DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 6. prosince 2016

Home » » Recenze/review - REVEL IN FLESH - Emissary of All Plagues (2016)

Recenze/review - REVEL IN FLESH - Emissary of All Plagues (2016)


REVEL IN FLESH - Emissary of All Plagues
CD 2016, Cyclone Empire

Bílým povlakem ojíněné náhrobky se jmény lidí, které jste znali. Vidíte před sebou jejich rozesmáté tváře, večery strávené šílenstvím, radost i soužení, které jste spolu prožili. Nevím proč, ale zimní hřbitovy navštěvuji každý rok. Je to pro mě jakási forma sebe ujištění se, pochopení toho, že zde nejsem navěky. Uklidňuje mě křupání zmrzlé půdy pod nohama, kývání holých stromů i ticho rozprostírající se všude kolem. Občas sice zazní zvon z nedalekého kostela, ale ani ten nedokáže narušit mé rozjímání. Vrznu rezavou brankou, otočím se, zašeptám slova na rozloučenou a pak už se raději neohlížím. Tak zase za rok, pronesu tiše pro sebe a v autě hledám nějaké album, které by nenarušilo mé rozpoložení.

Letos jsem automaticky a bez přemýšlení sáhl po německých "Švédech" REVEL IN FLESH. Kapela, na kterou jsem psal vůbec svoji první recenzi v životě, dnes již známí z podzemí, kluci, kteří pozvedli prapor švédského death metalu hrdě a pevně. Letos se čtvrtou řadovou deskou "Emissary of All Plagues". Řítím se klikatícími silnicemi, mezi usínající půdou. Řadím do rytmu, nechávám se unášet chladem, zimou a opravdovostí, kterou z alba slyším. Smutek. Ano, tentokrát je to právě tento pocit, který je doslova hmatatelný. Jsem znovu na hřbitově, zase vzpomínám. Tahle deska má už dnes pro mě své zvláštní kouzlo.



"Emissary of All Plagues" je poctou starým časům, je výsekem z tvorby INTERMENT, ENTRAILST, NIHILIST, ENTOMBED, DISMEMBER, ale i z melodičtějších severských kapel. Je studeným zrcadlem, namířeným na onen svět. Zračí se v něm všechno lidské soužení, syrovost starých katakomb, nadšení pro záhrobní věci, realita pochmurných zákoutí. Mám chuť si přitáhnout límec kabátu blíž ke krku, běhá mi při poslechu mráz po zádech. Nečekejte žádný nářez, ani velký tlak. REVEL IN FLESH jsou spíše služebníky pohřební služby, zachovávají si dekorum a přesto v nich bublá, doutná ledový oheň. Dnes už vím, že novinku z hlavy jen tak nevyženu, budu ji plně oddán. Není divu, přesně tento styl hudby mě naplňuje, předává mi nejvíc emocí, zmocňuje se mě a dokáže mě přenést do Hádovy říše. Němci jsou hudebními hrobníky v tom nejlepším možném světle. Letos se jim novinka povedla na výbornou. Album, které mrazí jako zimní hřbitov! Skvěle!


sumarizace:

"Emissary of All Plagues" je poctou starým časům, je výsekem z tvorby INTERMENT, ENTRAILST, NIHILIST, ENROMBED, DISMEMBER, ale i z melodičtějších severských kapel. Je studeným zrcadlem, namířeným na onen svět. Zračí se v něm všechno lidské soužení, syrovost starých katakomb, nadšení pro záhrobní věci, realita temných zákoutí. Mám chuť si přitáhnout límec kabátu blíž ke krku, běhá mi při poslechu mráz po zádech. REVEL IN FLESH  jsou jako služebníci pohřební služby, kteří zachovávají dekorum a přesto v nich bublá, doutná ledový oheň. Dnes už vím, že novinku z hlavy jen tak nevyženu, budu ji plně oddán. Není divu, přesně tento styl hudby mě naplňuje, předává mi nejvíc emocí, zmocňuje se mě a dokáže mě přenést do Hádovy říše. Němci jsou hudebními hrobníky v tom nejlepším možném světle. Letos se jim novinka povedla na výbornou. Album, které mrazí jako zimní hřbitov! Skvěle!


Asphyx says:

The album “Emissary of All Plagues” is a tribute to the old times. It is a cut from works by INTERMENT, ENTRAILST, NIHILIST, ENROMBED, DISMEMBER but also melodic Nordic bands. It is a cold mirror which is faced to the world beyond. It manifests all the human afflictions, the rawness of old catacombs, enthusiasm for sepulchral things, and the reality of dark corners. I want to pull my coat collar closer to my neck, I feel coldness on my back while listening to this album. REVEL IN FLESH are like servants of a funeral service who maintain decorum and yet inside of them is smouldering ice fire. Now I know that this new album will be in my head for a very long time and I will be fully committed to this album. But it should be no surprise because this music style fulfils me and brings me so many emotions. It empowers me and transfers me to the world of Hades. These Germans are gravediggers of music in the best meaning possible. They did a very good job with their album this year. This album freezes you like a winter graveyard! Great!

tracklist:
01. Emissary of All Plagues
02. Casket Ride
03. Fortress of Gloom
04. Servants of the Deathkult
05. Torture Throne
06. The Dead Lives On
07. Lord of Flesh
08. Sepulchral Passage
09. Dead to This World
10. Doctor, Doctor (UFO cover)

band:
Haubersson: Vocals                         
Herrmannsgard: Guitars

Maggesson: Guitars
Gøtzberg: Bass
Vøgtssson: Drums

Share this games :

TWITTER