DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 16. prosince 2016

Home » » Recenze/review - SCUM - Garden of Shadows (2016)

Recenze/review - SCUM - Garden of Shadows (2016)


SCUM - Garden of Shadows
CD 2016, Blood Music

Píše se rok 1996, finská death metalová kapela SCUM nahrává album "Garden of Shadows" a posílá ho legendárnímu Quorthonovi z BATHORY s prosbou, aby jim nahrávku vydal u jeho labelu Black Mark Production. Ten nereaguje a smečka se ukládá na dlouhých dvacet let k ledu. Letos vše znovu ožívá a vydavatelství Blood Music konečně počin vydává.

Jsem hrozně rád, že se mi podobné záležitosti dostávají do rukou. Držet CD, které bylo vydáno pouze v tisíci násobném nákladu, pouštět si do pokoje další a další historické skladby je snad sen každého fanouška death metalu. Před očima mi ožívá minulost a já si hudbu ve stylu AS SERENITY FADES, starých AMORPHIS, CEMETARY neskutečně užívám. I po těch všech letech má "Garden of Shadows" neskutečnou sílu. V temných melodiích ukryté kousky ledu, napadá mě nejčastěji.



"Garden of Shadows" samozřejmě v dnešní době působí jako archeologická vykopávka, ale jsem hrozně rád, že můj pokoje je prostoupen severskou náladou, smrtí i vznešenými melodiemi ze záhrobí. Je to podobné, jako když vylezete na půdu a objevíte krabici se starými dopisy. Sednete si, rozjímáte a přestavujete si dávnou dobu. S recenzovaným albem to mám nastavené hodně podobně. Je z něho cítit síla časů dávno minulých, poctivost, nespoutanost, určitá "samozřejmost", se kterou tenkrát muzikanti skládali. Pokud máte podobné záležitosti rádi, případně jste stejně prokletými sběrateli jako já, tak neváhejte, tohle setkání stojí rozhodně za to! Doporučuji.


sumarizace:

Death metalové album "Garden of Shadows" z roku 1996 od severských SCUM je ozvěnou, znějící ze samotného záhrobí. Album je to poctivé, reálné, zahnívající a plné reálného a poctivého smrtícího kovu. Jednotlivé skladby jsou smutné, studeně návykové a skvěle se hodí k návštěvám hřbitovů. Doporučuji nahrávku poslouchat po zhlédnutí nějakého dobrého hororu, atmosféra opuštěných hrobů pak vynikne o mnoho lépe. Kapele se povedlo přesně vystihnout náladu starých kobek, čerstvě otevřených rakví i všude přítomné smrti. Nápady sice nejsou nijak nové, ani převratné, ale jako celek zní album velmi maniakálně. Zlo zase jednou zvítězilo nad dobrem a nakopalo nám všem zadky. Reálný death metal, který exhumuje staré rozpadající se kosti! Krutě, ostře a studeně! 

Asphyx says:

Death metal album "Garden of Shadows" that of 1996 from Nordic SCUM is an echo, soundingfrom beyond itself. The album is honest, realistic, rotten and full of realand honest deadly metal. Individual songs are sad, cold addictive and they're great for visits of cemeteries. I recommend to listen to the recording after watching some good horror movie, theatmosphere of abandoned graves will be much better. The band managed to express the mood of the old tombs, freshly opened coffins and ever-present death. Although the ideas aren't new or revolutionary, the wholealbum sounds very maniacally. Evil has triumphed once again over the good and it kicked our ass. The real death metal, that exhumes old decaying bones! Cruel, sharp and cold!

Tracklist:
01. I Am Messiah
02. Golden Seeds
03. Mountain of the Hawks
04. Rise Like Morning Star
05. On the Altar of the Mystic Centuries (Prologue)
06. Trilogian Tales
07. Black Swan
08. Garden of Shadows (Epilogue)

Share this games :

TWITTER