DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 29. prosince 2016

Home » » Recenze/review - YOUDASH - Astrophobia (2016)

Recenze/review - YOUDASH - Astrophobia (2016)


YOUDASH - Astrophobia
CD 2016, vlastní vydání

V křesle uprostřed místnosti sedí chlap. Kývá se monotónně dopředu a vzad. Občas vydává divné zvuky. Zbyl tu sám, v opuštěné psychiatrické léčebně. Pořád si myslí, že ještě alespoň jednou přijde sestra a píchne mu injekci plnou uvolnění a lásky. Nestane se tak, muž raději bere do ruky kus trubky a vyráží ven. Ještě předtím, než se poddá všem hlasům šílenství, tak si vyryje do ruky střepem nápis YOUDASH.

YOUDASH jsou progresivní death metalisté z Polska, kteří se toho rozhodně nebojí. Pro poslech jejich novinky "Astrophobia" je nutné popustit uzdu své fantazii. Je to náročná hudba, naléhavá, svojská, která nebude vyhovovat každému. Rychlé pasáže střídají různé refrény, ruchy, pazvuky. Tempo se mění každou chvíli a slabším jedincům se budou tvořit mžitky před očima. Musíte se oprostit od zbytečností, jen tak si poslouchat a nechat vaše srdcem, aby šlo za všemi ozvěnami tepajícího mozku. Mám na podobnou hudbu zrovna náladu, tak proč se jí nepoddat.




Z tvorba YOUDASH je slyšet inspirace MESHUGGAH, THE DILLINGER ESCAPE PLAN, ale i třeba southern rockovými kapelami. Chce to rozhodně pečlivý a dlouhodobější poslech, podobné desky nelze moc vnímat během pár okamžiků z různých internetových serverů. Musíte se naladit na správnou vlnu, stát se hledači, užít si ten zvuk, nápady. Někdy je album možná až moc chaotické, občas mi pasáže dokonce moc nesedí, ale jako celek je deska velmi chutnou záležitostí. Neříkám, že převratnou a dokonalou, ale rozhodně se jedná o nahrávku, která by mohla zaujmout nejednoho milovníka progresivnějších věcí. Berte dnešních pár slov jako upozornění, že v sousedním Polsku do toho mlátí kapela, která se snaží dělat muziku po svém, jinak. Ne vždy jí to vychází, ale za moji maličkost jsem spokojen. 



sumarizace:

Polská, progresivní death metalová kapela YOUDASH, je skupinou, ze které doslova tryská talent na všechny strany. Jejich nové album  "Astrophobia" je po okraj narvané nápady, energií a tlakem. Pokud rádi u hudby přemýšlíte a ochutnáváte z pestré palety bohatého talíře extrémního metalu, bude vám určitě chutnat. Fascinuje mě lehkost a samozřejmost, s jakou je singl nahraný. Poslech je srovnatelný s pohledem do kaleidoskopu. Pestré riffy, zajímavé bicí a všemu nasazuje korunu vokál, vytažený až odněkud ze samého nitra. Songy působí velmi vyrovnaně, chutně, naléhavě a přesto jsou až uklidňující. Deska se tak pro mě stává jakousi meditací. Progresivní death metal, který připomíná průlet vesmírem. Vynikající záležitost. Noblesní album! Velmi doporučuji!


Asphyx says:

Talent gushing right and left, this is the Poland, progressive death metal band YOUDASH. Their new album "Astrophobia" is to the brim full of ideas, energy and pressure. If you like thinking by listening and tasting from a variet range of rich menu of extreme metal, you will definitely like it. I am fascinated by the lightness and obviousness the album is recorded. Listening is comparable with the view into a kaleidoscope. Colourful riffs, interesting drums and vocals, pulled up from somewhere inside. Songs are tasty, urgently, however, relaxing. The album is for me a kind of meditation. Progressive death metal, resembling the flight through the universe. Excellent stuff! I  recommend very much!


Tracklist:
1. Astrophobia/Intro
2. Celestial Phenomena
3. Hunting Among The Stars
4. Deathstar
5. Devouring Cell
6. Astral Anxiety
7. Forceguide
8. Strip Tease (Acid Drinkers cover)

band:
Ropa - screams, lyrics
Leń - guitar
Matz - bass

Buczek - drums 

Share this games :

TWITTER