DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 2. prosince 2016

Home » » Recenze/review - SUFFER YOURSELF - Ectoplasm (2016)

Recenze/review - SUFFER YOURSELF - Ectoplasm (2016)


SUFFER YOURSELF - Ectoplasm
CD 2016, Cimmerian Shade Recordings

Slyšíte ten šepot? Cítíte také studený průvan? Stojíme všichni nad vystaveným nebožtíkem a přemýšlíme, co jsme s nim kdy zažili. Občas se ozve pláč, ale většina přítomných má neodbytný pocit, že se každou chvílí probudí. Prochází transformací, proměnou. Pomalu, s funeral doomovou rozvahou, i death metalovým maršem nastává kýžený okamžik. Hlava se nadzvedne, oči obrátí v sloup a pohřební síní se ozvou slova plná nenávisti. Nebyl to zaživa dobrý člověk a není ani po smrti. Utíkáme ven a celá scenérie nás provází po zbytek našich životů.

Kroutím se do pomalých rytmů, přemítám o posledních věcech člověka. Chci být nekonečně sám. Švédští (původně one man polský projekt) SUFFER YOURSELF to se mnou umí. Ke vzájemnému přenosu mnoha temných emocí mezi mnou a kapelou došlo vlastně už u prvního songu. Občas si podobnou hudbu rád pustím, připomíná mi, že tu nejsme navěky. Amen! Kdo se v podobných vodách rádi brodíte, tak moc dobře víte, že u doom metalu hodně záleží na celkové náladě, na tom, jak vás album uchopí, pohltí. Jedná se pokaždé o čistě pocitovou záležitost, ne každému bude vše vyhovovat. Já si přijdu, jako bych byl kusem látky plápolající ve studeném větru. Je mi zima a skladby mě doslova drásají.



Někdy bývá dobré ze všeho toho dnešního stresu uniknout. Mám rád, když na mě působí kapela poctivým, upřímným dojmem. SUFFER YOURSELF zobu všechno to jedovaté zrní, všechno bědování i soužení z ruky. Neseďte doma, ani když venku prší. Vezměte si s sebou novinku "Ectoplasm" a slyšte slova plná smrti. Stylově lze přirovnat kapelu ke všem funeral doomovým velikánům (EVOKEN, MY SHAMEFUL, ESOTERIC, ATARAXIE). Samozřejmě, kapela má svůj vlastní, nezaměnitelný rukopis. Poznáte ho ale až po dlouhých společných seancích, až vám vše pronikne do samé vaší podstaty. Funeral doom death metal, který probouzí mrtvé k životu. Co na tom, že znovu zemřou? Skvělé album.


sumarizace:

Odložte všechny nedůležité věci, odhalte svoji mysl, uklidněte svoje duše. Jsou tady SUFFER YOURSELF a jejich nová letošní kompilace smutných písní. Funeral doom metal v jejich podání je velmi chladný, smutný a pojednává o posledních věcech člověka. Klasické songy, tradiční studená atmosféra. Nahrávku bych doporučil všem, kteří rádi tráví dlouhé hodiny na hřbitovních cestách. Pečlivě vystavěné skladby pomalu gradují, hlas preluduje jako kněz při poslední modlitbě. Slyším zase zvony! Kdo bude další na řadě? Všichni tam, do země stínů, jednou musíme a SUFFER YOURSELF nás na to připraví opravdu velmi dobře. Pokud milujete podzim, sychravé počasí, mráz zalezlý někde v kostech, padající a umírající listí, budete s "Ectoplasm" trávit určitě dlouhé chvíle. Vítejte na pohřební hostině, podávána bude nová deska SUFFER YOURSELF.

Asphyx says:

Put away all your trivial duties, unfold your minds and keep calm your souls. The SUFFER YOURSELF is here with its new compilation of sad songs. Funeral doom metal in this delivery is very cold, sad and it tells a story about the last things of a man. The classic songs, traditional cold atmosphere. I would suggest this record to people who like to spend long hours on grave trails. These songs are accurately build and they slowly rise, the voice preludize like a priest during the last prayer. I can hear the bells! Who is the next in line? Everyone has to go to the land of shadows someday and the SUFFER YOURSELF prepares us very good for it. If you love autumn, rainy weather, cold inside of your bones, falling and dying leaves, you will spend a lot of time with the "Ectoplasm". Welcome to the funeral dinner where the new album by SUFFER YOURSELF is served. 


Track list:
1. Ectoplasm
2. Abysmal Emptiness
3. The Core
4. Dead Visions
5. Transcend the Void

Line up:
Lars Abrahamsson - Guitar
Malcolm Sohlen - Bass
Kateryna Osmuk - Drums
Stanislav Govorukha - Guitar, vocals


Share this games :

TWITTER