DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 3. prosince 2016

Home » » Recenze/review - SERPENTINE DOMINION - Serpentine Dominion (2016)

Recenze/review - SERPENTINE DOMINION - Serpentine Dominion (2016)


SERPENTINE DOMINION - Serpentine Dominion
CD 2016, Metal Blade Records

Víte co se stane, když se spojí dohromady Shanno Lucas z ASPHALT GRAVES (ex-ALL THE REMAINS, ex-BLACK DAHLIA MURDER), Adam Dutkiewicz  z KILSWITCH ENGAGE a George "Corpsegrinder" Fisher z CANNIBAL CORPSE? Ano, je jím projekt/kapela SERPENTINE DOMINION, která se pohybuje někde na pomezí všech stylů, kterými si kdy slavní pánové prošli. Výsledkem je pak pestrý, i když pro mě dost nepřehledný, extrémní pokrm. Ten sbírá všude po světě jen samá dobrá hodnocení. Hudba je zde "současná", propracovaná, energická. Textově se skupina zabývá korupcí, proti - náboženstvím, násilím. 9 natlakovaných skladeb v necelých 26 minutách. Moderní masakr motorovou pilou.





Přiznám se, že mám co dělat, abych si album užil. Na mě jsou nápady moc předvídatelné, ničím zajímavé. Sází se spíš na první dobrou, bez vytáček. A štvou mě čisté zpěvy. Časem jsem si sice trošku zvykl, ale že by mě album vyloženě posadilo na zadek, tak to zase ne. Zvuk je náležitě přeřvaný, postupy rychlé a zběsilé. Současný strávník bude zajisté nadmíru spokojen. Dojde i na nějakou tu progresivní pasáž, to aby se neřeklo. Nakonec je stejně nejvýraznější Corpsegrinder, který zní úplně stejně jako vždycky. Extrémní metal má mnoho podob, ale tahle mi příliš nevyhovuje. Nezoufejte ale, pokud jste mladí a nadějní, CD si s klidem kupte, zklamáni nebudete. Pro mě už podobná hudba není. Tak asi tak.


sumarizace:

Nedá se nic dělat, ale novinka SERPENTINE DOMINION mě neoslovila. Vadí mi nevýrazná produkce, stále stejné postupy a roztříštěnost skladeb. Album asi bude vyhovovat všem mladým fanouškům, kteří nezažili staré časy plné death metalu a rocku. Nějak nevím, co si s "Serpentine Dominion" počít. Nebaví mě, nudím se a marně hledám pro sebe alespoň kousek něčeho dobrého. Marně pátrám, co tím vlastně chtěli Američané říct. Pro mě jsou SERPENTINE DOMINION takovou obyčejnou kapelou, která se sice snaží, ale její snaha vychází do ztracena. Potenciál tady je, ale je umlácen nudou a křečovitostí být za každou cenu zajímavými. Album, které kolem mě jen tak proplouvá.

Asphyx says:

I can't do anything, but I don't like the news of SERPENTINE DOMINION. I don't like the dull production, still the same methodes and disunity of songs. The album will probably be well for all young fans who have never experienced the old days full of death metal and rock. I don't know what to do with "Serpentine Dominion". I'm boring and I'm searching for a piece of something good. I search in vain what the Americans wanted to say. For me this year SERPENTINE DOMINION are the plain band that trys hard, but they waste the time. There's some potential here, but it is beaten  by boredom and effort to be interesting. Album that is just coming around me.

Tracklist:
01. Intro
02. The Vengeance in Me
03. Vanquished Unto Thee
04. Divide, Conquer, Burn, And Destroy
05. Sovereign Hate
06. On The Brink of Devastation
07. Jagged Cross Legions
08. Prelude
09. This Endless War

Line up:
George "Corpsegrinder" Fisher (Cannibal Corpse): Vocals
Adam Dutkiewicz (Killswitch Engage): Guitars, Bass, Vocals
Shannon Lucas (The Black Dahlia Murder): Drums 

Share this games :

TWITTER