DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 28. prosince 2016

Home » » Recenze/review - SCYTHELORD - Toxic Minds (2016)

Recenze/review - SCYTHELORD - Toxic Minds (2016)


SCYTHELORD - Toxic Minds 
CD 2016, vlastní vydání

Miluju tvoje holý kosti! Krásně naskládané na hromadu. Nahoře lebka, která ti vždycky tolik slušela. Hezky se směješ! Zeširoka, tak jak jsi to vždycky uměla. Vůbec mi nevadí, že máš čelist uraženou od kovové trubky. Pořád tě mám rád. Chodil jsem ťukat na tvoji rakev, navštěvoval tě v márnici, čekal, kdy budeme konečně zase spolu.

Další death thrashová kapela, tentokrát s příhodným názvem SCYTHELORD, mi tento příběh připomíná. Jakoby se odněkud z podzemí vylila řeka plná špíny, nenávisti, lidského soužení, posledních věcí člověka a vy jste se v ní začali topit. Zástupy kostlivců opět obsazují naši zemi. Chřestí kostmi do rytmu a vy máte neodbytný pocit, že vás někdo sleduje. Je to vaše vlastní černé svědomí. Občas se mi zdá, že svět se v hnus obrací, kolem jsou jen samé zlé věci a potřebuji na chvíli vypnout. Ponoření do "Toxic Minds" mi pomáhá zachovávat alespoň poslední zbytky zdravého rozumu. Tohle album řeže, zadírá se pod kůži, je návykové jako nějaká nová droga.




Slyším zde vlivy INCUBUS, MORBID ANGEL, ENERGIC CRUSHER. Hudbu i vokál si neskutečně užívám. Připomíná mi doby, kdy ještě kapely dokázaly odjistit v mé zkažené duši granáty plné šílenství. SCYTHELORD zkrátka musí mít rád každý old school metalový nadšenec. Splňují ty nejvyšší požadavky na dobré death thrashové album. Doslova mě fascinuje a přitahuje určitý neklid, připomínající snad chvíle před popravou. Má to drive, sílu, energii, maniakální vyznění. Takhle položenou hudbu mám rád a koluje mi v krvi. Dokud žijeme, tak rychlost vítězí. Poklekněte před hromadou kostí, pokloňte se svým death/thrasovým předkům. Parádní album!

sumarizace:

"Toxic Minds" je temným poselstvím z onoho světa. Pokud bychom hledali nějaké vyslance záhrobí, museli bychom zákonitě narazit na death metalisty SCYTHELORD. Fascinuje mě přístup, jakých uchopila kapela staré smrtící pořádky, přetransformovala je to dnešní doby a stvořila album, které připomíná rozzuřené monstrum. Peklo opravdu existuje! Novinka těchto maniaků je toho jasným důkazem. Narovnejte prašivé kosti do úhledných hromad, otevřete dveře do záhrobí a povolejte nemrtvé! Maniakální uctívači old school death/thrash metalu jsou zde! Řvou mocně, hlasitě a jejich hlas je podobný samotné Bestii. Skvělé nápady, temná a zlá atmosféra, naléhavost, dravost. Tohle všechno dělá z posledního CD SCYTHELORD absolutně zahnívající záležitost. Album bylo nahráváno snad někde v podzemí, v opuštěných chodbách vedoucích do obrovské márnice. Old school death/thrash metal, který vás na věky prokleje! Smrt je při poslechu velmi blízko! Zlo přichází. Excelentní nahrávka!

Asphyx says:


"Toxic Minds" is a dark message from the world beyond. If you were looking for delegate from the world beyond you would have to find these death metal band SCYTHELORD. I am fascinated by their attitude – they hold the old deadly orders transformed them into today´s world and made an album which sounds like an angry monster. The Hell is real! This album proves it. Line up your ashy bones into neat lumps, open the doors into the world beyond and call the undead! These maniacal which worship old school death/thrash metal are here! They are screaming so powerfully and loudly! Their voice is like the Beast itself. Great ideas, dark and cruel atmosphere, immediacy, drive. This is what makes the new album by SCYTHELORD something absolutely mouldy. The album was recorded in the underground in abandoned halls which lead into an enormous dead house. Old school death/thrash metal which will curse you forever! The Death is very close when you listen to this album! The evil is coming. Excellent record!

Tracklist:
01. Oath To Retribution
02. Toxic Minds
03. Masquerade Of Hate
04. Die For Nothing
05. The Flail Of God ( Warlord )
06. Palace Of Glass
07. Bloodshed At Dawn
08. War At Sanity's End
09. Red Shift
10. Scythelord

band:
Joel: Lead/Rhythm Guitar, Vocals
Frank: Bass, Lead Guitar
Gene: Drums


Share this games :

TWITTER