


sumarizace:

Máte rádi starý, morbidní a prašivý death metal? Navštěvujete s chutí old school death metalové koncerty a je vám milejší ostrý riff, před moderní a technickou smrtí? Tak potom jsou pro vás PUTRIFIED jako stvoření. Jejich novinka sice rozhodně nepřináší nic nového, ale předkládá nám staré pořádky v death metalu takovým způsobem, že budete doslova uhranuti. Odkazy starých poctivých kapel, chorobný hlas, obrovské nasazení a zběsilost. Tohle všechno mě při novince "The Flesh. The Scythe. The Tomb" napadá. Procházíme se spolu s kapelou po starém pohřebišti, vyzvedáváme z hrobů alba z devadesátých let a přidáváme lehce modernější zvuk. Při poslechu je smrt tak blízko! Tančíme na hrobech s těmi nejkrásnějšími zombie. Old school death metal, který je prašivý, jako víko od staré rakve! Velmi dobře!

Asphyx says:

Do you like an old, morbid and manger death metal? Do you like to go to old school death metal concerts and you like more a sharp riff than a modern and technical death? The PUTRIFIED are here for you. This new album doesn´t make something original, however it brings us the old manners of death metal in a way you would love. Links to an old faithful bands, sick voice, a huge drive and furiousness. This is what I think about while listening the "The Flesh. The Scythe. The Tomb". We are walking in an old graveyard and we are picking up albums from the 90th from graves and we adding some more modern sounds. While listening to this album death is near! We are dancing on graves with the most beautiful zombies. An old school death metal which is manger like a lid of an old coffin! Very good!



Share this games :

TWITTER