DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 17. prosince 2016

Home » » Recenze/review - REVELATIONS OF RAIN - Akrasia (2016)

Recenze/review - REVELATIONS OF RAIN - Akrasia (2016)


REVELATIONS OF RAIN - Akrasia
CD 2016, Solitude Productions

Pokora, lidem chybí pokora, říkám si, když chodím ulicemi. Vidím ty zachmuřené tváře, vztek, neomalenost. Obrazovky svítící do tmy vám nikdy lidský hlas nenahradí. Jakoby všem zmrzl navěky úsměv v křeči. Neupřímnost, zloba. Potkat pak člověka, z kterého je cítit pozitivní energie je skoro zázrak. Než se tak ale stane, musím se několikrát převtělit v sebe sama. Raději si poslechnu nějakou hudbu, napadají mě třeba ruští melodičtí doomaři REVELATIONS OF RAIN. Těleso, které uchopilo tento smutný styl stejným způsobem, jako to dělají DOOM:VS, SKEPTICISM, OFFICIUM TRISTE, TYRANNY, SHAPE OF DESPAIR. 

V letošní novince "Akrasia" jakoby se zračil nekonečný ruský kraj, ledové pláně, lesy plné čistoty. Vše je syrové, přesto jemné, nakrájené během okamžiku ostrým nožem. Nejvíc jsme si padli do oka cestou ranním městem, kdy dole kolem centra sněžilo a když jsem vystoupil za tónů prvních dvou skladeb z tramvaje, tak mě objal holomráz. REVELATIONS OF RAIN nejsou vlastně ničím noví, nejsou objevovači, drží se tradice, klasických postupů, které skládají vedle sebe s vkusem a citem pro věčnost.


Jestliže má být výsledným dojmem z doomových desek smutek, tak tentokrát bych si troufal tvrdit, že novinka "Akrasia" by mohla slabším jedincům způsobit deprese. Líbí se mi ten led, padající sníh, šepot větru, dlouhé táhlé melodie i hlas, který dodává celé scenérii ještě na větší beznaději. REVELATIONS OF RAIN vyprávějí příběhy o tom, že na konci tunelu vás žádné světlo nečeká, naděje už dávno chcípla hladem a zbyl už jen chlad. Najednou mi přijde, že vidím do černých duší všech, co potkávám ráno na ulici. Přehrabuji se v jejich snech, smutcích, beznaději. Troufám si směle tvrdit, že letošní počin se Rusům opravdu povedl. Vynikající klasický doom metal!


sumarizace:

Doom metal v podání ruských REVELATIONS OF RAIN je velmi smutný. Pánové přesně vystihli náladu nekonečných procházek mezi náhrobky. Všude je smutek, tma a smrt. Z desky je cítit obrovské nadšení pro záhrobí. Nálada je pochmurná, skladby monumentální a bolestivé. Nechce se mi ani věřit, že je to první album kapely. Beru CD do ruky čím dál tím častěji a rád se nechávám unášet pomalými tóny "Akrasia". Venku zase mrzne a do našich duší vstupuje nekonečná temnota. Album, které vám probodne srdce kouskem ledu!

Asphyx says:

Doom metal made by Russian REVELATIONS OF RAIN is very sad. Gentlemen exactly described the mood of  endless walks among the tombstones. There is sadness, darkness and death everywhere. You can feel huge enthusiasm for the dead on the album. The mood is somber songs are monumental and painful. I can't even believe that this is the first album of the band. I take the CD to my hand more and more often, and I let me be carried by "Akrasia"Outside it freezes again and the darkness is coming into our souls. The album, that will pierce your heart with a piece of ice!


Line up: 
Ilya Remizov - Guitar
Olesya Muromskaya - Bass 
Denis Demenkov - Drums 
Yuriy Ryzhov - Guitar

Track list: 
1. Altar Of Whores 
2. Through Phobetor’s Night 
3. Scaffold 
4. In Joy And Sorrow 
5. Instead Of A Thousand Words 
6. Demons Of Mercy 
7. Root Of All Evil
8. On Snow Wings

Share this games :

TWITTER