DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 14. prosince 2016

Home » » Recenze/review - WRETCHED SOUL - The Ghost Road (2016)

Recenze/review - WRETCHED SOUL - The Ghost Road (2016)


WRETCHED SOUL - The Ghost Road
CD 2016, UKEM Records

Rána, hnisající už nějaký čas. Mokvající vřed, utvořený z té nejčernější krve. Průvodní znaky v podobě tepání žil, pocení, pocitů beznaděje, strachu. Stačilo malé škrábnutí a najednou je z toho boj o život. Verdikt lékařů zní ale jinak. Dlouhodobý poslech thrashových WRETCHED SOUL. Klasiků, kteří se shlédli v hudbě dávno minulé, pozvedli její prapor a rozhodli se zničit současný svět svojí energií. Jejich tvorba je opravdu jako nějaká pořádně zanícená rána, která se dostává postupně k sobě. Bolí, pálí, řeže. Novinku "The Ghost Road" jsem aplikoval do žil velmi často. Líbí se mi to nadšení, ten odjištěný granát, který vám každou chvíli bouchne v rukou. 

Slyším zde vlivy JUDAS PRIEST, MERCYFUL FATE, ale i třeba takové CELTIC FROST. Skladby hezky odsýpají, poslouchají se více méně "samy". Člověk si najednou uvědomí, jaké to bylo krásné, celý život být oddaný stejné muzice. Já i WRETCHED SOUL máme v krvi metal, ctíme ho, jsme jím prolnuti. Britští maniaci jednoduše moc dobře ví, jak na mě. Navíc ty texty, plné literatury, historie, smrti a temnoty. Všechno sedí perfektně pohromadě (včetně parádního obalu) a ještě to má v sobě pro mě navíc tolik důležitou jiskru, heavy efekt.



WRETCHED SOUL jsou jako nějací vypravěči, kteří ke mě promlouvají jasně srozumitelnou řečí. Jsou melodičtí, studení, přesto žhaví jako čerstvá láva. Proti provedení, zvuku, nápadům nemám vlastně nic negativního. Je to svým způsobem staroba, povýšená díky současnému provedení k "dokonalosti". A hlavně, britští šílenci mají jednu obrovskou výhodu. Jsou jasně rozpoznatelní mezi ostatními. A toho si dnes cením o hodně víc, než třeba technické hudební zdatnosti. Skladba bude pořád skladba, atmosféra vás stále buď pohltí, či nikoliv. Osobně jsem z novinky "The Ghost Road" nadšen a užívám si ji rád a často. Takhle nějak si představuji skvělý melodický metal. Vynikající záležitost!


sumarizace:

Wov, tak tomuhle říkám poctivý, parádní reálný metal. Při poslechu vzpomínám, jsem dojatý a užívám si riffy ostré jako čerstvě nabroušené nože. Britští maniaci letos vydali album, které je rezavé, šíleně energické a obsahuje v sobě až magickou přitažlivost. Melodický metal v této podobě si nechám vždy a všude líbit. Syrové, poctivé, s velkým počtem hitových skladeb. Takové je album "The Ghost Road". Jsem šokován, kde se v těchto pánech bere tolik energie a síly. Přijdu si jako při zásahu elektrickým proudem. Vynikající nahrávka! Takhle nějak by měl znít metal! Satan s vámi! Až na věky, amen!

Asphyx says:

WOV, so this is the honest, awesome real metal. When listening I remember, I'm touched and I enjoy riffs  sharp like  fresh sharpened knife. British maniacs  released an album this year that is rusty, insanely energetic and it contains magical attraction. Melodic metal in this form, I enjoy always and everywhere. Raw, honest, with a large number of hit songs. This is the album "The Ghost Road". Where can the masters take so much energy and strength? I feel like to be hit with an electric current. Excellent recording! This is sound  of metal! Satan with youFor ever and ever, amen!


Tracklist:
01. Necromancer
02. War Wolf
03. The Silent God
04. The Great Destroyer
05. Bury the Heretic
06. I am the Thunderer
07. We Made the Gods
08. The Ghost Road

Wretched Soul is:
Chris Simmons – Vocals
Steve Clifford – Guitar
Luke Mayell – Bass
Andy Clifford – Drums


Share this games :

TWITTER